DFactory

DFactory Barcelona rep el premi a la innovació de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya

28 de juny de 2024

  • DFactory Barcelona, l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència internacional impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha estat reconegut amb el Premi a la Innovació a la Gestió Pública per la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya.

 

  • Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, va rebre el guardó en reconeixement a la contribució de DFactory Barcelona a la recuperació econòmica i el seu compromís amb la innovació tecnològica.

 

Barcelona, 28 de juny de 2024.- DFactory Barcelona, l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència internacional impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va ser guardonat ahir nit amb el Premi a la Innovació a la Gestió Pública per la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya, durant el transcurs d’un sopar d’estiu que va tenir lloc l’Hotel Grand Marina de Barcelona.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, acompanyat de la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, va ser l’encarregat de rebre aquest premi que reconeix la trajectòria d’aquest ecosistema empresarial ubicat a la Zona Franca de Barcelona, que fomenta la creació de sinergies entre tots els agents econòmics, tant empresarials com professionals, que es reuneixen en el disruptiu edifici amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’innovació i noves tecnologies basades en la indústria 4.0. L’acte també va comptar amb la participació institucional de Pedro Henriquez Lopes Borio, Cònsol General del Brasil a Barcelona; el president de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya, Javier Mirallas, i la directora de l’entitat, Vivian Feher.

DFactory Barcelona s’ha convertit en l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència a nivell internacional amb 32 companyies instal·lades dels sectors de la intel·ligència artificial, robòtica, impressió 3D, blockchain, sensòrica o Internet de les Coses, entre d’altres. Referent en el desenvolupament de la indústria 4.0, compta amb unes instal·lacions de fins a 17.000m2 distribuïts en quatre plantes amb espais oberts, diàfans i digitals, i disposa d’una ocupació del 85%. Algunes de les empreses són KION Group, Siemens, HP, Excel·lència Tech, Stratasys, Leitat, Nexiona, Picvisa, Hubmaster, Asorcad, Zentinel, Shining 3D, SIARQ, Alisys, On Robot, SioCast, Ariño Design, Imhoit, Innovae, ICIL Lab, Dow, Girbau, e-Miles o Hamamatsu Photonics, entre d’altres.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB, ha destacat durant la recollida del premi que “aquest reconeixement posa en relleu la nostra contribució a la generació d’oportunitats econòmiques i subratlla el compromís i la col·laboració contínua amb la comunitat empresarial internacional. Comptem amb un veritable ecosistema d’innovació obert al món, on es creen sinergies entre empreses de diversos sectors, des de grans corporacions, a petites i mitjanes empreses, centres d’innovació i laboratoris”.

 Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha afirmat que “reconèixer el DFactory Barcelona és també reconèixer els més de 500 professionals i empreses que han decidit apostar i instal·lar-se a l’edifici. Des del CZFB obrim les portes a totes aquelles empreses que impulsen la nova economia i treballen per crear solucions disruptives per a les empreses i el conjunt de la societat”.

DFactory Barcelona està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l’economia circular mitjançant l’adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenibles. Per la seva rellevància com a catalitzador de la innovació industrial, el CZFB ja està treballant per poder executar una segona fase del projecte, que ampliarà les instal·lacions en prop de 80.000 m2, amb una previsió d’ocupació per a 1.500 persones de forma directa i 5.000 de forma indirecta.

 

Notícies relacionades