Witeklab s’uneix al node d’indústria 4.0 del DFactory Barcelona
18 de gener de 2023
- Es tracta d’una empresa d’última generació especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques pròpies en els camps de les telecomunicacions, l’electrònica i els sistemes informàtics integrats.
- Impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, DFactory compta amb un 65% d’ocupació i 30 empreses el que li situen com un dels majors ecosistemes d’indústria 4.0 d’Europa.
Barcelona, 18 de gener de 2023. – El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), continua endavant en l’impuls de la indústria 4.0 amb la incorporació de Witeklab al seu ecosistema empresarial en el DFactory Barcelona, el principal node digital per a la indústria del sud d’Europa. Durant aquest matí s’ha celebrat la signatura de l’acord, acte en el qual han estat presents Manel Torrentallé, Co-funder i CEO de Witeklab, i el delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro.
Witeklab és una empresa especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques pròpies en els camps de les telecomunicacions, l’electrònica i els sistemes informàtics integrats. A més dels seus productes de desenvolupament propi, presten serveis de consultoria i dissenyen projectes a mesura per a dotar de solucions tecnològiques avançades a empreses de sectors molt diversos.
L’aplicació de la tecnologia de sensors i la transmissió de dades sense fil, juntament amb el processament i la presentació de dades a través del núvol ofereixen grans avantatges per als sectors de la construcció privada, l’obra civil i la gestió d’infraestructures i instal·lacions. La sensórica sense fil innovadora de Witeklab està enfocada a fer que aquests sectors siguin més eficients i nets, inspirant-se en l’Internet de les Coses (IoT), la indústria 4.0 i les ciutats intel·ligents.
Les solucions de Witeklab abasten diversos àmbits del sector de la construcció, obra civil i manteniment d’infraestructures, com és el control del procés d’enduriment del formigó amb Monsec, el monitoratge de processos de corrosió amb Corrochip, la localització d’instal·lacions ocultes o subterrànies amb Trenchip i la detecció de canvis en els sistemes de protecció de talussos amb Rockchip, entre moltes altres solucions innovadores, incloent sensórica IoT per a la conservació del patrimoni.
“DFactory Barcelona és un ecosistema capdavanter en innovació, sostenibilitat i tecnologia que afavoreix la col·laboració oberta i permet establir sinergies amb tecnologies disruptives per a generar projectes d’impacto social i econòmic” explica Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB. I continua: “Estem molt satisfets amb la incorporació a DFactory Barcelona de Witeklab, una companyia amb molt de potencial que esperem que continuï creixent en les nostres instal·lacions, liderant així el mercat i la transformació cap a una nova economia al costat de la resta d’organitzacions”.
Per part seva, Manel Torrentallé, Co-Funder i CEO de Witeklab, ha explicat que “estem encantats de formar part de DFactory Barcelona i tenir la possibilitat de poder col·laborar amb partners i organitzacions que comparteixen la nostra visió innovadora. Les solucions tecnològiques que ofereix Witeklab, dirigides principalment al sector de la construcció i manteniment d’infraestructures, són úniques en el mercat i estem segurs que en l’ecosistema que proporciona DFactory Barcelona podrem créixer i aconseguir els nostres objectius”.
Consolidant el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa
Avui dia, DFactory compta amb unes instal·lacions de fins a 17.000m2 distribuïts en quatre plantes amb espais oberts, diàfans i digitals, on ja s’han instal·lat més de 30 companyies i on treballen al voltant de 500 persones. A més, està previst que durant l’exercici de l’any 2023 s’iniciïn les obres de la segona fase de construcció de l’emblemàtic edifici i pugui aconseguir altres 75.000 metres quadrats.
Actualment, l’edifici ja compta amb un 60% d’ocupació i ha aconseguit perfilar-se com un referent per al sud d’Europa en els avançaments digitals més disruptius relacionats amb la indústria. En paral·lel, el DFactory està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l’economia circular mitjançant l’adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenibles.
Amb aquest propòsit, el projecte compta amb empreses que desenvolupen projectes capdavanters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial i sensòrica. Algunes de les companyies més destacades que actualment formen part de l’ecosistema empresarial de DFactory són HP, Picvisa, e-Milers Company, NTT Data, On Robot, Alisys, Windforce, Leitat, AsorCAD, Mastertec 3D, Robotnik, ICIL Lab, Imhoit, VDMHealth, Nexiona, Girbau, Innovae, Dow Chemical, SiOCAST, Dassault Systèmes (3DS), Amphos21, ABB o Kuka entre altres.