Innovació, Sostenibilitat i RSC

Indústria presenta a Vigo el PERTE de vehicle elèctric i connectat a entitats públiques i empreses

Imatge PERTE

Vigo

22 de setembre de 2021

  • El Consorci de la Zona Franca de Barcelona forma part de les aliances estratègiques amb agents clau en tota la cadena de valor del vehicle elèctric i connectat.

Barcelona, 22 de setembre de 2021. – El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha assistit avui a Vigo a la presentació PERTE del vehicle elèctric i connectat a entitats públiques i a les empreses privades impulsat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d’Indústria i Pyme. A la trobada, la tercera celebrada després de les de Barcelona i Saragossa, han assistit les empreses que han manifestat interès en participar i conèixer el PERTE VEC, la memòria del qual va ser aprovada pel Consell de Ministres el passat 13 de juliol i que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Mario Serrano, director d’urbanisme del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha assenyalat que “des de l’entitat estem treballant en el desenvolupament d’una economia i indústria 4.0 en la qual les aliances público-privades seran imprescindibles per a crear projectes sòlids i a llarg termini. Per això, estem orgullosos de participar en aquest PERTE amb l’objectiu de poder aportar el nostre know-how i continuar evolucionant conjuntament”.

El director general d’Indústria i Pyme, Galo Gutiérrez, ha emfatitzat que “un objectiu estratègic del PERTE és impulsar iniciatives que fan confluir els esforços públics i privats en la transformació de la cadena de valor industrial del sector de l’automoció, passant a una cadena de valor més complexa en la qual participaran altres sectors, entre ells: serveis energètics, de la tecnologia associada a la connectivitat i autonomia, de la mobilitat com a servei, dels desenvolupadors d’infraestructures per a la connectivitat o dels intervinents en les noves formes de distribució i ús, entre altres”.

Les 15 administracions reunides amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme han estat: la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern d’Aragó, la Junta de Castella i Lleó i la Xunta de Galícia/IGAPE, Ajuntaments de Castellolí, Saragossa, Valladolid i Vigo, la Diputació de Pontevedra, així com els Consorcis de la Zona Franca de Barcelona i la Zona Franca de Vigo i, el Port d’Alacant.

També s’ha unit la Direcció General de Trànsit (DGT) i l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), totes dues entitats amb un paper estratègic per la importància de la seguretat viària i la ciberseguretat, com a factors crítics del projecte.

A més, han participat les 21 empreses i entitats del consorci privat que lidera Cellnex Telecom, amb el suport de Grant Thornton: RENAULT, CEGASA, ANFAC, SERNAUTO, Fundació Ibercaja, Fundació ONCE, CTAG, IDIADA, CTTC, BSC-CNS, IThinkUPC, Parcmotor Castellolí, ENIDE Solutions, Optés 5G, Nearby Computing, Madcoms Networks, Eurocybcar, Project, S2 Grup.

Finalment, s’ha comptat amb la presència del Grup Stellantis, Seat, Gestamp, ZF_Dalphi Metall, Magna Seating, Borgwarner Emission Systems, CEAGA, el Clúster d’Automoció de Galícia i ASIME, l’Associació d’Industrials Metal·lúrgics de Galícia.

Notícies relacionades