Firmas Acuerdos

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació AVAN signen un acord de col·laboració

Avan Fundació Acord

30 d'abril de 2024

  • Amb aquest acord, el CZFB ajudarà a materialitzar l’espai ‘Petit AVAN’, el nou centre de referència en l’àmbit de la neurologia a Terrassa, que oferirà un espai terapèutic i d’acompanyament específic per a infants, adolescents i les seves famílies.

 

  • L’acord l’han formalitzat el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la presidenta de la Fundació privada AVAN, Cristina Urriza, a les instal·lacions del DFactory Barcelona.

 

Barcelona, 30 d’abril de 2024.- El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació AVAN han signat un acord de col·laboració per la materialització del nou ‘Petit AVAN’, un espai terapèutic i d’acompanyament per a infants i adolescents que pateixen malalties neurològiques i les seves famílies. Aquest acord s’ha materialitzat durant una reunió mantinguda entre el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la presidenta de la Fundació privada AVAN, Cristina Urriza, a les instal·lacions del DFactory Barcelona.

L’objectiu de l’acord és el suport per part del CZFB per posar en funcionament el ‘Petit AVAN’, el nou espai de referència en l’àmbit de la neurologia a Terrassa que oferirà serveis de neurorehabilitació, sensibilització, divulgació i ajuda als infants, adolescents i a les seves famílies. El projecte consisteix en l’adequació de la nau industrial Pont Aurell Armengol, cedida per l’Ajuntament de Terrassa, i que està previst que pugui arribar a atendre al voltant de 60 infants a l’any. Aquest nou espai, de 150 m2, tindrà unes característiques diferencials de la resta de les instal·lacions d’AVAN, i comptarà amb un gimnàs i un rocòdrom equipat amb material específic per a la neurorehabilitació, la fisioteràpia i la teràpia ocupacional específica per a infants i joves, un despatx per a l’atenció de psicologia i neuropsicologia, així com un despatx per a l’atenció logopèdica.

La Fundació privada AVAN és una entitat sense ànim de lucre que ofereix suport terapèutic, associatiu i de lleure a les persones afectades per alguna malaltia neurològica, a les seves famílies o persones cuidadores, per millorar la seva qualitat de vida. Entre les malalties que tracten, hi ha l’Alzheimer, el Parkinson, l’ictus, els traumatismes cranioencefàlics, els cossos de Lewy, la fibromiàlgia, l’esclerosi múltiple o les lesions medul·lars, entre d’altres. Així mateix, entre els seus serveis destaquen la prevenció, sensibilització i divulgació a tota la població.

Cal destacar que l’entitat, fundada a Terrassa l’any 1993, atén anualment més de 1.150 persones en el conjunt de seus que té al voltant de Catalunya: un espai a Sabadell (1.400m2), un altre a Rubí (130m2), a Sant Cugat del Vallès (80m2) i a Castellar del Vallès (90 m2).

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, ha afirmat que “la Fundació AVAN desenvolupa un treball cabdal amb el seu acompanyament als infants i adolescents que pateixen malalties neurològiques i a les seves famílies. Des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona vetllem per una societat inclusiva i respectuosa, que treballi per oferir noves oportunitats i una millora de la qualitat de vida de totes les persones. I la Fundació AVAN n’és un gran exemple”.

Per la seva banda, Cristina Urriza, presidenta de la Fundació privada AVAN, ha subratllat que “la col·laboració econòmica del CZFB permetrà que els infants i adolescents de la ciutat de Terrassa i el seu àmbit d’influència disposin d’un espai idoni per rebre les teràpies necessàries per millorar el seu dia a dia i el de les seves famílies. En nom de tots ells i d’AVAN vull expressar la nostra gratitud al CZFB per la seva ajuda”.

El projecte compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Terrassa i els fons europeus Next Generation de la Unió Europea, gestionats a través del Departament de Drets Socials de la Generalitat.

 

Notícies relacionades