El SIL 2024 tindrà 650 empreses participants que presentaran 176 novetats en exclusiva mundial
30 de maig de 2024
- El sector que mou el món se cita, un any més, a la fira internacional de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain de referència mundial, marcada per la innovació i la digitalització de la cadena de subministrament
- Aquesta edició comptarà amb la presència de 120 startups, la major participació d’empreses emergents de la història de la fira, que tindran l’oportunitat de presentar les seves idees més disruptives
- L’acte d’inauguració es durà a terme el proper 5 de juny a les 10 hores, presidit pel ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, acompanyat per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, i el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué
Barcelona, 30 de maig de 2024.– El SIL 2024, la fira de referència internacional de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain, ha presentat aquest matí, davant dels mitjans de comunicació i amb la participació del delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, les dades i els punts més destacats de la present edició. El SIL 2024 celebrarà la seva pròxima edició del 5 al 7 de juny amb 650 empreses participants, un 35% d’elles internacionals, amb 176 novetats en exclusiva mundial i 150 esdeveniments d’empreses expositores. Pel que fa a l’àmbit professional de les empreses participants, el 28% d’elles corresponen al sector del transport, un 21% estan especialitzades en les tecnologies de la informació (TIC), el 20% treballa en intralogística, el 16% es dedica a infraestructures, el 8% a immologística i el 7% restant a la creació de talent.
Aquesta edició acollirà representants de 93 països d’arreu del món, consolidant aquesta fira com l’única de tot el món on es troben professionals de tota la cadena de valor del sector logístic. Entre els països representats es troben Alemanya, Mèxic, Itàlia, Colòmbia, Japó, França, República Txeca, Regne Unit, Argentina, Països Baixos, Turquia, Finlàndia, UK, Portugal, Bèlgica, Perú, Andorra, Aràbia Saudí, Uruguai, Grècia, entre d’altres. A més, hi haurà la major participació de Comunitats Autònomes fins a la data: Aragó, Euskadi, Extremadura, Galícia, Múrcia, Canàries, Castella i Lleó i Catalunya mostraran les seves infraestructures i potencialitats logístiques.
La inauguració oficial de la fira tindrà lloc el proper dimecres 5 de juny a les 10 hores al SIL Auditorium, ubicat al pavelló 8 del recinte Montjuic-Plaça Espanya de Fira de Barcelona. L’acte estarà presidit pel ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, acompanyat per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.
Durant l’acte de presentació del SIL 2024 davant els mitjans de comunicació, que ha tingut lloc aquest matí al DFactory Barcelona, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, ha destacat que “en la present edició del SIL les empreses participants presentessin un total de 176 novetats en exclusiva mundial, una xifra que ens indica, d’una banda, que el sector està fent un gran esforç per guanyar en eficiència, optimitzar processos i avançar en matèria de sostenibilitat, i de l’altra, mostra la solidesa i el prestigi del SIL com a punt de trobada on es reuneix any rere any tot el sector per conèixer les últimes tendències i novetats que marcaran el present i el futur de l’activitat logística”. Navarro ha recordat també que “el SIL tindrà un impacte econòmic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana de més de 50 milions d’euros durant els tres dies de la seva celebració”.
Fita històrica de participació de startups
Aquesta edició comptarà amb la presència de 120 startups, la major participació d’empreses emergents de la història del SIL Barcelona. 30 empreses emergents seran procedents de la Logistics 4.0 Incubator impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Les startups tindran diversos espais destinats les seves activitats de networking i negocis, com l’Startup Meeting Area, la seva sessió de pitches al SIL International Knowledge o l’estand de la Logistics 4.0 Incubator.
Una altra de les novetats d’enguany és la Digital Supply Chain Exhibition, una àrea d’exhibició del que és una cadena de subministrament digital, que es podrà visitar i conèixer els seus detalls i reptes tecnològics. Comptarà amb la participació d’algunes de les empreses del DFactory Barcelona i altres de les startups incubades a la Logistics 4.0 Incubator.
“Enguany la innovació i digitalització estaran més presents que mai en el SIL, per la qual cosa els professionals de tots els esglaons de la logística que ens visiten podran veure en viu i en directe una cadena de subministrament digitalitzada amb tots els avantatges que aporta” ha destacat Blanca Sorigué, directora general del CZFB. I destaca que “un 90% dels visitants registrats per assistir al SIL ens han confirmat que intervenen en el procés de presa de decisió de les seves empreses perquè la fira està enfocada a generar negoci i el major nombre possible de contactes a través de la celebració de múltiples activitats networking”.
El SIL Barcelona com a generador de coneixement i networking
El SIL International Knowledge, un dels pilars fonamentals del congrés, comptarà amb més de 320 speakers de primer nivell i així oferir una plataforma invaluable per a l’intercanvi de coneixements en l’àmbit de la logística i el transport. Directors i responsables de logística o Supply Chain d’empreses com Unilever, Nestlé, Mercadona, Mahou San Miguel, Procter & Gamble, Condis, Mango, Amazon Web Services, Cepsa Química, Covestro, Revlon, Simon, Frid Ravitch, SEAT, Flamagas, Capsa Food, Almirall, Pascual, Zalando, Henkel Ibérica, entre d’altres, s’uniran per compartir les seves perspectives i experiències en més de 70 sessions temàtiques. Des de logística i transport fins a sostenibilitat, innovació i digitalització, el congrés abordarà una àmplia gamma de temes rellevants per al sector.
En aquesta edició del SIL també tindrà lloc el MedaLogistics Week que celebra el seu 20è aniversari reafirmant-se com la gran fira de debat del sector de la logística, el transport i les infraestructures d’Àfrica, Europa i Àsia.
Enguany també comptarà amb el Job Market Place, un espai de reclutament i captació de talent organitzat en col·laboració amb Barcelona Activa, que té per objectiu posar en contacte empreses i professionals. Així, durant el matí del 7 de juny es duran a terme entrevistes de treball prèviament concertades, brindant als participants la possibilitat de destacar-se davant els ocupadors més destacats del mercat.
A més, gràcies a la plataforma SIL Platform, la fira connecta els participants per programar reunions, fomentar l’intercanvi de coneixements entre els sectors de la Supply Chain i contribuir a la generació de nous negocis. En la passada edició hi va haver 8.317 intercanvis de contactes digitals, prop de 3.000 sol·licituds de reunions i 7.106 missatges entre assistents.