BNEW, Signatures Acords

La Boqueria i el Consorci de la Zona Franca s’alien per celebrar les jornades ‘Cuina 4.0’

Imatge Mercat de la Boqueria

boqueria

29 de juny de 2021

  • Aquest seguit d’actes, que tindran lloc a l’Espai Boqueria i es podran seguir també per streaming, s’inicien el 30 de juny i s’allarguen fins al 16 de novembre
  • Les jornades, que es divideixen en tres grans blocs, giren entorn de diferents aspectes relacionats amb els mercats, l’emprenedoria en el món gastronòmic i els bons hàbits alimentaris
  • Hi participaran professionals de la gastronomia com el xef Isma Prados, el pastisser Christian Escribà o el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés

 

Barcelona, 29 de juny de 2021 – El Mercat de la Boqueria i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona s’uneixen per celebrar les jornades ‘Cuina 4.0’, en què es reflexionarà sobre aspectes relacionats amb els mercats, l’alimentació i l’emprenedoria en el món gastronòmic i dels mercats, a més d’oferir sessions formatives sobre hàbits alimentaris, coincidint amb què Barcelona és aquest any la capital mundial de l’Alimentació Sostenible. Aquestes activitats tindran lloc a l’Espai Boqueria i es podran seguir en streaming a través del canal de YouTube de la Boqueria.

Aquestes jornades, que comencen el 30 de juny i s’allarguen fins al 16 de novembre, es divideixen en tres blocs d’activitats: ‘Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021’, ‘L’aplicació de les noves tecnologies’ i ‘La indústria i el repte de la logística e-commerce’. En aquestes sessions, que comencen totes a les 11h, hi participaran professionals de la gastronomia com el xef Isma Prados, el pastisser Christian Escribà o el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, a més dels representants de quatre mercats espanyols.

‘Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021’ consisteix en sessions formatives sobre els bons hàbits alimentaris i el consum de productes sostenibles, que tindran lloc els dies 30 de juny (‘La paella, un plat únic complet’), 13 de juliol (‘Cuina sense additius, aliments sencers’), 14 de setembre (‘Els làctics i els ous. Font de proteïna’) i 27 d’octubre (‘Els llegums, al natural’).

El segon bloc, ‘L’aplicació de les noves tecnologies’ se centra en nous projectes de startups del sector gastroalimentari i en noves eines que promouen la innovació en el món alimentari. En la primera xerrada, el 21 de setembre, el pastisser Christian Escribà parlarà sobre ‘Les impressores 3D en el món de la pastisseria’, i en la segona, el 19 d’octubre, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ho farà sobre ‘L’Índex Alicia i el microones. La tecnologia a casa’.

L’última activitat, que tindrà lloc el 16 de novembre, girarà entorn de la següent pregunta: Com seran els mercats del futur? La taula rodona ‘La indústria i el repte de la logística e-commerce’ comptarà amb la participació de representants de quatre mercats de l’Estat: Òscar Ubide, gerent de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria; Cristina Oliete, del mercat Central de València; Asier Beato, del mercat de la Ribera de Bilbao, i Guillermo del Campo, del mercat de la Paz de Madrid.

Òscar Ubide, gerent del Mercat de la Boqueria, assegura que “estem molt contents d’organitzar de la mà del Consorci de la Zona Franca de Barcelona aquest cicle de jornades que aborda qüestions que estan a l’ordre del dia en matèria de gastronomia: l’alimentació sostenible, les noves tecnologies, la innovació i l’e-commerce”. “Des del mercat volem impulsar la reactivació de l’economia dels sectors més estratègics de la ciutat”, afegeix.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, senyala que “des del CZFB, com a dinamitzador econòmic de Barcelona i la seva àrea metropolitana, estem orgullosos de poder formar part d’iniciatives com aquesta, que combina el potencial en matèria d’innovació de la ciutat comtal amb el seva gran oferta cultural i gastronòmica”.

Notícies relacionades