BWAW

Demà arrenca BWAW, l’esdeveniment que impulsa la paritat de gènere en l’entorn empresarial

Imatge BWAW

Foto BWAW 2021

8 de març de 2023

  • Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde, s’aborden qüestions com la incorporació de la dona en la indústria 4.0, el perfil de les emprenedores, els rols de les directives en les institucions públiques o les dones en el sector STEM.

 

  • L’acte d’inaugural de la Barcelona Woman Acceleration Week serà presidit per Blanca Sorigué, directora general del CZFB, José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç i la Cambra de Comerç d’Espanya, Mª Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat del CZFB, i Montserrat Pineda, de la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

 

  • L’esdeveniment es desenvoluparà els dies 9 i 10 de març en el DFactory Barcelona, però es podran seguir totes les ponències íntegrament via onilne, gràcies al caràcter híbrid del BWAW.

 

Barcelona, 8 de març de 2023.- La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç d’Espanya, començarà demà 9 de març, donant el tret de sortida a un esdeveniment que es tornarà a convertir en una gran plataforma divulgativa sobre la igualtat de gènere en la qual 50 experts de diferents sectors exposen els seus coneixements per a trobar solucions que permetin avançar i impulsar una major presència femenina en l’àmbit laboral.

Durant els dies 9 i 10 de març, coincidint amb la celebració avui del Dia de la Dona, el CZFB reuneix mig centenar de representants de les empreses més importants, tant dones com homes, a escala nacional i internacional, per a definir iniciatives amb la finalitat de progressar en la igualtat de gènere en el món empresarial i industrial. L’esdeveniment, que es desenvoluparà presencialment en l’ecosistema singular del DFactory Barcelona, el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa i que, en la seva curta trajectòria, ja té una ocupació del 65%, podrà ser seguit en línia a través de la seva la pàgina web, on també està disponible tota la informació i la possibilitat d’inscriure’s.

L’acte de benvinguda, que se celebrarà demà 9 de març a les 10 hores, comptarà amb Blanca Sorigué, directora general del CZFB, acompanyada per José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç i la Cambra de Comerç d’Espanya, Mª Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat del CZFB, i Montserrat Pineda, de la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Després d’això, començaran les diferents ponències repartides en dos dies. Durant el dia de demà la primera té el títol “Perspectives de gènere en el món digital. Impulsant el desenvolupament de la Tecnologia 4.0”, amb la presència, entre altres, de Joana Barbany Freixa, Business Development Director in Page Group i Ambassador Women in Tech BCN, Gabriela Chasifan Chicaiza, Desenvolupadora de Programari Sènior i Líder de Diversitat Equitat i Inclusió per a Espanya en Thoughtworks, i María Galindo García-Delgado, Board Member Climate Neutral and Smart Cities Mission de la European Comission. En el segon debat, es tractarà “El lideratge femení en el sector públic”, amb l’assistència de Joan Clos, president d’ASVAL, Núria Marín Martínez, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, i Lluïsa Moret Sabidó, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, entre altres.

Arantxa Bernadí Ros, Board Member i CEO en Bernadí Woman in Office Design, Sandra Garcia Tamayo, directora general CBA Design (Ogilvy Spain), i Isabel Roig, directora general Barcelona Centri de Disseny, seran part de l’impressionant panell que debatrà sobre “Creativitat d’impacte liderada per dones”. Per part seva, José Luis Durán Moyano, director de l’Institut Escola del Treball i vicepresident de l’Associació de Centres d’FP FPEmpresa, Natalia Molina, directora d’Aliances i Empreses de la Fundació Generation Spain, Gemma Sorigué Borrell, General Manager a Espanya per a Infojobs-Adevinta, i Gemma Verdés Prieto, directora d’Estudis Postobligatoris i de Règim Especial del Consorci d’Educació de Barcelona, seran alguns dels participants en la temàtica “El rol de les dones en les professions del futur”, en l’última sessió del primer dia.

Pel que fa a la segona jornada, també s’abordarà temes clau d’actualitat. La primera sessió té com a títol “Avançant cap a la igualtat de gènere: Casos d’èxit en el sector privat”, dins de l’àrea denominada BPRIVATE, relativa a l’empresa privada. BHEALTH i el sistema sanitari i l’aportació de la dona a la ciència serà el tema del següent panell, denominat: “Salut i Ciència en Femení”. A continuació, en BFINANCE es reflexionarà en relació amb els avantatges de la diversitat de gènere en el món financer. Després d’aquest, es debatrà sobre els reptes als quals s’enfronten les emprenedores, enquadrat en BENTREPRENEUR. Per a finalitzar, diferents expertes i experts internacionals s’endinsaran en el panell denominat “Dones empresàries en països vulnerables”, dins de BINTERNATIONAL, que serà impartit en anglès.

Per a obtenir una visió global i que s’ajusti a la realitat, havíem de comptar amb l’assistència tant de les organitzacions públiques com privades, ja que ambdues hem de comprometre’ns a proposar iniciatives que aportin solucions per a obtenir la paritat de gènere en el món social i laboral. Aquestes mesures han de ser creades, escrites i assumides per tots els nivells de la població” afirma la directora general del CZFB, Blanca Sorigué. La directora general conclou dient “per a nosaltres és un orgull i un repte poder a realitzar una tercera edició d’aquest important i necessari esdeveniment”.

Per a Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB, “el BWAW és el cor de la nostra estratègia continuista per a estar alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Des del CZFB continuem posant tot el nostre esforç per a aconseguir aquesta justa paritat de gènere, no sols amb aquest esdeveniment, sinó també a través d’una altra iniciativa clau com és la constitució del Consell de la Dona de la Zona Franca, que dona notorietat a les dones d’empreses del polígon de la Zona Franca”.

BWAWBWAW

Notícies relacionades