Visites, esdeveniments i fires

Tech Spirit Barcelona, les jornades dels emprenedors per als emprenedors

Imatge de Jornadas de los emprendedores para los emprendedores

21 de febrer de 2020

  • Organitzada per Barcelona Tech City juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, ​​Consorci de la Zona Franca, Cambra de Comerç, Govern d’Espanya i altres institucions de l’ecosistema.

 

  • Ferran Adrià, unicorns espanyols, fons d’inversió internacionals, tendències en deeptech, converses amb Jerome S. Engel i, sobretot, foment de l’emprenedoria formaran part d’aquesta iniciativa integradora, promoguda des de la comunitat startup i emprenedora.

 

  • S’espera que més de 2.500 persones passin per les més de 40 activitats, amb més de 60 conferenciants, que acollirà la Tech Spirit Barcelona en els diferents espais en què se celebrarà.

 Barcelona, 18 de febrer de 2020 – Sorgida de manera espontània després de la cancel·lació del 4YFN i MWC, la iniciativa Tech Spirit Barcelona, ​​organitzada per Barcelona Tech City juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital Barcelona, ​​el Consorci de la Zona Franca, la Cambra de Comerç, Govern d’Espanya i altres institucions de la comunitat startup, agruparà una sèrie d’activitats i conferències de foment de l’emprenedoria.

Organitzat amb gran celeritat, després d’una reunió dijous passat a l’Espai Damm del Pier01 de Barcelona Tech City, en què es va posar de manifest la voluntat conjunta dels diferent agents, el Tech Spirit Barcelona ha pres ja forma: seran unes jornades de emprenedoria que tindran lloc del 23 al 27 de febrer. Obertes a l’ecosistema local i internacional, aglutinen trobades de networking entre els emprenedors i els fons d’inversió internacionals que ja tenien previst visitar Barcelona en aquestes dates.

Tech Spirit Barcelona es planteja com un esdeveniment ‘one shot’, que se celebrarà només aquest any, i que no busca ni ser alternativa ni substituir a altres. Amb aquesta iniciativa s’ha pretès omplir un buit en una de les setmanes més importants de l’any per a l’ecosistema digital i tecnològic local, espanyol i internacional. L’objectiu és que l’ecosistema de les startups, amb una gran activitat en aquestes dates, pugui mantenir l’oportunitat de trobades i de networking.

 

Nova proposta d’activitats

Tech Spirit Barcelona, ​​a més d’actuar com a paraigües i recollir la resta d’activitats que es realitzen a la ciutat, s’ha articulat una proposta nova. Amb un programa central d’activitats que es desenvoluparan a l’edifici de la Casa Llotja de Mar, i també incorporant totes les propostes creades per altres organitzacions, que tindran cabuda en els espais del Pier01 o del Pier03, o bé donant visibilitat a través de l’agenda i de la web de Tech Spirit Barcelona, ​​que serà publicada en breu.

La Tech Spirit Barcelona s’inicia el diumenge 23 amb la celebració Tech Spirit Lunch by Mobile World Capital Barcelona que reunirà a la Boqueria a 300 representants de l’ecosistema digital en l’acte que donarà el tret de sortida a aquestes jornades.

Dilluns 24 tindrà lloc la recepció de benvinguda per a autoritats a l’espai All In One de Caixabank. El gruix de l’activitat es concentrarà el dimarts 25 i dimecres 26, en dues jornades amb més de 40 ponents entre conferències i taules rodones de màxim nivell, que es repartiran entre Casa Llotja de Mar, Pier01 i Pier03, incloent les sales Espai Damm , Innovahub de Naturgy, Payment Innovation Hub i The Collider de Mobile World Capital Barcelona.

Algunes de les activitats més destacades seran la intervenció de Ferran Adrià amb una conferència sobre innovació i transformació. També comptarem amb experts locals i internacionals de referència com Jerome S. Engel (de la Berkeley University), Genís Roca, Alfons Cornella i grans noms de l’ecosistema com Mauricio Prieto d’Edreams, Oscar Pierre de Glovo, Tatxo Benet de Mediapro, Elisenda Bou de Vilynx, Carlota Pi de Holaluz, Elies Campo de Telegram, Pepe Agell de Chartboost, Mar González de Microsoft Research, Phillippe Gelis de Kantox, el futbolista i emprenedor tecnològic Esteban Granero i representants d’empreses com Airbnb, Uber, TravelPerk, SEAT, Telefónica, ImaginBank, Plug & Play, Novartis, entre molts altres.

