The Blue Box, dispositiu biomèdic destinat a les proves de càncer de mama

Imatge BlueBox

blogboxcast

25 d'octubre de 2021

The Blue Box és un dispositiu biomèdic destinat a les proves de càncer de mama a casa d’una manera no invasiva, no irradiant, econòmica, específica i fàcil d’utilitzar … Simplement introduint una mostra d’orina en una caixa!

Dissenyat a partir del sistema olfactiu d’un gos, The Blue Box és un dispositiu mèdic en desenvolupament impulsat per IA destinat a proves de càncer de mama a casa d’una manera no invasiva, no irradiant i econòmica, a partir d’una mostra d’orina . En els nostres darrers estudis es va aconseguir una precisió de el 95% (n = 90) al discriminar entre subjectes de control i el càncer de mama metastàtics.

The Blue Box pot ser utilitzada repetida i il·limitadament per molts usuaris en una llar. Gràcies a l’aplicació d’assistència a l’usuari, totes les dones poden fer-se les proves de detecció des de la comoditat de casa seva i amb la freqüència desitjada. Només necessita seguir 3 senzills passos i pressionar “GO” en la seva aplicació. Després, en només 30 segons, les dades s’envien automàticament al núvol, on s’executa el seu algoritme basat en IA. Quan s’arriba a un diagnòstic, s’envia de tornada al telèfon de l’usuari, on es mostra a través de l’aplicació.

The Blue Box es va crear per elevar la necessitat de brindar una millor atenció mèdica a les dones de tot el món, perquè creiem en la prevenció, abans que en la cura.

El primer prototip de The Blue Box va ser desenvolupat per Judit Giró durant la tesi de Grau en Enginyeria Biomèdica de la Universitat de Barcelona el 2018.

En 2019, Po-An (Billy) Chen va unir-se a l’equip. Després es va desenvolupar un segon prototip com a tesi de mestratge del Màster en Sistemes Ciberfísicos Integrats a la Universitat de Califòrnia a Irvine. Es va trobar que la taxa de classificació era> 90%.

Actualment, Judit i Billy estan treballant en el projecte i aviat començaran a realitzar estudis en humans per millorar i provar millor l’acompliment de The Blue Box. “Esperem poder portar el nostre producte al mercat en els pròxims anys”, assegura Judit Giró.

El proper objectiu d’aquesta start-up és adaptar-lo a l’ETAPA PRIMERENCA del càncer de mama: En un nou estudi, han analitzat l’orina de més de 60 dones (sense càncer o en ETAPA PRIMERENCA del càncer de mama) i van obtenir la seva “empremta olfactiva “. Aquestes dades s’utilitzaran per entrenar i provar la seva precisió de classificació. L’estudi està organitzat per la Universitat de Califronia Irvine i estan recollint mostres d’orina a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

 

 

 

 

Articles relacionats