SIL

El SIL 2023 ja té definides les principals temàtiques del SIL Knowledge

Imatge SIL 2023

Sil Knowledge

28 de març de 2023

  • Les sessions de contingut abordaran temes de màxima actualitat sobre el sector i han estat agrupats en sis verticals: sostenibilitat; logística i transport; supply chain; innovació, tecnologia i digitalització; ecommerce, última milla i smart mobility; i talent.

 

  • L’esdeveniment reunirà 320 speakers, entorn a 91 sessions, que tindran lloc al llarg de les tres jornades.
  • Amb la celebració del 25è aniversari, la fira acollirà importants congressos internacionals com la 39a edició del Congrés ALACAT, la European Conference & European Research Seminar del CSCMP, el congrés anual de l’ELA (European Logistics Association), Eurolog; o la 19a edició de la MedaLogistics Week.

 

Barcelona, 28 de març 2023 – El Saló Internacional de la Logística (SIL), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ja està prenent forma en els seus continguts, després de l’anunci de les temàtiques que s’abordaran dins de l’apartat denominat SIL Knowledge. El CZFB aposta, en el 25° aniversari del SIL, per un esdeveniment basat en potenciar els negocis, els contactes i el coneixement del mercat, la qual cosa l’ha consolidat durant aquests anys com la fira líder de logística, transport, intralogística i supply chain del sud d’Europa i una de les més importants a nivell mundial.

Durant la celebració del SIL, els dies 7, 8 i 9 de juny, tindran lloc diferents trobades, que facilitaran la sinergia entre professionals per debatre els temes més importants del sector. Per això, el CZFB ja ha establert els continguts, dividint-los en sis blocs: sostenibilitat; logística i transport; supply chain; innovació, tecnologia i digitalització; ecommerce, última milla i smart mobility; i talent.

Tres dies de logística, transport i supply chain

Al llarg de les tres jornades, el SIL Knowledge comptarà amb la participació de 320 speakers repartits en 91 sessions diferents.

El primer dia, la Fira obrirà amb una extensa jornada tècnica que parlarà sobre “Excel·lència en logística i transport: la digitalització i innovació en la logística i el transport”, on es presentaran als assistents estudis relatius a la competitivitat del sector a Espanya i les Comunitats Autònomes, i sobre la transformació digital de la logística. Això es complementarà amb dues xerrades titulades “Present i futur de la càrrega aèria” i “Supply Chain Tech”. En la mateixa jornada, també es podran gaudir de temàtiques com la logística disruptiva i l’impacte de les tecnologies digitals innovadores (5G, IA, Machine Learning, IoT…), Smart Logistics, o la nova regulació de les ZBE amb la visió dels usuaris i administracions de diferents comunitats, entre altres.

Pel que fa al 8 de juny, les sessions es continuaran realitzant a diferents hores al llarg del dia. Algunes d’elles versaran sobre “Corredors digitals: casos d’èxit”, “Estudi FERRMED sobre l’optimització del trànsit i la transferència modal a la UE” o “Logística i automatització 4.0: casos d’ús i tendències de futur”. Durant aquesta mateixa jornada, també tindrà lloc la 15th MedPorts & Shipping Summit, una conferència creada com a plataforma per donar una major promoció del Mediterrani com a node estratègic del transport marítim mundial.

Per a l’últim dia, els experts, assistents i visitants, tornaran a gaudir d’un gran nombre de trobades, amb títols com “Incubadora Logística 4.0 del CZFB. Casos d’èxit”, “Transformació Digital en el transport marítim i terrestre”, “Caos o resiliència logística? Anàlisi del canvi de paradigma”, o “Gestió del Talent”, que intentarà donar llum als nous reptes als que s’enfronta el mercat laboral amb la demanda dels nous perfils. A més, el divendres també tindrà lloc un esdeveniment especial que recalcarà les habilitats de networking, tant en els negocis a nivell general com en la logística a nivell particular.

“Ens estem acostant a un moment clau per al sector logístic i del transport amb l’organització del 25è aniversari del SIL. Aquest s’ha convertit en l’esdeveniment més important per a moltes regions, i el CZFB, com a organitzador, ha treballat àrduament per disposar d’un panell de continguts i professionals que estigui a l’altura”, afirma el delegat especial de l’estat al CZFB i president del SIL, Pere Navarro. El delegat afegeix que “la participació d’altres organitzacions internacionals, com ALACAT, CSCMP o ASCAME, li atorga un gran impuls al Saló, proporcionant beneficis tant als experts com al sector a nivell mundial”.

Pel seu costat, Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del SIL, assegura que “un dels temes més actuals és l’arribada de la indústria 4.0; el sector es troba en un moment d’auge, on el Big Data, la Intel·ligència Artificial o el blockchain estan influint en la millora dels processos logístics. Així mateix, també donarem veu a les demandes que exigeix la societat per un major compromís mediambiental per a complir amb els ODS de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, que potencien una logística verda que s’està afermant com una alternativa de futur”.

En l’última edició van assistir més de 12.000 persones, de 81 països i de 650 empreses, realitzant prop de 7.000 contactes de networking. Per poder inscriure’s com a visitant o participant, el SIL disposa d’una pàgina web amb informació completa de l’esdeveniment.

Suport d’organitzacions internacionals

El SIL continua disposant d’un caràcter significativament internacional i aquesta edició també acollirà importantíssimes trobades internacionals. Així, dins del marc del SIL tindrà lloc la 39a edició del Congrés ALACAT, el major congrés que se celebra a Amèrica Llatina, amb l’acord entre el CZFB i la Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionals d’Amèrica Llatina (ALACAT). També, es produirà la European Conference & European Research Seminar, organitzada anualment pel CSCMP (Council Supply Chain Management Professionals); el EUROLOG, congrés anual de l’ELA (European Logistics Association); i la 19a edició de la Setmana de Logística i Transport al Mediterrani (MedaLogistics Week), creat conjuntament per l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i la MedPorts Association.

sil

Notícies relacionades