Visites, esdeveniments i fires

Pere Navarro i Blanca Sorigué visiten les instal·lacions de Covestro a la Zona Franca de Barcelona

23 de gener de 2020

  • El Delegat Especial de l’Estat i la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona han pogut conèixer de primera mà els detalls de les noves inversions.

Barcelona, 23 de gener 2020.- Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), i Blanca Sorigué, directora general del CZFB, han visitat aquest matí les instal·lacions que Covestro té en l’àrea industrial de la ciutat, per a conèixer les novetats de la companyia i els projectes que està posant en marxa. En la visita han estat acompanyats per Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya, i Fernando Peirón, Director del site de Covestro a Barcelona.

Inversions per a reduir la petjada de carboni

Com a empresa pionera en el desenvolupament de tecnologies sostenibles, les noves inversions estan orientades a reforçar la posició de Barcelona com a centre de producció d’especialitats químiques a través de la incorporació de nous processos basats en productes naturals o amb base aquosa. D’acord amb el programa de sostenibilitat de Covestro, s’optimitza contínuament la tecnologia i els processos augmentant la rendibilitat de les plantes i preservant, al mateix temps, els recursos naturals.

En aquest sentit, en 2018, Covestro va invertir 5,5 milions d’euros a ampliar la producció de diverses línies de negoci, així com incorporar nous processos i productes més sostenibles i assegurances, naturals o de base aquosa, que tenen com a destinació el lacatge d’automòbils i el revestiment en el sector tèxtil.

Així mateix, l’any passat el fabricant de materials va reafirmar la seva aposta per Barcelona i va aprovar inversions per valor de 18,5 milions d’euros, que es duran a terme durant els anys 2020 i 2021, amb la finalitat d’integrar una etapa de destil·lació enlaire buit que permetrà que alguns components no utilitzats en el producte final de poliuretà, siguin condensats i reincorporats com a matèria primera reciclada. D’aquesta manera, s’obtindran revestiments, adhesius, elastòmers i escumes aïllants de major rendiment per a la indústria de l’automoció, construcció, téxtil, òptica, cosmètica, entre d’altres.

La fàbrica de Barcelona es dedica a la producció de resines i recobriments necessaris en la fabricació de pintures i adhesius per a tots els sectors industrials, amb especialitat en el desenvolupament de recobriments per a la fusta, tractaments de tèxtils i teixits i dispersions acríliques i de poliuretans, els principals sectors d’aplicació són la indústria de l’automoció, la construcció i els fabricants d’articles esportius.

Fent Clic a foto1 i foto2 podran descarregar-se imatges de la visita.

medi ambientvisites institucionals

Notícies relacionades