El DFactory Barcelona rep el premi al Millor Centre Tecnològic 2022

 Imatge premio al Millor Centre Tecnològic 2022

20 de desembre de 2022

  • La segona edició dels Premis Catalunya lliurats pel diari La Razón han reconegut l’esforç d’entitats i empreses per a generar riquesa econòmica i generar ocupació.

 

  • Impulsat pel CZFB, el DFactory Barcelona és un dels majors ecosistemes d’indústria 4.0 del Sud d’Europa amb 30 empreses instal·lades amb projectes d’impressió 3D, robòtica, ciberseguretat, IA, IoT o fotònica.

 

Barcelona, 20 de desembre de 2022. – L’ecosistema DFactory Barcelona, creat i gestionat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha rebut el premi al Millor Centre Tecnològic que ha atorgat el diari La Razón en la seva edició de 2022. Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat en el CZFB, va rebre aquest guardó que busca destacar la labor que es realitza en el DFactory per al foment d’ocupació i el teixit econòmic de Barcelona i la seva regió metropolitana.

En aquesta segona edició, que va tenir lloc ahir en la seu de Foment del Treball Nacional a Barcelona, el mitjà de Grupo Planeta va tornar a premiar la trajectòria de 24 destacats professionals, entitats i empreses que són clau al nostre país per la seva aportació a l’economia i el món empresarial i laboral del nostre país.

A més, durant l’acte la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, va lliurar el premi a la Sustentabilitat a una empresa que forma part de l’ecosistema del DFactory Barcelona, SioCast. Aquesta companyia, que ja opera en mercats internacionals, està especialitzada en la fabricació de cautxú de silicona i desenvolupa una innovadora tecnologia d’emmotllament per injecció.

El DFactory Barcelona s’ha convertit en un important referent per al sud d’Europa en els avanços digitals més disruptius, coneixent-se com la fàbrica del futur. El centre, sostenible i singular, es caracteritza per contribuir a l’impuls de la transformació del marc productiu espanyol i per recolzar a les empreses durant el seu procés de digitalització, per la qual cosa promou la creació d’un ecosistema per a atreure talent, tecnologia i inversió. El CZFB ha aconseguit establir un ecosistema amb projectes capdavanters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat, blockchain, intel·ligència artificial, IoT o fotònica. El DFactory Barcelona compta amb unes instal·lacions de fins a 17.000m2 en quatre plantes amb espais oberts, diàfans i digitals. De fet, en la seva curta trajectòria, el DFactory ja compta amb una ocupació del 65%, amb més de 30 companyies i 500 persones treballant en un edifici únic.

Algunes de les companyies que formen part de l’ecosistema són HP, Picvisa, E-Milers Company, NTT Data, On Robot, Alisys, Windforce, Leitat, AsorCAD, Mastertec 3D, Robotnik, Imhoit, VDMHealth, Nexiona, Girbau, Innovae, Dow Chemical, SiOCAST, Dassault Systèmes, Amphos21, ABB o Kuka. A més, recentment s’ha incorporat l’ICIL LAB, destacat projecte d’innovació en la formació de capacitació a professionals de la logística mitjançant l’ús de noves tecnologies que el sector ha d’afrontar a partir d’eines de simulació, gamificació i virtualització (metavers).

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB, ha afirmat que el reconeixement al projecte del DFactory Barcelona no és més que la confirmació d’un treball que va en la direcció correcta. La nostra proposta, com a institució pública, és la d’apostar per l’entesa amb diferents companyies capdavanteres de la indústria 4.0 per a obtenir un creixement del teixit empresarial i laboral de la regió i, per què no, del país, per a mostrar-nos com l’ecosistema més avançat del sud d’Europa.

Notícies relacionades