Nomenaments

La Generalitat de Catalunya ha aprovat el nomenament de Blanca Sorigué, com a nou membre del Consell d’Administració de CIMALSA

Imatge Blanca Sorigué

23 de desembre de 2020

Barcelona, 23 de desembre de 2020 – Durant la reunió del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya del 22 de desembre s’ha aprovat el nomenament de Blanca Sorigué com a nova consellera de CIMALSA, convertint-se així en la primera dona que formarà part del consell de la companyia. CIMALSA és l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya, encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals pel transport de mercaderies i la logística que té com a missió oferir als sectors del transport i la logística els millors emplaçaments per a la seva competitivitat.

Blanca Sorigué (La Pobla de Segur, 1973) és llicenciada en Turisme per la Universitat de Lleida (UdL), compta amb el Programa de Direcció General (PDG) a IESE i el Màster en Direcció de Màrqueting per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). És la primera dona Directora General del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, càrrec al qual va accedir al gener de 2018 després d’haver assumit la direcció del Departament d’Expansión Internacional de la institució a 2017.Tota la seva trajectòria professional ha estat lligada a l’organització de fires i altres certàmens professionals. Participa en l’organització del Saló Internacional de la Logística (SIL BARCELONA) des de la primera edició. L’any 2004 és nomenada directora general del SIL i des d’aquell moment ha dirigit el Saló, a més d’altres fires que s’han organitzat sota el paraigües del SIL. El gener de 2018 assumeix també la Direcció General del saló immobiliari internacional Barcelona Meeting Point (BMP) i en 2020, en plena pandèmia per la COVID-19, crea i dirigeix el BNEW (Barcelona New Economy Week), primer esdeveniment de reactivació econòmica a la ciutat de Barcelona.

L’octubre de 2020, en reconeixement a la seva trajectòria professional, va rebre el Lingot de Plata de la Logística i es converteix, així, en la primera dona guardonada amb aquesta distinció des de la seva creació, en 1990.

Pel que fa al Consorci, destaca el posicionament internacional de la institució amb la celebració del Congrés Mundial de la WFZO l’any 2019 a la ciutat de Barcelona. Actualment és la representant del Consorci a les juntes directives de la WFZO (Associació Mundial de Zones Franques) i l’AFZA (Associació de Zones Franques de les Amèriques). Tanmateix, cal destacar el seu impuls per la digitalització de l’indústria a través de dos grans projectes liderats pel Consorci: la primera incubadora d’alta tecnologia 3D (amb la gestió dels fons FEDER) i el DFactory 4.0.

igualtat de gèneretalent

Notícies relacionades