Espanya escala posicions com a pol d’atracció tecnològica
14 de setembre de 2022
Madrid i Barcelona se situen entre els 10 hubs tecnològics més importants segons la publicació fDi Magazine i l’informe anual elaborat per EU-Startups. Aquestes dues ciutats no sols estan situant a Espanya com un dels centres d’innovació tecnològica més important del sud d’Europa, sinó que estan començant a competir amb els grans del continent. Totes dues ciutats també se situen entre les 10 urbs europees amb major captació d’inversió tecnològica. La capital catalana amb 1.503 milions de dòlars i Madrid, amb un total de 1.159 milions invertits.
Localització estratègica, desenvolupament de talent qualificat i una infraestructura més que consolidada. Aquestes són les qualitats més importants, juntament amb la qualitat de vida, que doten a les dues principals ciutats espanyoles de les característiques idònies per a atraure inversions milionàries en innovació.
Per a fer-se una idea del que suposa estar en aquest ranking, tan sols cal comentar que la ciutat que ho encapçala, Londres, ha aconseguit llançar entre 2003 i 2020 prop de 7000 patents en programari i més de 150 en intel·ligència artificial.
A més, la capital del Regne Unit també alberga a més de 370 000 estudiants i set de les 500 millors universitats en informàtica i enginyeria, segons QS World University Rankings, fet que destaca l’atractiu de Londres com a ciutat per al talent qualificat.
Els districtes urbans innovadors són un imant per a atreure projectes innovadors. La clau dels hubs tecnològics és que tant start-ups com empreses de grandària considerable comparteixen el mateix espai, generant un ecosistema emprenedor. Com a resultat, els hubs tecnològics promouen la col·laboració i la circulació de talent des de diversos àmbits: tant programadors com enginyers, experts en màrqueting i publicitat o dissenyadors, entre altres.