Alén Space impulsa des d’Espanya la revolució dels nano satèl·lits

Imatge Alén Space

alén_space_

13 de desembre de 2021

L’espai ha deixat de ser un terreny exclusiu per a grans agències i multinacionals. La irrupció dels nano satèl·lits i de l’estàndard CubeSat, que permet la fabricació de satèl·lits de la mida d’un microones o una caixa de sabates, ha obert l’espai a tot tipus d’organismes i empreses que ara veuen que poden posar en marxa les seves pròpies missions amb uns costos reduïts i uns temps de desenvolupament molt curts. Entre les empreses especialitzades en el disseny, fabricació i operació d’aquests petits satèl·lits a Espanya destaca Alén Space, recent guanyadora del premi de millor startup de BNEW Economic Zones.

Les aplicacions pràctiques dels nano satèl·lits són enormes. L’equip d’Alén Space treballa en diverses iniciatives pioneres, com ara el desenvolupament de la càrrega útil del primer satèl·lit (ja en òrbita) de l’empresa espanyola Sateliot, que espera comptar a mitjà termini amb una constel·lació de 100 nano satèl·lits per convertir-se en el primer proveïdor mundial des de l’espai de serveis de comunicacions IoT amb cobertura 5G.

Entre altres projectes innovadors, Alén Space també participa al programa SHIPMATE, amb Egatel i Gradiant, per a la digitalització de les comunicacions del sector naval a tot el món; la iniciativa RoboCrane per a l’exploració de coves a la Lluna juntament amb les Universitats d’Oviedo i Vigo; o la validació de l’ús de components d’electrònica comercial en enginyeria espacial, que ha permès guanyar un contracte de l’Agència Espacial Europea (ESA) en un projecte conjunt amb Alter Technology i FADA-CATEC. A això se sumen altres iniciatives amb missions a països com Brasil o Indonèsia.

El premi BNEW Economic Zones confirma Alén Space com un referent a Espanya entre les empreses que arriben al sector aeroespacial de la mà de la revolució dels petits satèl·lits. “El creixement de la indústria espacial està sent molt gran a tot el món i això també ho veiem a Espanya. Confiem en el talent del nostre equip i en la nostra tecnologia, per això creiem que donarem molt a parlar”, explica Guillermo Lamelas, conseller delegat d’Alén Space.

Amb un 100% d’èxit en les seves missions, l’equip d’Alén Space ja ha col·laborat amb importants organismes internacionals, com l’Agència Espacial Europea (ESA), l’Agència Espacial Brasilera (AEB), l’Oficina de Nacions Unides per a Afers de l’Espai Exterior (UNOOSA), l’Agència Espacial Indonèsia (LAPAN) o l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA).

Articles relacionats