Innovació

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i Leitat impulsen un hub públic-privat per la producció de respiradors

22 de març de 2020

L’aliança entre Consorci de la Zona Franca (CZFB), HP, Leitat (Tecnio) juntament amb CatSalut, a través del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, han aconseguit desenvolupar el 1er respirador de campanya industrialitzable preparat per a donar suport als hospitals i UCIs

Atenent la ràpida expansió del virus COVID-19 que ha generat escassetat de material mèdic, especialment de respiradors que són essencials per a salvar la vida dels pacients, Leitat ha dissenyat un respirador de campanya fabricat en 3D que permeti posar a la disposició del sistema sanitari aquest element essencial.

Gràcies a la tecnologia 3D i les capacitats existents en l’aliança tant en disseny i tecnologia com en prototipat, s’ha pogut desenvolupar i provar la funcionalitat d’aquest primer model. Aquest dispositiu té, a més, la virtut de ser industrialment escalable, de manera que es pot arribar a una capacitat de producció d’entre 50 i 100 unitats diàries la setmana vinent.

Es tracta d’un respirador de campanya, anomenat Leitat 1, en el que s’ha simplificat al màxim el seu disseny i components amb la finalitat de poder desenvolupar un dispositiu mèdic robust, d’utilitat i de menor complexitat facilitant la seva producció i assemblatge.

El disseny ha estat realitzat per l’enginyer sènior de Leitat, Sr. Magí Galindo, i validat mèdicament pel Dr. Lluís Blanch, Director d’Innovació de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, expert en ventilació mecànica.

La seva producció s’inicia immediatament, ajustant els requeriments que puguin quedar pendents segons l’Agència Estatal del Medicament per al model millorat (Leitat2) sobre el qual ja s’està treballant.

Per a la producció es compta addicionalment amb les empreses Airbus i Navantia que s’han unit a l’aliança, que també es recolzarà en la capacitat de producció d’usuaris i comunitats de makers, amb l’objectiu d’aconseguir incrementar la capacitat de producció en pocs dies.

Podreu descarregar-vos imatges del disseny del respirador fent click a :
Foto1
Foto2
Foto3
Foto4

+ info:

proposals@dfactorybcn.org

col·laboracionsleitat

Notícies relacionades