Incubadora Logistics

Logistics 4.0 Incubator exposa els seus innovadors projectes al 4YFN 2024

27 de febrer de 2024

  • Les 29 startups incubades a la Logistics 4.0 presenten les seves solucions tecnològiques més capdavanteres al saló per a emprenedors, on també realitzen un networking d’alt nivell amb altres empreses participants

 

  • La Incubadora d’Alta Tecnologia té una call oberta fins al 29 de març per a noves startups interessades en rebre ajuda en finançament, mentoria i innovació per part del CZFB, com a organisme impulsor del projecte

 

  • Durant el seu primer mig any d’exercici, des de juliol a desembre de 2023, la Logistics 4.0 va aconseguir aixecar 13,6 milions d’euros

 

Barcelona, 27 de febrer de 2024.- La Logistics 4.0 Incubator, la primera incubadora d’Espanya d’alta tecnologia en Logística 4.0, impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), participa aquesta setmana en la nova edició de 4 Years From Now (4YFN), el saló per a emprenedors del Mobile World Congress Barcelona (MWC). Les startups incubades a la Logistics 4.0 aprofiten l’oportunitat per organitzar un networking d’alt nivell entre altres companyies participants i les empreses presents al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona.

Inaugurada el passat juliol amb l’ajuda de la Fundació Incyde i els fons europeus FEDER, la Logistics 4.0 té com a finalitat impulsar el teixit productiu, augmentar l’impacte econòmic i desenvolupar majors competències dins del sector logístic. Actualment compta amb 29 startups que desenvolupen les tecnologies més capdavanteres i ofereixen solucions, serveis i productes innovadors, enfocats en l’àmbit de la cadena de valor del sector logístic. Els projectes es centren en tecnologies com la robòtica i els magatzems automatitzats, la irrupció de la IoT, el Big Data, l’última milla, la impressió 3D, la Intel·ligència Artificial o la logística verda.

 

Resultats activitat Logistics 4.0 Incubator

La Logistics 4.0 va aconseguir aixecar 13,6 milions d’euros durant el seu primer mig any d’exercici. Concretament, de juliol fins al desembre, les startups incubades van realitzar 2 calls d’àmbit internacional on es van presentar 60 sol·licituds. Les empreses emergents van tancar la captació de fons públics o ajudes captades, tant d’àmbit europeu com nacional, per valor de 4,47M€ i 1,7M€ per invertir en processos de recerca.

D’altra banda, durant el 2023 les empreses emergents van tancar 324 nous clients i van rebre 45 reconeixements i premis, entre els quals hi ha el Premi SIL 2023 a la Millor Iniciativa Logística. Finalment, cal destacar les més de 1.000 visites que van rebre a la incubadora per part d’empreses i entitats, així com la participació en 7 congressos i fires, com el Tech Spirit 2022, el SIL Barcelona o l’Smart City, entre d’altres.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, confirma que “des del CZFB tenim l’ambició de seguir impulsant la logística del futur. Tecnologies i solucions capdavanteres que permetran augmentar l’impacte econòmic del sector, creant teixit empresarial de qualitat amb un retorn positiu cap a la societat i la indústria”.

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, afirma que “aquesta plataforma ofereix serveis de valor afegit al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic, vital per al seu desenvolupament. Es tracta d’un projecte que promou dissenyar productes i processos innovadors que transformin la indústria logística cap a un sector més digital, connectat i eficient”.

 

Call oberta fins al 29 de març

 La Logistics 4.0 té oberta una fase de captació de noves startups fins al pròxim 29 de març. Des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona acompanyen les startups, a més d’en finançament, en processos de mentories, d’innovació col·laborativa i oberta en un espai d’oficines, coworking i sales de treball de més de 1.000m2. Les startups poden aprofitar l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència a nivell mundial, el DFactory Barcelona, per compartir, crear sinergies, generar networking de qualitat i desenvolupar noves tecnologies amb impacte social i econòmic. Tots els detalls del procés d’inscripció ja estan disponibles a la pàgina web oficial de la incubadora.

 

Notícies relacionades