SIL

L’Startup Innovation Hub del SIL selecciona les 10 empreses més disruptives del sector

11 de maig de 2022

  • El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Salle Technova han seleccionat les iniciatives més innovadores entre les prop de 150 que han presentat la seva candidatura.

 

  • Yopidoya, Sense, Feeder, BeChained, Alterity, Estoko, ClearQuote, Zeemcoin, Gandolapp i Usyncro optaran al premi a la millor start-up, que s’entregarà en la Nit de la Logística.

 

 

Barcelona, 11 de maig 2022El Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny al pavelló 8 del recinte Montjuic-Plaça Espanya de Fira de Barcelona, ja ha seleccionat junt amb La Salle Technova a les 10 millors empreses emergents de les prop de 150 que han presentat la seva candidatura a la seva Start-up Innovation Hub.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha ressaltat que “malgrat l’enorme potencial i talent que han presentat totes les iniciatives que s’han inscrit a l’Start-up Innovation Hub, des del CZFB i en col·laboració amb la Salle Technova hem valorat a les deu propostes que més destaquen pel seu caràcter disruptiu. El sector logístic ha demostrat la seva capacitat de transformació i adaptació al canvi i creiem que les empreses emergents juguen un paper clau en aquest sentit”.

Les deu iniciatives opten als premis SIL en la categoria Premi a la millor start-up, el lliurament dels quals serà durant la Nit de la Logística, i els projectes seleccionats es publicaran en el directori de start-ups del SIL Barcelona com les millors empreses emergents de l’any.

Coneixement, innovació i talent

En l’àmbit de l’eCommerce i el Retail, destaquen tres empreses espanyoles joves que presenten solucions creatives i innovadores per revolucionar aquest sector. Yopidoya és una aplicació que permet als clients d’un establiment de restauració demanar i pagar des de la taula, a través del seu smartphone i sense descàrregues. L’eina afegeix una sèrie de funcionalitats que faciliten l’experiència gastronòmica tant als clients com als cambrers. Per la seva banda, la proposta diferencial de Sense es basa en oferir una solució que permet als usuaris guardar tots els seus productes preferits des d’una única aplicació. En el cas de Feeder, ha nascut per revolucionar el futur del reconeixement facial en Màrqueting.

En el sector del Supply Chain, les seleccionades han estat BeChained, una proposta que pretén optimitzar el consum energètic, reduir les emissions de CO2 i certificar la petjada de carboni a través d’una plataforma d’intel·ligència artificial per descarbonitzar i mantenir la xarxa energètica equilibrada;  Alterity, que aposta per la fàbrica de bateries de liti sostenibles d’altes prestacions;  Estoko, una iniciativa que neix amb el propòsit d’aportar solucions per als estocs als magatzems de tot Espanya, i Gandolapp, un assistent de veu d’intel·ligència artificial d’última generació per a conductors de vehicles lleugers i pesants, que pretén millorar les seves condicions de treball, generar noves fonts d’ingressos creant una comunitat democratitzada i avançar cap a una conducció segura i ecològica.

També hi ha presència internacional entre les candidates amb ClearQuote, una aplicació alemanya creada el 2020 que ajuda que les inspeccions de vehicles comercials siguin més eficients i precises mitjançant imatges de smartphone i intel·ligència artificial. Així mateix, les altres iniciatives en el camp de la logística han estat Zeemcoin, la primera plataforma tokenitzada en la indústria de la mobilitat elèctrica, i Usyncro, que es defineix a si mateixa com l’eina logística del futur, ja que simplifica la gestió dels enviaments sincronitzant a implicats, transaccions i documents en un mateix lloc.

 

 

Notícies relacionades