Gestió

La Zona Franca de Barcelona explora noves oportunitats de negoci a Tànger

14 de febrer de 2020

  • El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro ha mantingut una intensa agenda de reunions amb Tanger Med, Àfrica Economic Zones Organization, LOGISMED, Tanger Med Special Agency i la Cambra de Comerç de la regió de Tànger-Tetuan-A l’Hoceima.

 

  • EL CZFB ha iniciat contactes amb l’Organització Africana de Zones Econòmiques (AEZO) amb l’objectiu de crear una plataforma de zones franques del Mediterrani que podria concretar-se en el SIL 2020.

Barcelona, 14 de febrer 2020.- Una delegació del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​encapçalada pel delegat especial de l’Estat, Pere Navarro, que ha estat acompanyat per la directora general, Blanca Sorigué, i el director de relacions institucionals i comunicació, Víctor Francos, ha viatjat a Tànger (Marroc) on ha mantingut una intensa agenda de reunions amb destacades entitats i motors econòmics locals. Durant dos dies els representants de l’entitat pública barcelonina han mantingut reunions amb Tanger Med, Africa Economic Zones Organization, Tanger Med Special Agency i la Cambra de Comerç de la regió de Tánger-Tetuán-Al Hoceima.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha fet una valoració “molt positiva de les reunions mantingudes durant aquest intens viatge. En tan sols dos dies hem obert converses per impulsar la cooperació entre les pimes espanyoles i marroquines en l’àmbit de l’automoció, la logística i el transport, hem fet un primer pas per crear una plataforma de zones franques de la Mediterrània, i hem obert la possibilitat d’establir una col·laboració de promoció i per organitzar un esdeveniment de logística de referencia al Mediterrani entre el SIL i Tànger Med, respectivament “. Navarro ha afegit que “hem pogut conèixer a fons el projecte de Tanger Med -que cal recordar que actualment és el port amb més capacitat de càrrega del Mediterrani i una potent connexió amb el comerç internacional d’Amèrica Llatina-, i és molt possible que tingui una participació molt destacada al SIL 2020, que tindrà lloc del 9 a l’11 de juny a Barcelona “.

L’estada dels representants del Consorci de la Zona Franca de Barcelona a Tànger també ha servit per reforçar relacions comercials. D’aquesta manera s’han estret les relacions entre les zones franques de Barcelona i Tànger amb l’objectiu d’augmentar la influència de la zona econòmica del Mediterrani a nivell mundial i crear una xarxa de serveis logístics de major eficiència. Els representants del Consorci de la Zona Franca de Barcelona han mantingut reunions amb Iham Khalil, president de Tanger Med, i Mehdi Tazi Riffi, director de Tanger Med, Ahmed Bennis, president de l’Organització Africana de Zones Econòmiques (AEZO), Fouad Brini, president de Consell de Supervisió de Tanger Med Special Agency.

Fent Click a foto1 i foto2 podreu descarregar-vos imatges de la visita a Tànger.

col·laboracionslogisticavisites institucionals

Notícies relacionades