La Incubadora de Logística 4.0 de la Zona Franca de Barcelona incorpora 12 nous projectes

8 de maig de 2024

 • Actiontracker, Flexyfreight, Global Forwarders (Envio x envio), HermIA, Janvi Logistics, Kepler AI Logistics, Kovix, Myappssistance, Nubfreight, Sincropool, Vaive Logistics i Wecaria Tecnologies s’incorporen a la primera incubadora d’alta tecnologia en Logística 4.0 d’Espanya

 

 • En tan sols un any d’activitat el Logistics 4.0 Incubator ja ha acollit un total de 42 projectes que han creat 72 nous llocs de treball, han realitzat 361 nous clients i han rebut 49 reconeixements

 

 

Barcelona, 6 de maig de 2024.– El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha presentat aquest matí les 12 noves empreses emergents que s’incorporen a la Logistics 4.0 Incubator, la primera incubadora d’alta tecnologia d’Espanya dedicada a la indústria 4.0 en l’àmbit de la cadena de valor del sector logístic. Impulsada pel CZFB amb el suport de la Fundació INCYDE a través dels fons europeus FEDER, aquesta incubadora té com a objectiu prestar serveis al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic de diferents sectors associats a la cadena de valor de la logística susceptibles de la indústria 4.0, afegint valor tecnològic tant als productes com als processos.

 

En un acte amb l’assistència dels projectes incubats i mitjans de comunicació, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, han donat la benvinguda a les noves iniciatives que tenen diferents focus en tecnologies emergents dins de la logística 4.0, com la Intel·ligència Artificial (IA),  l’automatització de magatzems per optimitzar els processos, l‘Internet de les Coses (IoT), l’última milla (un element clau en el comerç electrònic) o la logística verda. Actiontracker, Flexyfreight, Global Forwarders (Envio x envio), HermIA, Janvi Logistics, Kepler AI Logistics, Kovix, Myappssistance, Nubfreight, Sincropool, Vaive Logistics i Wecaria Tecnologies són les 12 startups que s’han incorporat al Logistics 4.0 Incubator.

 

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, ha explicat que “un any després de la posada en marxa del Logistics 4.0 Incubator el balanç que fem és molt positiu i ens reafirma en la nostra aposta de comptar amb una plataforma que ofereix serveis de valor afegit al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic, per dissenyar productes i processos innovadors que estan transformant la indústria logística cap a un sector més digital,  connectat i eficient”. Navarro ha recordat que “les empreses incubades han aconseguit generar 13,6 milions d’euros a través de rondes d’inversió i/o d’ampliació de capital i ajudes competitives, una xifra que dona bon compte del potencial de les iniciatives que estem donant suport”.

 

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha destacat que “el Logistics 4.0 Incubator és un gran instrument de captació de talent en el sector logístic que tradicionalment ha sigut poc atractiu per a la gent jove i que ara ho veu com un sector clau en l’economia amb reptes apassionants i infinites oportunitats de futur”. Sorigué ha afegit que “aquesta incubadora també suposa una bona oportunitat per generar talent sènior, ja que tenim 8 iniciatives que han estat impulsades per professionals de més de 50 anys que estan reorientant i diversificant alguns dels subsectors de la logística”.

 

Llistat de les 12 noves startups incubades

 

 1. ACTIONTRACKER (Exocare): Solucions tecnològiques d’IoT que permeten monitorar, rastrejar, protegir i prendre decisions informades, immediates o fins i tot predictives.

 

 1. FLEXYFREIGHT: Una plataforma en línia per optimitzar el grupatge marítim mitjançant la consolidació de càrrega independent. Reuneix l’oferta i demanda de carregadors i transportistes i utilitzen algoritmes intel·ligents per proporcionar un millor ús de l’espai del contenidor.

 

 1. GLOBAL FORWARDERS (Envio x envio): Operador de Transport Terrestre 100% digital, operant sota la modalitat de Transitària Internacional. Exportadors i importadors cotitzen expedicions de grupatge terrestre a l’instant a través del seu programari, des de qualsevol punt d’Espanya a qualsevol punt d’Europa i viceversa, des d’una petita caixa fins a 10 metres de camió, i poden contractar-lo online en mig minut i 3 senzills passos.

 

 1. HermIA: Programari per a la unificació i anàlisi de les dades que es generen durant la cadena de subministrament per tal d’automatitzar i optimitzar, mitjançant la IA, els processos d’importació, exportació i distribució de productes en contenidors, bé sigui per a la recepció de productes dels proveïdors o per a l’enviament de productes propis.

 

 1. JANVI LOGISTICS: Plataforma web des de la qual ajuden empreses amb necessitats d’emmagatzematge temporal a aconseguir-ho mitjançant l’espai ociós sobrant d’altres empreses, de forma flexible, i només pagant per l’espai i temps ocupat.

 

 1. KEPLER AI LOGISTICS: Un assistent intel·ligent multitasca amb IA dissenyat per automatitzar tasques manuals i afegir capacitat analítica en logística. El model de negoci és SAAS (software as a service) amb una tarifa mensual.

 

 1. KOVIX: Desenvolupament de programari a mida creant sistemes i aplicacions que agiliten processos operatius i possibiliten nous negocis.

 

 1. MYAPPSSITANCE (South East Analytics): Companyia d’assistència en carretera que opera de manera 100% tecnològica. El seu model de negoci se centra a aprofitar al màxim la tecnologia per oferir serveis eficients i personalitzats als seus clients logístics.

 

 1. NUBFREIGHT: Una plataforma en línia que resol el problema de gestionar diversos preus, seguiment i reporting unificat.

 

 1. SINCROPOOL: Plataforma per a coordinació logística basada en IA: Chatbot, OCR, categorització de materials, etc. Van detectar la necessitat d’estandarditzar i digitalitzar la coordinació logística de matèries primeres-mercaderies amb els proveïdors logístics.

 

 1. VAIVE LOGISTICS: Startup tecnològica compromesa amb les necessitats de les empreses del sector logístic, especialment dins del mercat CEP (“Courier, Express, Parcel”), centrant-se en una solució de repartiment d’última milla basada en l’ús de la tecnologia autònoma.

 

 1. WECARIA TECNOLOGIES: Startup de dades vinculada al sector de l’automoció, la mobilitat i la logística. Connecten vehicles (cotxes, motos, furgonetes, camions…) i extreuen les dades de la centraleta per tal de desenvolupar nous models i serveis.

 

Notícies relacionades