BWAW, Consell de la Dona, ods

Barcelona Woman Acceleration Week 2023 marca el debat per continuar avançant cap a la igualtat empresarial

Imatge Temàtiques BWAW

23 de febrer de 2023

  • Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde s’abordaran qüestions com la incorporació de la dona en la indústria 4.0, el perfil de les emprenedores, els rols de les directives en les institucions públiques o les dones en el sector STEM.
  • BTECH, BHEALTH, BFINANCE o BENTREPRENEUR són algunes de les àrees en les quals es dividiran els speakers de la nova edició per tractar les diferents temàtiques.

 

Barcelona, 23 de febrer 2023.- El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) celebrarà per tercer any consecutiu el Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) durant els dies 9 i 10 març, un esdeveniment pensat per a reflexionar i materialitzar iniciatives que ajudin a accelerar la visibilitat de la dona en sectors clau de l’economia.

Després de la celebració del Dia de la Dona, el 8 de març, el CZFB reunirà al BWAW a un panell de 50 ponents de primer nivell, nacionals i internacionals, tant dones com homes, per definir una presa de solucions que permetin progressar en la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial i industrial.

En aquesta edició, les temàtiques sobre les quals versaran les ponències estan repartides en 10 sessions. Després de la inauguració, es tractaran les perspectives de gènere en el món digital, i com la dona forma part de l’impuls del desenvolupament de la Tecnologia 4.0, dins de l’àrea denominada BTECH. Més tard, personalitats de les institucions públiques dialogaran el tema referent a “El lideratge femení en el sector públic” a BPUBLIC. Després de l’esmorzar, en l’apartat BCREATIVE es trauran a la llum els èxits de creativitat liderada per dones. En l’última sessió del dia, a BEDUCATION els convidats debatran en la ponència “El rol de les dones en les professions del futur”.

Pel que fa a la segona jornada, la primera sessió té com a títol “Avançant cap a la igualtat de gènere: Casos d’èxit en el sector privat”, dins de l’àrea denominada BPRIVATE, relativa a l’empresa privada. BHEALTH i el sistema sanitari i l’aportació de la dona a la ciència serà el tema del següent panell, denominat: “Salut i Ciència en Femení”. A continuació, a BFINANCE es reflexionarà en relació amb els avantatges de la diversitat de gènere en el món financer. Després d’aquest, es debatrà sobre els reptes als quals s’enfronten les emprenedores, enquadrat a BENTREPRENEUR. Per finalitzar, diferents expertes i experts internacionals s’endinsaran en el panell denominat “Dones empresàries en països vulnerables”, dins de BINTERNATIONAL, que serà impartit en anglès.

El CZFB busca repetir, i fins i tot superar, l’èxit destacat de les anteriors convocatòries, com va ocórrer en l’edició de l’any passat amb més de 2.500 assistents. Per aquest motiu, les ponències tornaran a tenir una naturalesa híbrida, podent seguir de manera remota totes les conferències a través de la plataforma de la Barcelona Woman Acceleration Week. Les inscripcions es poden realitzar accedint a la pàgina web de l’esdeveniment, on també està disponible tota la informació. Les trobades es desenvoluparan presencialment a l’ecosistema singular DFactory Barcelona, el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa, basat en el talent i la inversió en tecnologia reunint les grans corporacions empresarials, startups, centres d’innovació i laboratoris. En la seva curta trajectòria, ja té una ocupació del 65%, en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

“BWAW es va crear amb l’objectiu de servir de plataforma en la qual experts de diferents sectors exposen els seus coneixements i les seves experiències, però també per a mostrar l’èxit de nombroses dones que serveixen d’exemple a futures generacions”, afirma Blanca Sorigué, directora general del CZFB. A més, Sorigué afegeix que “per aquesta edició hem reunit experts i expertes de primer nivell que ofereixin solucions reals per a superar les barreres de gènere, impulsant la presència femenina en l’àmbit laboral, especialment en àrees on la dona no ha tingut històricament protagonisme”.

Per a Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, “aquest esdeveniment forma part d’una estratègia global i duradora que duu a terme el CZFB en la cerca d’obtenir resultats i fets reals en l’equiparació de gènere, seguint les directrius de les Nacions Unides disposades en el número 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Una altra iniciativa clau és la constitució del Consell de la Dona de la Zona Franca, que ja compta amb la representació de 19 empreses del polígon de la Zona Franca, que a més suposa un gran suport per a l’organització del BWAW”.

BWAWods

Notícies relacionades