BWAW

50 speakers de primer nivell per a la tercera edició del Barcelona Woman Acceleration Week

Imatge Speakers BWAW

3 de març de 2023

  • Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde, s’abordaran qüestions com la incorporació de la dona en la indústria 4.0, el perfil de les emprenedores, els rols de les directives en les institucions públiques o les dones en el sector STEM.

 

  • L’esdeveniment comptarà amb la representació d’institucions com la Generalitat, el Govern central, l’Ajuntament de Barcelona o el Centre Nacional de Recerques Oncològiques, a més d’importants empreses com Danone, CaixaBank, Infojobs o la revista Woman.

 

Barcelona, 2 de març 2023.- El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) reunirà a la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) un panell de 50 ponents de primer nivell, nacionals i internacionals, tant dones com homes, per a definir la situació actual per a la igualtat de gènere i proposar solucions que permetin progressar en l’àmbit empresarial i industrial.

Per tercer any consecutiu, aquest esdeveniment, organitzat juntament amb la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç d’Espanya, abordarà iniciatives que ajudin a accelerar la visibilitat de la dona en sectors clau de l’economia. Durant els dies 9 i 10 de març, coincidint amb la celebració del Dia de la Dona del dia anterior, el CZFB reunirà mig centenar de representants de les empreses més importants, a escala nacional i internacional, a més de les principals administracions públiques.

L’esdeveniment, que l’any passat va reunir 2.500 assistents, estarà dividit en 10 ponències on els diferents professionals reflexionaran sobre la situació actual i les millores en la igualtat de gènere. Per a l’acte inaugural es comptarà amb la benvinguda per part de Blanca Sorigué, Directora General del CZFB, que estarà acompanyada per José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç i la Cambra de Comerç d’Espanya, Mª Eugènia Gay, Delegada del Govern a Catalunya, Pere Navarro, Delegat Especial de l’Estat del CZFB, i Laura Pérez Castaño, Tinent d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona.

Per a la primera de les ponències, sota el títol “Perspectives de gènere en el món digital. Impulsant el desenvolupament de la Tecnologia 4.0”, es reuniran, entre altres, Joana Barbany Freixa, Business Development Director in Page Group i Ambassador Women in Tech BCN, Gabriela Chasifan Chicaiza, Desenvolupadora de Software Sènior i Líder de Diversitat Equitat i Inclusió per a Espanya en Thoughtworks, i María Galindo García-Delgado, Board Member Climate Neutral and Smart Cities Mission de la European Comission. En el segon debat, es tractarà “El lideratge femení en el sector públic”, amb l’assistència de Joan Clos, president d’ASVAL, i Lluïsa Moret Sabidó, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, entre altres.

Arantxa Bernadí Ros, Board Member i CEO en Bernadí Woman in Office Design, Sandra Garcia Tamayo, directora general CBA Design (Ogilvy Spain), i Isabel Roig, directora general Barcelona Centri de Disseny, seran part de l’impressionant panell que debatrà sobre “Creativitat d’impacte liderada per dones”. Per part seva, José Luis Durán Moyano, director de l’Institut Escola del Treball i vicepresident de l’Associació de Centres d’FP FPEmpresa, Natalia Molina, directora d’Aliances i Empreses de la Fundació Generation Spain, Gemma Sorigué Borrell, General Manager a Espanya per a Infojobs-Adevinta, i Gemma Verdés Prieto, directora d’Estudis Postobligatoris i de Règim Especial del Consorci d’Educació de Barcelona, seran alguns dels participants en la temàtica “El rol de les dones en les professions del futur”, en l’última sessió del primer dia.

El 10 de març començarà amb la ponència titulada “Avançant cap a la igualtat de gènere: Casos d’èxit en el sector privat”, que comptarà amb la presència de Lucila Ballarino, directora general de Womenalia, Sara Castro, directora de Recursos Humans en Danone Ibèria, i Ángeles Delgado López, presidenta de Fujitsu, entre altres. Per a la segona hora, alguns dels contertulians seran Anna Bigas Salvans, cap de Grup de Parc de Salut Mar, directora científica en Ciberonc i vicedirectora de Recerca Preclínica en l’Institut Josep Carreras, Maria A. Blasco Marhuenda, directora científica del Centre Nacional de Recerques Oncologicas, i Myriam Serrano, Redactora cap de la Revista WOMAN, per a la interessant temàtica “Salut i Ciència en Femení”. A les 11 hores començarà la tercera ponència, “Avantatges de la diversitat de gènere en el món financer”, que comptarà amb algunes personalitats com Maria Alsina, directora territorial Barcelona en CaixaBank, Myriam Santos-Morán, directora Territorial Arc Mediterrani d’Ibercaja Banc, Mª Àngels Vallvé Ribera, presidenta del Consell d’Administració del Grup GVC Gaesco, i Mireia del Pou, presidenta Centre Estudis Dones Europa.

Després de l’esmorzar, Anna Lloveras Armengol, directora científica d’Ocean Ecostructures, Celeste Reglá, Impact Ventures Programmer Officer en EIT Urban Mobility, Inmaculada Riera, directora general de la Cambra de Comerç d’Espanya, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB i BWAW, formaran part dels participants del panell que parlarà sobre “A quins reptes s’enfronten les dones emprenedores?”. Finalment, per a acabar el dia, María Helena de Felipe, presidenta per a l’Association of Organizations of Mediterranean Businesswomen, Carmen Geha, Founder & Managing Director en Soltara Consulting, i Clara Gruitrooy, General Secretary per a Euro-Mediterranean-Arab Association, entre altres, debatran sobre “Dones empresàries en països vulnerables”.

Blanca Sorigué comenta que si volem superar les barreres de gènere hem de mostrar que existeixen dones que han aconseguit arribar a dalt de tot en llocs de responsabilitat, sobretot en sectors històricament masculinitzats. Sorigué, també assegura que l’assistència de professionals femenines no sols és una mostra de l’èxit d’alguna de les iniciatives, sinó que també serveixen d’exemple a seguir per a les noves generacions i el futur talent femení.

Per part seva, Pere Navarro afirma que no sols hem de comptar amb representants de les empreses més potents, sinó que també cal reflectir l’enorme treball que estan realitzant les dones a l’entorn de les institucions públiques. Si volem complir amb les directrius de les Nacions Unides disposades en el número 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), tant les administracions públiques com les empreses privades han de treballar plegats, i per a nosaltres és un orgull i un privilegi haver aconseguit reunir a tots dos en un mateix espai.

Les ponències tornaran a tenir una naturalesa híbrida, podent seguir-les a través de la plataforma de Barcelona Woman Acceleration Week. Les inscripcions es poden dur a terme accedint a la pàgina web de l’esdeveniment, on també està disponible tota la informació. Les trobades es desenvoluparan presencialment en l’ecosistema singular DFactory Barcelona, el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa, basat en el talent i la inversió en tecnologia reunint les grans corporacions empresarials, startups, centres d’innovació i laboratoris.

BWAW

Notícies relacionades