DFactory

Les startups estan liderant la transformació de la supply chain a través de la Logística 4.0

Debats ICIL

14 de novembre de 2023

  • Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB, afirma que “el CZFB centra, actualment, els seus esforços a afrontar tres grans reptes: la transformació digital, l’emprenedoria i la sostenibilitat. La Logistics 4.0 Incubator és un clar exemple d’això”.

 

  • El CZFB considera fonamental actuar com a catalitzador d’innovació i creixement per a altres empreses, brindant-los els instruments necessaris perquè puguin prosperar en el seu negoci.

 

  • Mitjançant aquest programa d’incubació, es busca fomentar les iniciatives més avantguardistes en l’aplicació de les últimes tecnologies de la Indústria 4.0. En menys d’un any s’han incubat 30 iniciatives.

 

 

Barcelona, 14 de novembre de 2023.- DFactory Barcelona ha acollit en la jornada d’avui la 19è edició dels Debats IICIL 2023, en els quals s’han abordat els reptes i les oportunitats de la supply chain del futur. Una vegada més, la cita ha servit com a punt de trobada on debatir els problemes i les noves tendències en la gestió de les cadenes de subministrament, així com per a conèixer les millors pràctiques de la mà d’empreses líders del sector.

El Delegat Especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha participat en l’acte de benvinguda de l’esdeveniment, juntament amb la presidenta de l’associació ICIL, Carmen Calama. Durant la seva intervenció, Navarro, ha assenyalat que “el Consorci de la Zona Franca de Barcelona centra, actualment, els seus esforços a afrontar tres grans reptes: la transformació digital, l’emprenedoria i la sostenibilitat. Projectes com la Logistics 4.0 Incubator són un clar exemple de com advoquem per transformar els reptes en oportunitats, molts d’ells, relacionats amb la supply chain”.

Actualment, el sector de les startups logístiques es posiciona entre els líders en termes d’inversió. D’acord amb l’informe sobre Tendències d’inversió a Espanya de la Fundació Bankinter de l’any passat, les startups dedicades a la logística i mobilitat van atreure una inversió que va superar els 380 milions d’euros. Així ha quedat palès en la taula rodona moderada per la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, qui ha destacat que “les startups estan liderant la innovació en supply chain a través de la Logística 4.0. És per això, que per a nosaltres és fonamental ser catalitzadors d’innovació i creixement per a altres empreses, brindant-los els instruments necessaris perquè puguin florir i prosperar en el seu negoci”.

D’aquesta manera, el debat ha proporcionat un espai dedicat a l’anàlisi de les noves tecnologies 4.0 amb l’objectiu de fer el sector logístic més sostenible, eficient i econòmic per a les empreses. En ell han participat representants de tres dels projectes incubats: Andrea Inglés, Co-fundadora i presidenta en Illumo Robotics; Patrick Lokkegaard, CEO & Co-founder en Ecodeliver, i Ramón Pascual, CEO en Eaship.

 

Logistics 4.0 Incubator

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona va inaugurar, al març d’enguany, la Logistics 4.0 Incubator. Es tracta de la primera incubadora d’Espanya dedicada a la Indústria 4.0 en l’àmbit de la logística, un projecte disruptiu que compta amb el suport dels Fons FEDER i INCYDE. En aquest cas, el propòsit és brindar serveis a les empreses, la comunitat científica i tecnològica de diferents sectors que estan relacionats amb la cadena de valor de la logística i que poden beneficiar-se de la tecnologia de la Indústria 4.0, millorant tant els seus productes com els seus processos.

Mitjançant aquest programa d’incubació, es busca fomentar les iniciatives més avantguardistes en l’aplicació de les últimes tecnologies de la Indústria 4.0. Logistics 4.0 se centra en diverses tecnologies emergents dins del sector logístic, incloent-hi la robòtica, la Internet de les Coses (IoT) i el Big Data, entre altres. En menys d’un any d’activitat ja s’han incubat 30 iniciatives.

Notícies relacionades