BNEW

BNEW profunditzarà en les oportunitats de set sectors clau per a la nova economia

Fotografia Roda de premsa Virtual BNEW2023

FotoVirtual RPrensaBNEW2023

27 de setembre de 2023

  • Proptech i Health són les dues grans novetats de la quarta edició de l’esdeveniment, que profunditzarà en les noves oportunitats econòmiques mitjançant l’aplicació de noves tecnologies i innovacions en sectors clau l’immobiliari o la salut.

 

  • El CZFB presenta el I Observatori de la Nova Economia BNEW 2023, un estudi amb la participació de 1.129 professionals i que arreplega dades reveladores de la relació d’empreses i startups amb la nova economia.

 

  • L’observatori dut a terme en el marc del BNEW confirma que el 77,5% de les startups entrevistades tenen previst augmentar la seva plantilla l’any vinent.

 

Barcelona, 27 de setembre de 2023.- El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha presentat aquest matí en roda de premsa una nova edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), que se celebrarà del 2 al 5 d’octubre. L’esdeveniment, que repeteix com a escenari l’edifici singular DFactory Barcelona, tornarà a convertir Barcelona en la capital mundial de la nova economia.

A la seva quarta edició, BNEW reunirà més de 350 top speakers que oferiran fins a 140 hores de contingut distribuïdes en 100 panells, sessions i debats. La cita manté el seu caràcter híbrid podent seguir tot el contingut de manera telemàtica des de qualsevol part del món, mitjançant una plataforma digital d’última generació. Així, compta amb una previsió de 12.000 assistents, que podran gaudir d’un complet programa de contingut estructurat en set verticals clau: Digital Industry, Proptech, Mobility, Talent, Sustainability, Health i Experience. 

Una de les principals novetats són els dos nous verticals: Proptech i Health, que ratifiquen el caràcter innovador de la cita que continua adaptant-se a les tendències més actuals, explorant múltiples aspectes relacionats amb les noves oportunitats socioeconòmiques mitjançant l’aplicació de noves tecnologies i innovacions en sectors clau per a l’economia com són l’immobiliari o la salut,  entre d’ altres.

Com a novetat, també, els panells i les activitats corresponents als verticals Digital Industry, Mobility, i Sustainability es duran a terme els dies 2 i 3 d’octubre, mentre que les conferències i debats corresponents a Proptech, Health i Talent tindran lloc durant els dos dies següents, 4 i 5 d’octubre. L’únic vertical que es desenvoluparà els quatre dies i de forma presencial serà el BNEW Experience, que busca que els assistents a l’esdeveniment coneguin l’oferta d’oci, cultural i gastronòmica de la ciutat de Barcelona.

Mostra de la naturalesa híbrida i resilient que caracteritza BNEW és també el novedós format escollit per a la roda de premsa d’aquest matí, en la qual s’han utilitzat recursos gràfics de realitat augmentada per il·lustrar les xifres més destacades d’aquesta quarta edició, així com dels sectors protagonistes de la nova economia que engloba l’esdeveniment.

 

I Observatori de la Nova Economia

A la roda de premsa celebrada aquest matí, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, han presentat el I Observatori de la Nova economia BNEW 2023, un estudi realitzat pel CZFB per tal de sondejar els interessos i les inquietuds de les empreses i startups participants en l’esdeveniment,  en el qual han participat un total 1.129 professionals (79% empreses i 21% startups).

En termes d’inversió, aquest estudi revela que el 77,5% de les startups enquestades tenen previst augmentar la seva plantilla l’any vinent. El 31,2% d’aquestes preveuen contractar entre una i dues persones, mentre que el 25% espera sumar entre 3 i 5 persones al seu equip i el 21,5% restant confia que siguin més de 5 persones.

Així mateix, de l’Observatori assenyala que el 58,8% de les empreses participants invertiran fins a 100.000 euros en el pròxim any per adaptar-se a la nova economia i un 12,9% preveu superar el milió d’euros d’inversió per a tal fi.

Una altra de les conclusions destacades de l’estudi és que el 61,1% dels entrevistats afirma que les seves empreses lideren alguna iniciativa de sostenibilitat i que el 16,7% ho tenen previst, mentre que el 12,2% restant ni ho fa ni ho té previst.

Pel que fa a les aliances, el 60,1% de les persones que han participat en l’estudi assegura que les seves empreses col·laboren en temes d’innovació oberta amb altres agents tecnològics i/o altres empreses del sector; el 17,8% ho té previst, i el 15,1% assenyala que els agradaria, però no saben com fer-ho. El delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro, ha assenyalat que “BNEW representa una oportunitat per a totes aquelles empreses que estan disposades a tenir llaços de col·laboració amb altres agents econòmics, així com per a totes aquelles persones que entenen que les aliances són fonamentals, potser no per a caminar tan ràpid, però sí per a arribar més lluny. Més si cap, pel que fa a innovació i noves tecnologies”.

En aquest sentit, el I Baròmetre de la Nova Economia BNEW 2023 revela que el 30,5% dels enquestats considera que la IA i el Machine Learning són les eines tecnològiques que aporten més valor al desenvolupament de la seva empresa; el 27% advoca per l’automatització, i el 21% prefereix el Big Data.

 

Presència destacada de startups

El BNEW Startup Innovation Hub comptarà amb la participació de prop de 80 empreses emergents, que tindran protagonisme en els seus verticals corresponents. Aquestes startups podran fer networking a través de trobades presencials B2B i de la plataforma de BNEW amb professionals de diferents sectors econòmics, indústries, empreses, administracions i institucions, així com accedir a coneixements especialitzats del sector amb entrades gratuïtes.

Tots els projectes presentats seran candidats al Premi a la Millor Startup de BNEW 2023, que s’atorgarà en cada vertical. El lliurament d’aquests guardons es durà a terme en un sopar de gala que tindrà lloc a DFactory Barcelona el dimecres 4 d’octubre a partir de les 19 hores.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB i de BNEW, ha destacat que “BNEW ratificarà en la quarta edició el seu posicionament com a esdeveniment referent de la nova economia al sud d’Europa i el Mediterrani, sent el punt de trobada on grans i petites empreses, startups i institucions puguin debatre sobre els reptes i les oportunitats de la nova economia i presentar les seves últimes novetats,  a més de connectar, fer networking i establir llaços de col·laboració entre elles”.

Referent a això, cal destacar que la Barcelona New Economy Week (BNEW) compta el 2023 la seva quarta edició, consolidant-se en un esdeveniment de referència que ha posicionat la ciutat comtal com a capital de l’economia 4.0, com confirmen els 12.368 registrats de 107 països de la seva última edició el 2022.

Per poder inscriure’s, el BNEW disposa d’una pàgina web amb informació de l’esdeveniment i un enllaç de registre, mentre que en els perfils de X i LinkedIn el CZFB va donant a conèixer els diferents speakers i les empreses participants.

bnew2023

Notícies relacionades