Premis i reconeixements

La Zona Franca de Barcelona i Onda Cero reconeixen la tasca de Get Up, Fundació Anne i Amb drets

14 de desembre de 2022

  • L’emissora Onda Cero ha celebrat avui la desena edició del reconeixement “Ciutat Solidària” amb el patrocini del Consorci de la Zona Franca de Barcelona en suport al treball de les entitats socials.

 

  • La Fundación Get Up, que treballa per a la reinserció laboral de famílies en risc d’exclusió social, ha rebut aquest reconeixement que inclou una donació econòmica de 6.000€, a més d’una campanya de comunicació de 120 falques i una litografia de l’artista Gil Granero.

 

  • L’entitat Amb Drets, que acompanya persones refugiades, i la Fundació Anne, que tracta trastorns afectius i emocionals dels joves, també han estat mencionades amb ambdues campanyes de comunicació de 120 falques i dues litografies de l’artista Josep Guinovart.

 

Barcelona, 14 de de desembre 2022  – El Consorci de la Zona Franca de Barcelona  i Onda Cero han celebrat aquest migdia el lliurament del reconeixement “Ciutat Solidària” 2022 a l’Hotel Espanya de Barcelona, per donar suport a ONGs i entitats socials sense ànim de lucre dels àmbits de la solidaritat, la salut, la infància, l’educació o la reinserció social.

El primer reconeixement ha estat per a la Fundación Get Up, que treballa en l’acompanyament integral d’aquelles famílies que estan en risc d’exclusió social. En l’objectiu de trobar feina, aquesta entitat té en compte totes les vessants de la persona, des del punt de vista professional però també la part emocional i social. En un context d’incertesa econòmica com l’actual, el repte és aconseguir que aquestes persones i les seves famílies siguin independents i autònomes a llarg termini. Per fer-ho possible, Get Up col·labora amb altres entitats socials i empreses per promoure oportunitats reals d’ocupabilitat. Per la seva labor en aquest terreny, ha rebut un xec de 6.000 euros i una campanya publicitària de 120 falques radiofòniques a Onda Cero. A més, se’ls ha fet entrega d’una litografia de l’artista Margarita Gil Granero.

També s’ha reconegut l’entitat Amb Drets, que des de fa 8 anys treballa per integrar a la nostra societat les persones refugiades. En aquest sentit, l’associació defensa la implementació d’un programa de mentoria d’acollida per tal que les persones que s’han vist obligades a fugir dels seus països d’origen per conflictes bèl·lics, polítics o religiosos interns puguin arrelar a casa nostra amb el suport d’un professional. Per aquesta tasca, Amb Drets ha rebut una campanya publicitària de 120 falques radiofòniques a Onda Cero Catalunya, així com una litografia de l’artista Josep María Guinovart.

Finalment, també ha estat reconeguda la Fundació Anne, que treballa la psicologia clínica, trastorns afectius i emocionals, del son i d’alimentació dels joves. Des de 1987, l’entitat fa tasques d’identificació i diagnòstic d’aquest tipus de trastorns i també el seu abordatge psicoterapèutic per millorar el benestar de l’infant o adolescent i del seu entorn. Una tasca que també ha estat valorada amb una campanya publicitària de 120 falques radiofòniques a Onda Cero Catalunya, així com una litografia de l’artista Josep Guinovart.

10 anys d’història

El Ciutat Solidària arriba a la seva desena edició. Per commemorar aquest aniversari tan especial, s’ha duplicat la quantia econòmica del primer reconeixement i, també per primera vegada, són tres les entitats guardonades entre les prop de quaranta associacions que han passat durant aquest any pel programa “La Ciutat” d’Onda Cero Catalunya, sota la secció setmanal “Ciutat Solidària” patrocinada pel CZFB. Des que va començar aquest espai ja han passat pel programa de ràdio prop de 400 entitats socials sense ànim de lucre.

L’acte ha comptat amb la participació de la directora general al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, així com del director general d’Atresmedia Radio,  Ramón Osorio, i del director d’Atresmedia Radio a Catalunya, Francesc Robert.

Blanca Sorigué ha destacat que ens trobem en un entorn de canvis constants en el qual, sens dubte, és més important que mai donar suport als col·lectius més vulnerables. En aquest sentit, des del CZFB volem donar l’enhorabona a les tres entitats guardonades, però també a les prop de 40 candidatures participants d’aquest any per la importantíssima feina social que realitzen”.

Ramón Osorio ha afirmat que “estem molt orgullosos de donar veu a totes les entitats socials i ONG que passen pel nostre programa, ja que contribueixen activament a fer una societat millor. A més, no vull deixar passar l’oportunitat d’agrair el compromís del CZFB per ser un element important en l’organització d’aquest premi.”

Notícies relacionades