Visites, esdeveniments i fires

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona rep la visita d’empresaris i autoritats llatinoamericanes

Visita latinoamerica

Visita latinoamerica

16 de juny de 2021

 • L’acció s’emmarca en les jornades “Amèrica Llatina: Noves economies” impulsades per l’entitat i Casa Amèrica Catalunya amb l’objectiu de mostrar casos d’èxit de nova economia.

 

 • La jornada inaugural que va tenir lloc ahir va ser presidida per Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Marta Nin, directora de Casa Amèrica Catalunya.

 

Barcelona, 16 de juny de 2021. –  El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha acollit aquest matí la visita de 15 representants de l’economia llatinoamericana en el marc de les jornades “Amèrica Llatina: Noves economies” impulsades per l’entitat i Casa Amèrica Catalunya amb l’objectiu de conèixer casos d’èxit en el desenvolupament de la nova economia i potenciar la capacitat de la regió llatinoamericana per a reinventar-se amb models econòmics més justos i sostenibles.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB, i Blanca Sorigué, directora general de l’entitat, han estat els encarregats de rebre en la seu del CZFB a dos empresaris, vuit representants de consolats, i quatre membres de Cambres de Comerç, tots de diferents països d’Amèrica Llatina. En la visita també han participat Marta Nin, directora de Casa Amèrica Catalunya, i Augusto López-Claros, economista bolivià i director executiu del Global Governance Fòrum.

Pere Navarro ha destacat que Llatinoamèrica i el Carib “tenen un gran potencial per a dur a terme iniciatives de nova economia, basades en la sostenibilitat i la justícia. Amb aquestes trobades, des del CZFB volem reforçar encara més les tradicionalment bones relacions amb els països d’Amèrica Llatina i el Carib, la qual cosa ens permet compartir coneixement per a impulsar el desenvolupament de models econòmics de valors.

Després d’una explicació del model de negoci del CZFB com a entitat pública i la seva funció de motor de dinamització de l’economia a la regió metropolitana de Barcelona a càrrec de Navarro i Sorigué, els visitants han conegut la 3D Incubator, la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, impulsada juntament amb Leitat i amb l’ajuda de fons FEDER. Així mateix, han acudit a les instal·lacions del futur DFactory Barcelona, que s’inaugurarà el proper mes de setembre, un edifici de 17.000m2 que neix amb la voluntat de convertir-se en el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa.

 

Jornada inaugural

 

A la jornada inaugural celebrada ahir a la seu de la Casa Amèrica Catalunya, Navarro i Nin van ser els encarregats de presidir la sessió en la qual posteriorment Augusto López-Claros va oferir la conferència d’inauguració.

A continuació, va tenir lloc un debat sobre sostenibilitat mediambiental amb la participació de representants de Banca Ètica Llatinoamericana, la immobiliària mexicana Échale (a tu casa), i l’empresa d’energies renovables de l’Argentina, Elsus.

Aquesta tarda se celebraran dos altres debats sobre el desenvolupament laboral i la inclusió social amb la fintech colombiana Millete, l’empresa de moda ètnica peruana Les Polleras d’Aigües, i els serveis d’innovació empresarial de Paraguai, Koga. Posteriorment, la generadora de coneixement colombiana Límit Vertical, la companyia d’assessorament peruà Inclusiva, i VerdeAgua, empresa uruguaiana que treballa el canvi cultural a través de cultius hidropònics, compartiran opinions sobre com construir models d’economia de valors.

 

Llistat d’assistents visita CZFB:

 • Empreses:
  • Arturo Chávez, CEO de la mexicana 3LG Logistics Barcelona
  • Eduardo Celorio, CEO de la mexicana Mexican Synergy, SL
 • Consolats:
  • María Teresa Rosas Jasso, Cònsol de Mèxic a Barcelona
  • Joaquín Catalá, Cònsol de Promoció Econòmica i Cultural de Mèxic a Barcelona
  • Sylvia Pederzini, encarregada d’Assumptes Econòmics al Consolat de Mèxic a Barcelona
  • Carolina Bustos, Cònsol General Adjunt per a Assumptes Comercials de l’Argentina a Barcelona
  • Maya Nemtala Castro, Cònsol de Bolívia a Barcelona
  • Darío Semelak, Assistent del Cònsol General Adjunt de l’Argentina

 

 • Cambres de Comerç:
  • Aurelia Ramírez, Gerent de la Cambra de Comerç de Perú a Barcelona
  • Francesc Arbós, director de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya
  • Joe Marín, de la Cambra de Comerç de Perú a Barcelona
  • Rosella Vásquez, CEO de Landingapp i membre de la Cambra de Comerç de Perú a Barcelona.

 

Notícies relacionades