Visites, esdeveniments i fires

El dret a l’habitatge i la igualtat d’oportunitats centren el debat a Barcelona Meeting Point

BMP 2019

17 d'octubre de 2019

  • BMP 2019 mostra el seu compromís amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i consciència al sector immobiliari de la importància de implicar-se en aquests.

 

  • La Fira Immobiliària Internacional també ha reivindicat la igualtat d’oportunitats entre homes i dones amb un esmorzar-debat de la Women in Real Estate Spain (WIRES) sobre nous reptes en el retail.

 

  • La primera edició del Mediterranean Real Estate Fòrum ha presentat oportunitats d’inversió i desenvolupament immobiliari a Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

 

Barcelona, 17 d’octubre de 2019. La segona jornada de la 23a edició del Barcelona Meeting Point (BMP 2019), que se celebra al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona fins el proper dissabte 19 d’octubre, ha posat el focus d’interès en el debat sobre el dret que tenen tots els ciutadans per accedir a un habitatge digne i en la igualtat d’oportunitats de gènere en un sector tradicionalment tan masculí amb és l’immobiliari. Barcelona Meeting Point, que està organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha comptat amb la col·laboració de la Women In Real Estate Spain (WIRES), associació que té entre els seus objectius fomentar el paper de la dona en l’entorn professional del sector immobiliari Aquest matí, dins de BMP 2019, WIRES ha celebrat un esmorzar i la taula rodona “els nous reptes del retail”.

El delegat especial de l’Estat al CZFB i president de BMP, Pere Navarro, ha explicat que “tant al Consorci de la Zona Franca de Barcelona com al Barcelona Meeting Point estem plenament compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que les Nacions Unides ha fixat com 17 objectius per avançar cap a una societat més equitativa, justa i sostenible sobre l’horitzó temporal de l’any 2030 “. Navarro ha volgut aprofitar l’ocasió per conscienciar els empresaris “de la importància que el sector immobiliari s’impliqui amb els ODS. Tots ells seran els responsables de desenvolupar el sector immobiliari en els propers anys i per això vull fer-los un crida perquè s’involucrin en aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible a l’horitzó de l’any 2030”.

L’habitatge digne, inclusiu, assequible i energèticament eficient, centra la reflexió del BMP

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha acollit aquest matí en el seu estand dins de BMP 2019 la taula rodona de debat sobre el “Habitatge digne, inclusiva, assequible i energèticament eficient” que ha comptat amb representants de la Asociación de Promotores de Constructores de España (APCE), el Ajuntament de Sant Cugat del Vallés (Barcelona) y de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Organitzada per la Asociación de Promotores Constructores de España (APCE) ha comptat amb la moderació d’Elena Massot, Vicepresidenta de APCE, i la participació de Pere Soler, Tinent d’Alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés, Amadeu Iglesias, Director – gerent de IMPSOL, Àrea Metropolitana de Barcelona i Lluís Marsá President de APCE.

Pere Soler, Tinent d’Alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés, ha explicat que “les administracions públiques tenim la necessitat de les inversions privades per a poder facilitar la construcció d’habitatge assequible que faciliti l’accés als joves i gent gran, per a evitar la seva expulsió dels seus municipis”. Sota el seu punt de vista “existeixen 3 eixos importants d’actuació: l’emergència social, la planificació urbanística i una estratègia a mitjà i llarg termini, que permeti en 30 anys augmentar l’oferta d’habitatge públic i sostenible”.

Per la seva part , Amadeu Iglesias, Director – gerent de IMPSOL, Àrea Metropolitana de Barcelona, ha assenyalat “la promoció d’habitatges assequibles com a punt de referència de les inversions de la AMB”. Iglesias ha afegit que “s’han de trobar solucions per a activar la política d’habitatge com a línies de finançament assequibles, actualització dels mòduls d’habitatge protegit i replantejament urbanístic”.

Lluís Marsá, President d’APCE, per la seva part, ha explicat que “hi ha una necessitat de col·laboració entre el sector públic i privat per a poder accionar un sistema que faciliti la construcció d’habitatge protegit i que contribueixi a l’accés dels joves a l’habitatge”.

 Per la seva part, el delegat especial de l’Estat al CZFB y president de BMP, Pere Navarro, ha presidit aquesta important sessió. En aquest sentit, Pere Navarro, ha manifestat que “estem davant un problema complex al qual només podrem donar-li resposta a través de la col·laboració públic-privada. Per part nostra, com a organitzadors del Barcelona Meeting Point, tenim l’escomès de posar el punt de trobada on es produeixi aquest diàleg necessari entre totes les parts implicades en el sector immobiliari per a buscar solucions que permetin garantir aquest dret a l’habitatge que tenim tots els ciutadans. I amb sessions com l’avui contribuïm a això”.

Se celebra la primera edició del Mediterranean Real Estate Fòrum

BMP 2019 acull dins del BMP Congress la primera edició del Mediterranean Real Estate Fòrum, un punt de trobada per a organitzacions i professionals de l’immobiliari, un dels sectors clau per a l’economia de la regió mediterrània. En aquest fòrum es donen a conèixer les oportunitats d’inversió i desenvolupament al Mediterrani, Orient Mitjà i Àfrica i serveix com a plataforma per a l’intercanvi i la cooperació empresarial. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, ASCAME (Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani), FIABCI (International Real Estate Federation) i IHRA (International Hotels & Restaurants Association), el Mediterranean Real Estate Fòrum neix fruit del compromís amb la indústria immobiliària i urbana com a base fonamental per al desenvolupament econòmic de la regió mediterrània. Una conferència internacional que ha tractat temes estratègics tals com les oportunitats d’inversió en 3 les regions que banya la mar Mediterrània, els projectes de planificació urbana i les oportunitats de desenvolupament d’infraestructures en diferents països.

“A més de determinar les oportunitats i reptes del sector immobiliari, el Mediterranean Real Estate Fòrum aborda l’impacte del sector en la creació de pimes i llocs de treball a la regió; fomenta la cooperació entre empreses d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica; recolza l’intercanvi de tecnologia i saber fer, i incrementa els acords de joint-venture entre les empreses participants “, ha afirmat Anwar Zibaoui, Coordinador General d’ASCAME.

bmpodsreal estate

Notícies relacionades