Visites, esdeveniments i fires

El cònsol general dels Estats Units visita la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Imatge visita consulat general EE.UU.

23 d'octubre de 2020

  • Robert Riley ha conegut de primera mà les iniciatives de l’entitat en matèria d’impressió 3D i indústria 4.0.

 

  • L’entitat vol reforçar el seu paper a la nova economia exercint d’atractiu per les empreses nord-americanes.

 

Barcelona, 23 de octubre de 2020. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut aquest matí la visita de Robert Riley, cònsol general dels Estats Units a Barcelona, a la seva seu, on s’ha reunit amb el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué. L’objectiu de la visita ha estat aprofundir en el treball que desenvolupa el CZFB per valorar totes les possibilitats que l’entitat pot aportar a les empreses nord-americanes, principalment en el context de la nova economia.

Al 2019 el CZFB va reformular la seva planificació estratègica per centrar-se en tres pilars bàsics com el negoci, la innovació i la sostenibilitat. Sobre la base d’aquests criteris, l’entitat compta amb les instal·lacions i l’entorn necessari per exercir d’agent clau en el desenvolupament de la nova economia i l’impuls de la indústria 4.0.

En aquest sentit, Robert Riley ha pogut conèixer de primera mà el 3DFactory Incubator, la primera incubadora europea d’alta tecnologia en 3D que es va posar en funcionament fa un any i l’objectiu del qual és ser un hub d’innovació. En aquest període de temps ja ha incubat a 41 empreses i té l’objectiu d’aconseguir les 100 en els primers cinc anys d’activitat. Així mateix, s’està treballant en la seva ampliació, que s’espera estigui finalitzada a la fi d’aquest 2020. Riley ha pogut veure com funcionen les impressores 3D de les instal·lacions amb les quals durant el confinament es van fabricar respiradors per als hospitals. Posteriorment, el cònsol ha visitat al costat de Navarro i Sorigué la primera fase del DFactory, un hub tecnològic de 17.000 metres quadrats que serà inaugurat a principis del proper any.

Pere Navarro ha volgut destacar el seu “profund agraïment per la visita del cònsol a les nostres instal·lacions. Estem treballant molt dur per acollir a empreses de tot el món i impulsar el desenvolupament de la indústria 4.0 i la impressió 3D. En moments d’incertesa com l’actual és més important que mai bastir ponts per adaptar-nos a les noves maneres de produir, de consumir i de relacionar-nos”.

Poden veure tres imatges de la visita del cònsol a la seu del Consorci de la Zona Franca clicant a imatge1, imatge2, i imatge3.

visites institucionals

Notícies relacionades