Durant la jornada del dia 26 se celebrarà el Meeting Iberia Venture Capital. A més

el Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ, mantindrà les activitats que organitza normalment durant el MWC i el 4YFN com l’Open Challenges Innovation, on 120 startups catalanes i d’arreu del món proposaran les seves solucions als reptes tecnològics en els àmbits de la salut, les fintech i connectivitat plantejats per 35 multinacionals; i el Brokerage Event, on 240 empreses de més de 30 països diferents participen en entrevistes bilaterals de 20 minuts amb altres empreses, grans corporacions i centres tecnològics per explorar oportunitats de col·laboració.

Finalment, el dia 26 BSM serà l’encarregada d’organitzar al Palau Sant Jordi la trobada de cloenda per a tots els participants.

 

Dades d’interès

Vinculada a la web i al registre, Tech Spirit Barcelona comptarà amb una app per facilitar el networking entre tots els assistents. A més, Renfe ha ofert una tarifa descompte, destinada als assistents d’aquesta iniciativa, per afavorir el seu desplaçament.

S’espera que més de 2.500 persones acudeixin les jornades de Tech Spirit Barcelona, ​​que tindran lloc del 23 al 27 de febrer, amb més de 40 activitats, al voltant de 60 ponents i amb la presència de més de 100 inversors de capital risc.

La iniciativa, que se celebra únicament aquest any davant l’excepcionalitat dels esdeveniments organitzats per la GSMA, que ha rebut el suport de nombroses empreses, professionals i institucions, destacant especialment Telefónica, CaixaBank, Banc Sabadell i a més l’equip de Barcelona Tech City ha comptat amb el suport de Firma, Llorente y Cuenca (LLYC), Mortensen, McCann i El Palauet.

 

DECLARACIONS INSTITUCIONALS

 

Miguel Vicente, President de Barcelona Tech City i portaveu de Tech Spirit Barcelona:

“La iniciativa ha sorgit de la voluntat de l’ecosistema emprenedor de fer possible la connexió i contacte entre empreses, startups, institucions, escoles de negoci, CEO, emprenedors, acceleradores i incubadores tant a nivell nacional com internacional. Així mateix, aquests actes permeten als emprenedors i els fons de capital internacionals entrar en contacte, generant captació de nous clients i inversors “.

 

Teresa Cunillera, Delegada del Govern a Catalunya:

 “Barcelona i el seu teixit empresarial i tecnològic ha tornat a demostrar un cop més el seu potencial i el seu esperit emprenedor, així com la seva capacitat de superació davant les adversitats. Ens sentim molt orgullosos. Com no pot ser d’una altra manera, el Govern d’Espanya segueix i seguirà donant suport als ciutadans i ciutadanes, així com el teixit empresarial i tecnològic. Per això puc anunciar la implicació decidida en el Govern d’Espanya en aquest projecte impulsat per Barcelona Tech City “.

Pere Navarro, Delegat Especial de l’Estat all Consorci de la Zona Franca de Barcelona:

“Volem ser una fàbrica d’oportunitats que pensi en una veritable transformació de la indústria 4.0 amb una aposta ferma pels emprenedors i les statups d’aquest sector”.

 

Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia, direcció de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona:

 “Barcelona no té complexos per a innovar, inventar i reinventar-se si cal … està implícit en el nostre ADN. Aquesta iniciativa és un bon exemple del compromís de la ciutat amb el seu ecosistema emprenedor, digital i tecnològic. Aquesta és la Barcelona que som i la Barcelona que volem ser: el Hub tecnològic de al Sud d’Europa “.

 

Àngels Chacón, Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya:

 La iniciativa Barcelona Tech Spirit és una mostra del potencial del teixit empresarial de Catalunya, que reflecteix perfectament les virtuts del nostre ecosistema de startups, inversors, corporates, entitats i administracions. Sóc creient i practicant de la col·laboració publico privada; avui un cop més  demostrem que la suma de la iniciativa pública i la privada ens permet arribar més lluny i transformar aquest esperit innovador i tecnològic en negoci i activitat “.

Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona:

 “Ser la capital mundial del mòbil 365 dies a l’any i acollir MWC i 4YFN han fet que l’ecosistema emprenedor de Barcelona sigui com és avui. La ciutat té l’oportunitat de seguir construint un llegat que permeti que es consolidi en els propers anys, no només com a referent en l’emprenedoria, sinó que ens permeti ser un laboratori urbà real sobre el qual validar tecnologies i un exponent en el debat sobre la tecno-ètica que marcarà el futur de la nostra societat “.

Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City:

 “Tech Spirit Barcelona és una resposta sorgida de la pròpia junta directiva de Barcelona Tech City assumint el repte i reflectint l’esperit fundacional de l’Associació, que actualment representa més de 1.000 empreses del sector tecnològic i digital. Tech Spirit Barcelona és un moviment inclusiu i transversal que vol donar cabuda a tota l’energia emprenedora que bull aquests dies a la ciutat “.

mwcstartupstech spirit

Notícies relacionades