Real estate

Noves maneres de viure, noves maneres d’habitar

Blog Junio

Blog Junio

8 de juny de 2021

El sector immobiliari es troba en plena transformació. Els efectes de la COVID-19 estan accelerant tendències com el teletreball, les compres en línia i la digitalització que estan creant al seu torn nous hàbits socials i de consum. I tot això està afectant la nostra manera de viure i habitar. Oficines, hotels urbans, botigues físiques i centres comercials s’estan replantejant el seu model mentre emergeixen amb força nous segments com el residencial (residencial en lloguer, residències d’estudiants i sènior living) i els relacionats amb el desenvolupament tecnològic com els centres de dades, logístics o torres de comunicacions.

Al mateix temps, creix l’interès pel desenvolupament d’habitatge en lloguer, assequible i social, per a fer front a les greus necessitats socials. També està experimentat una gran expansió el subsector immologístic, que ha accelerat el seu creixement amb la pandèmia. L’auge espectacular del mercat en línia ha impulsat una major contractació d’espais logístics i ha despertat l’interès dels inversors per les naus i les plataformes industrials.

D’altra banda, els consumidors exhibeixen les seves noves preferències impulsats pels efectes del confinament i dels seus anhels de gaudir d’una vida més sostenible. Així, de la preferència per viure en el cor de les ciutats, sacrificant fins i tot metres quadrats, estem assistint a una reconfiguració de la demanda que busca pisos més grans als afores. A la llista de prioritats, la lluminositat, els espais verds i els jardins estan desbancant en la llista de prioritats a la vida social i cultural i els serveis del centre de les capitals.

L’avanç del teletreball, que continuarà convivint amb el treball presencial, ha reduït sensiblement la despesa en transport de les llars espanyoles i una part de la demanda s’ha traslladat a 20 o 30 km del centre, per a aconseguir més comoditats i espais verds.

Finalment, també és una tendència creixent l’opció de moltes persones i famílies a traslladar la seva residència a un entorn rural, amb l’adquisició i rehabilitació de residències en aquestes àrees allunyades de les grans ciutats, afavorits per la creixent extensió del teletreball, la millora de les telecomunicacions i el creixent interès per estar en contacte directe amb la naturalesa i portar un estil de vida més sostenible.

 

               

 

               

Articles relacionats