SIL

El 19è MedaLogistics Week posa focus en el futur de la logística mediterrània en un nou ordre econòmic global i el seu avantatge com hub entre continents i potències comercials globals

Imatge Medalogistics Week

Medalogistics

23 de març de 2023

  • La Setmana de Logística i Transport al Mediterrani està organitzada per l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, en el marc de la 23ª edició del Saló Internacional de Logística (SIL) de Barcelona.

 

  • Aquesta trobada mediterrània i internacional acollirà la 15ª Cimera de Ports i Transport Marítim, el 19è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport i la 2ª Trobada de Logística d’Àfrica.

 

Barcelona, 23 de març 2023 – S’anuncien les dates de la 19ª edició de la Setmana de Logística i Transport al Mediterrani (MedaLogistics Week), una trobada organitzada conjuntament per l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i la MedPorts Association. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny de 2023, en el marc de la celebració del Saló Internacional de Logística (SIL) de Barcelona, la principal fira del sector logístic al Sud d’Europa i el Mediterrani, organitzada també pel CZFB.

El programa de conferències i fòrums comptarà amb més de 30 ponents, grans experts que abordaran temes i desafiaments d’actualitat en el comerç i la inversió global i regional.

MedalLogistics Week és una de les principals plataformes de networking del Mediterrani per a la cadena de subministrament i les activitats logístiques. A través dels fòrums anuals, es comparteixen experiències, es presenten projectes de futur i es discuteixen oportunitats de negoci, inversió, novetats i tendències. Així doncs, l’esdeveniment atraurà a més de 300 participants, entre ells alts responsables governamentals de països Mediterranis, directius de ports, prenedors de decisions d’adquisicions juntament amb les principals empreses de transport, importadors/exportadors, línies navilieres, empreses de logística, ports, empreses operadores de terminals, operadors ferroviaris, etc. provinents d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

Es tracta d’una excel·lent oportunitat perquè les empreses de la indústria de la logística i el transport intercanviïn coneixements sobre les últimes tendències i desenvolupaments futurs a la regió del Mediterrani i millora constantment el nivell d’excel·lència amb un grup d’oradors de classe mundial de tot el món discutir amb clients, col·legues i competidors per igual sobre tecnologies i innovacions per a un entorn de mercat en constant canvi.

 

La importància de la logística i el transport en la geopolítica i en les crisis

La 19ª edició de MedaLogistics Week arriba en un moment clau: les rutes comercials mundials s’han vist sacsejades per la pandèmia de COVID-19 i per una sèrie de guerres geopolítiques, desastres financers i trastorns ambientals. Per a continuar transportant els productes i béns que necessiten els consumidors i les societats, es requereix una nova actitud i enfocament cap a les cadenes de subministrament. Els centres logístics a la regió del Mediterrani podrien proporcionar la combinació de resiliència i velocitat requerida per a la logística moderna.

En aquesta edició cal destacar l’aliança entre ASCAME i MedPorts, l’associació mediterrània de ports, per a coorganitzar i impulsar la 15ª Cimera de Ports i Transport Marítim, que comptarà amb la participació d’alts  responsables de la majoria de ports Mediterranis i empreses del sector marítim. Aquests discutiran sobre la connectivitat entre els nodes logístics i de subministrament, així com sobre estratègies d’inversió per a fomentar el desenvolupament sostenible i la digitalització.

El 19è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport debatrà sobre el futur de la cadena de valor del Mediterrani en el nou ordre global, amb un focus especial sobre el sector d’aviació a Orient Mitjà i Àfrica. A més, es plantejaran solucions per a proveïdors al detall en e-commerce i per a start-ups en els sectors de la logística i el transport. Es dedicarà una sessió especial a Egipte, com a país convidat, presentant el seu potencial logístic, la Importància del canal de Suez i els plans d’inversió en el sector dins de l’agenda 2030.

La 2ª Trobada de Logística d’Àfrica serà una gran oportunitat per a reunir els líders logístics del continent amb la finalitat de desenvolupar plans i polítiques per a augmentar les capacitats, exposant les oportunitats de negoci del sector logístic i del transport i ressaltar el fort dinamisme del continent.

Durant la conferència, es discutiran les principals prioritats a adoptar per a modernitzar el sector i el seu rol clau en el desenvolupament econòmic i social, i impulsar solucions per a donar suport a la integració econòmica de la gran zona de lliure comerç africana, el paper dels governs i la necessitat d’innovació. A més, en aquesta conferència es debatrà com resoldre alguns dels desafiaments que experimenten moltes empreses dins de l’ecosistema de logística i cadena de subministrament. També es plantejarà com alinear les millors pràctiques internacionals clau que poden ser aplicables a Àfrica.

Per a completar el programa, MedaLogistics Week presentarà diverses iniciatives i projectes internacionals com el Mediterranean Trade Enhancement Hub, una plataforma per a donar suport al creixement i el finançament de les PIMES logístiques de la regió i organitzarà trobades especials de B2B amb empresaris mediterranis i europeus del sector de la logística i el transport.

Anwar Zibaoui, Coordinador General d’ASCAME i de MedaLogistics Week, destaca que la ubicació estratègica del Mediterrani és única per a facilitar el comerç i la logística global: “Però és necessari desbloquejar el potencial econòmic regional. Per a això, hem d’apostar per la integració i construir una estratègia unificada que fomenti les inversions, la construcció, la modernització i la gestió d’infraestructures”.

 

 

Medalogisticssil

Notícies relacionades