Visites, esdeveniments i fires

BWAW reuneix a 2.000 assistents per a buscar una transformació real del lideratge femení

BWAW inauguración

3 de març de 2021

  • La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i Sara Berbel, gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona, acompanyades de Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç, han presidit l’acte inaugural de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW).
  • Per obrir la jornada, han participat al panel sobre L’alta direcció en femení perfils rellevants com Susan Segal, presidenta d’Americas Society/ Council of the Americas, Laura González-Molero, presidenta d’APD, Beatriz Corredor, presidenta de Red Eléctrica, i Carmina Ganyet, directora general corporativa de Inmobiliaria Colonial, Consellera Independent de Repsol i Consellera de Société Foncière Lyonnaise.
  • BWAW, que serà 100% digital, reuneix a 2.000 assistents virtuals i compta amb 50 speakers de primer nivell amb perfils molt diferenciats per a abordar propostes i solucions que impulsin una transformació real cap a una major presència de la dona al sector empresarial i industrial.

Barcelona, 3 de març 2021.- La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, ha començat avui de manera virtual amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la paritat de gènere i aconseguir la igualtat d’oportunitats de la dona en els sectors empresarial i industrial a nivell local i global. L’esdeveniment, que en aquest cas serà 100% digital, fins al 5 de març, reunirà a 50 speakers de primer nivell de diferents àmbits i amb perfils molt diferenciats. Podrà seguir-se a través d’una plataforma de streaming que compta amb una eina de networking en línia que permetrà posar en contacte als 2.000 assistents inscrits.

Acte inaugural

L’esdeveniment ha començat a les 10.00h amb un acte inaugural que ha comptat amb la presència de la delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha manifestat que aquest esdeveniment permetrà posar en valor un treball que les dones portem fent molt de temps. Les dones tenim unes habilitats de lideratge que ens caracteritzen degut als obstacles que hem hagut de superar per arribar fins aquí. També ha estat present Sara Berbel, gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona, qui per la seva banda ha destacat que l’FMI ha calculat que necessitaríem 200 anys per aconseguir la igualtat de gènere si avancem al ritme actual. Per aquest motiu, hem de ser contundents, actius i propositius en les mesures a implementar, entre elles l’atracció i retenció de talent femení. També han participat en aquest acte inaugural Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i el president de la Fundació Incyde i de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet.

Pere Navarro ha volgut destacar que “BWAW neix amb el clar objectiu d’avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, superant el moment de la reflexió per endinsar-nos en proposar solucions. Cal passar a l’acció real. I ho fem amb una filosofia clara de paritat, perquè estem convençuts que per avançar en la igualtat cal aconseguir la implicació de tota la societat, no n’hi ha prou només amb una meitat”. Navarro ha afegit que “estem en plena quarta revolució industrial i no podem perdre el tren de la igualtat. Hem d’afavorir el paper de la dona en la nova economia”. “En aquest context canviant, necessitem més que mai una visió de món i un lideratge també amb accent femení, perquè les companyies amb més dones en els seus quadres directius guanyen en resiliència i rendibilitat”, ha conclòs.

Per la seva banda, José Luis Bonet ha insistit en què “incrementar la presència i el protagonisme de la dona en l’activitat empresarial és un dels principals objectius de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç i portem a terme una gran quantitat de projectes que promouen l’empoderament i la formació específica per a dones”. “En els 21 anys d’activitat d’Incyde hem format a més de 45.000 dones, que suposen aproximadament un 52% del total de participants als nostres programes. Igualment, en cadascuna de les nostres infraestructures d’incubació i acceleració d’empreses (que ja són 171 entre vivers, incubadores d’alta tecnologia i coworking digitals), hem incubat ja a 5.900 noves empreses fins ara, de les quals el 38% són iniciatives promogudes per dones”, afirma Bonet.

 

 

L’alta direcció en femení

BWAW ha començat aquest matí amb el panell L’alta direcció en femení compost per perfils diversos de dones directives com Susan Segal, presidenta de Americas Society /Council of the Americas, Laura González-Molero, presidenta d’APD, Beatriz Corredor, presidenta de Red Eléctrica , i Carmina Ganyet, directora general corporativa d’Inmobiliaria Colonial, consellera independent de Repsol i consellera de Société Foncière Lyonnaise, per parlar en primer persona de la presència de la dona en el lideratge empresarial a alt nivell.

“Les organitzacions han de tenir un ADN igualitari i incorporar-lo en la seva estratègia, impulsant el talent femení des dels càrrecs directius fins la base. En aquest sentit, s’ha demostrat que la discriminació positiva en la contractació i la promoció de dones és útil i necessària”, ha senyalat Corredor. Per la seva part, Ganyet ha assegurat que “cada vegada és més habitual que els inversors exigeixin a les companyies la implementació de polítiques de sostenibilitat i socials, entre les quals s’inclouen plans d’igualtat de gènere”. Així mateix, Segal ha insistit en la necessitat de treballar en el lideratge, l’educació i el mentoring de dones i homes joves que “permetrà dur a terme un canvi real en les organitzacions”. “­Les empreses estan reflexionant sobre les maneres de donar resposta a una nova economia, molt més inclusiva i en la qual hem de jugar amb molts més elements com, per exemple, la tecnologia”, ha comentat González-Molero.

Durant la jornada també han tingut lloc, entre d’altres, el panel L’ensenyament i el gap de gènere en les STEM dins BTech per analitzar el motiu de l’escassa presència de dones en carreres tècniques i explorar les vies que permetin aconseguir una major penetració. Així mateix, en una trobada inspiracional, ha participat Lucía Pombo, pilot d’avions comercials i influencer, que ha exposat la seva experiència personal.

L’esdeveniment complet compta amb un servei d’interpretació de llengua de signes per a fer accessibles tots els continguts a les persones amb discapacitat auditiva.

BWAW, retransmissió en streaming i networking 100% digital

Totes les sessions de l’esdeveniment es retransmeten des dels platós de RTVE Catalunya a Sant Cugat de Vallès i de RTVE a Madrid i es poden seguir des del web de BWAW, que compta també amb una eina de networking digital per a tots els participants. Així, el CZFB i la Fundació Incyde, en col·laboració amb el Consell de la Dona de la Zona Franca, busquen fomentar la interacció per impulsar solucions i projectes que permetin generar un progrés en la igualtat de gènere.

 

La primera edició de BWAW té com Partners a CaixaBank, el Observatorio Mujer, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i la revista Woman.

Poden veure dues imatges de la jornada d’inauguració clicant aquí i aquí.

 

 

Sobre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament de fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Tot i que el seu camp principal d’activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per la transformació empresarial cap a l’economia 4.0 i organitza esdeveniments d’interès econòmic per Barcelona com el saló logístic SIL o l’immobiliari BMP.

Al seu plenari té representats del govern espanyol, de l’Ajuntament de Barcelona i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.

BWAW

Notícies relacionades