El CZFB i La Salle-URL potencien la innovació de sis startups immobiliàries en el segon BMP Accelerator Program

Imatge CZFB i La Salle

20 de gener de 2020

  • Kiwi Brics, Vivendea, Daysk, Bim&Co, Nemuru i Deepki són les startups que es van seleccionar a Barcelona Meeting Point per a participar en la segona edició del programa d’acceleració que s’inaugura avui.

 

  • A la primera edició del programa van participar onze empreses emergents del sector Proptech que, en finalitzar, facturaven 2.080.000 euros, comptaven amb 80 treballadors i havien aixecat una inversió d’1.431.000 €.

Barcelona, 20 de gener de 2020-. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i La Salle-URL, a través del seu hub tecnològic La Salle Technova, han inaugurat aquest matí la segona edició del BMP Accelerator Program, la finalitat del qual és potenciar l’atracció de talent i crear un major teixit empresarial, més fort i més productiu. El programa es proposa dotar a les sis startups seleccionades d’eines per a dur a terme els seus projectes. Per a ajudar aquestes empreses emergents a aconseguir finançament, les posa en contacte amb empreses consolidades perquè puguin col·laborar conjuntament d’acord amb les necessitats de cadascun i, en definitiva, les guien perquè puguin desenvolupar les seves oportunitats de negoci. Kiwi Brics, Vivendea, Daysk, Bim&Co, Nemuru i Deepki són les startups que podran gaudir de tots els avantatges que els ofereix la segona edició d’aquest programa.

El programa pretén d’aquesta forma donar continuïtat a la iniciativa que es va estrenar l’any passat i en la qual van participar onze startups del sector del Proptech. L’èxit d’aquest programa es constata en el fet que, en finalitzar la primera edició, les 11 empreses emergents participants facturaven 2.080.000 euros, comptaven amb 80 treballadors i havien aixecat una inversió d’1.431.000 €. Les empreses accelerades van ser 1001 portales, Alfred Smart Systems, Brichblock, Datare, Mayordomo, Nested, PropCrowd, Realo, Urbitdata, Viewtek i Zillios. Com a part del programa d’acceleració, aquestes startups van mantenir reunions per a estudiar possibles maneres de col·laboració conjunta amb empreses consolidades de la talla de Neinor, JLL, CBRE, Anticipa, Colonial, Utopicus, APCE i el propi Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Involucrar-se en aquesta mena de projectes i, sobretot, donar continuïtat en el temps s’ha convertit en una de les prioritats principals del Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Així ho destaca Pere Navarro, Delegat Especial d’Estat del CZFB, que afirma que “des del Consorci ens sentim amb l’obligació d’ajudar a les noves generacions, als més joves, perquè puguin desenvolupar aquí el seu talent, treballar i viure en l’àrea metropolitana de Barcelona. Construir el seu projecte de vida”. Per a això, explica el delegat que “estem fent costat a iniciatives germinals i amb efecte multiplicador gràcies a la construcció de sinergies entre el sector públic i el privat, tot això en benefici d’una bona col·laboració empresarial i de promoure la projecció internacional de Barcelona. Per aquest motiu treballem conjuntament amb La Salle Technova Barcelona accelerant projectes innovadors d’empreses emergents del sector immobiliari i logístic”.

Josep Miquel Piqué, President Executiu de La Salle Technova Barcelona, ha destacat que “en un moment de transformació digital, l’acceleradora del BMP és un programa d’acompanyament per a les startups, a més d’una font d’innovació permanent per a les grans corporacions que necessiten llegir i interpretar les noves oportunitats i amenaces del sector.”

Propostes innovadores de Proptech

Les startups seleccionades per a participar en la segona edició del BMP Accelerator Program ofereixen tot tipus de solucions en el sector del Proptech. Kiwi Brics és una plataforma b2b que redueix el cost de les agències de Real Estate entre un 15 i un 40%. Vivendea és una solució que permet disminuir la incertesa del promotor o gestor immobiliari equilibrant l’oferta d’habitatge d’obra nova amb les necessitats del comprador. Daysk connecta els espais de treball amb professionals per a dinamitzar el networking, millorar l’ocupació de l’espai i fomentar polítiques de treball flexibles. Ofereix eines de gestió intel·ligents per a automatitzar reserves, pagaments, etc. BIM&Co és una plataforma col·laborativa on tots els partners de modelatge digital poden crear, publicar, contribuir i usar objectes BIM de tot el món, de manera gratuïta..

Per part seva, Nemuru és una fintech que ofereix solucions de finançament en línia, de manera immediata i sense papers. Entre altres serveis, ofereix préstecs de consum no garantits per a millores i lloguers d’habitatges i apartaments. Deepki és una solució que digitalitza la gestió de grans carteres immobiliàries. Mitjançant el desenvolupament d’aplicacions que combinen anàlisis de dades i experiència en Real Estate, Deepki ajuda als seus clients a racionalitzar els processos d’administració dels seus actius al mateix temps que identifica estalvis d’energia i costos.

El programa es centra en sessions de mentoring i formació per a les startups participants amb la finalitat de preparar-les per a accedir a finançament (Investment Readiness), accelerar les seves vendes a través d’eines avançades de màrqueting digital (Agile Sales), que consolidin equips d’alt rendiment, i sobretot, ofereixen reunions privades amb empreses consolidades del sector orientades a afavorir el coneixement mutu i a plantejar reptes i oportunitats en els quals poder treballar conjuntament.

Fent Clic a foto1 i foto2  podran descarregar-se imatges de la jornada d’inauguració.

bmpcol·laboracions

Notícies relacionades