BNEW

La setmana de la nova economia comença a Barcelona amb 800 speakers internacionals de primer nivell

BNEW 2021 CAT

bnewdia5

5 d'octubre de 2021

  • La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha presidit l’acte d’inauguració de la Barcelona New Economy Week (BNEW), que també ha comptat amb la participació del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, la secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat , Maria Matilde Villarroya, i el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro.

 

  • BNEW Mobility ha comptat amb la participació de Maurici Lucena, president i conseller delegat d’AENA en la sessió sobre els reptes del sector de l’aviació en un món post pandèmia.

 

  • BNEW Real Estate ha iniciat amb Medellín el cicle de sessions Barcelona Cities Program 0, que busca analitzar ciutats de diferents continents per trobar solucions per avançar en la construcció de Barcelona com a Smart City de referència.

 

Barcelona, 5  d’octubre de 2021. – La Barcelona New Economy Week BNEW ha començat avui amb l’objectiu d’impulsar la recuperació econòmica i posicionar Barcelona com a capital de la nova economia durant els propers quatre dies. Per això, 800  ponents d’alt nivell participaran en sessions de 10 temàtiques diferents donant lloc a 240 hores de contingut. Es preveu que el 70% dels assistents siguin online, seguint tots els continguts a través de la plataforma d’esdeveniments i l’altre 30% anirà als platós a través d’invitacions de les empreses patrocinadores, entre les quals destaquen Servihabitat, Agbar, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana com a patrocinadors principals.

Acte d’inauguració

L’esdeveniment ha començat a les 10.00h amb un acte d’inauguració a l’Estació de França presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha mostrat el seu suport a l’acte assegurant que  “el Govern fa una gran aposta en BNEW, un esdeveniment que encaixa en el pla de Recuperació, Transformació i Resiliència elaborat per canalitzar els fons europeus Next Generation. BNEW mostra el poder transformador del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i el potencial del sector públic en aliança amb el privat”. Cunillera ha estat acompanyada per Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Maria Matilde Villarroya Martínez, secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i Blanca Sorigué, directora general de l’entitat.

Collboni ha volgut posar de relleu que “Barcelona compta amb tots els elements per a guanyar el futur i liderar aquesta etapa de reactivació i transformació econòmica, amb projectes estratègics com el desenvolupament d’un milió de metres quadrats al 22@, la digitalització del teixit comercial o la implantació d’una potent xarxa pública d’electromobilitat. Som la ciutat d’Espanya que està superant la crisi pandèmica a major velocitat, però sobretot som una de les ciutats d’Europa millor preparades per a impulsar l’economia del futur, amb un model basat en els nous sectors de l’economia verda i digital. Per això, esdeveniment com el BNEW ens reafirmen com a capital de la nova economia, un gran lloc per a invertir que mira al futur amb optimisme i decisió”.

Villarroya Martínez ha parlat d’una “recuperació incipient, si bé el panorama global és incert, pel què és fonamental la anticipació”. En aquest sentit, ha lloat la iniciativa del BNEW i ha subratllat que Catalunya aposta per donar lloc a “un model productiu diferent, basat en la recuperació industrial, el teixit tecnològic, el respecte al medi ambient o el compromís social”.

Pere Navarro ha destacat  que “comencem aquesta nova edició de BNEW amb el repte d’acompanyar i impulsar la recuperació de l’economia. Estem en un moment crucial, un moment per mirar al futur amb més optimisme i també amb el repte de dibuixar entre tots més i millors oportunitats”. Navarro ha afegit que “tots volem dibuixar un futur millor, més innovador, més sostenible, més just socialment, més responsable”.  

Sessions destacades

Un dels plats forts de la primera jornada de BNEW ha estat el panel Els reptes del sector de l’aviació en un món post pandèmic de BNEW Mobility, moderat per Jaume Adrover Rigo, CEO de GPA, i que ha reunit a: Maurici Lucena Betriu, president i CEO d’Aena, Natalia Bayona, directora d’innovació, educació i inversió a l’Organització Mundial del Turisme (UNWTO), Javier Gándara Martínez, president d’ALA (Associació d’aerolínies) i Olivier Jankovec, director general d’ACI Europa (Consell Internacional d’Aeroports d’Europa).

“La compaginació del progrés econòmic i de la sostenibilitat mediambiental és el gran repte de futur. El cas de l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas – El Prat per convertir-lo en un hub ha demostrat que no és un desafiament fàcil de resoldre. La missió és que vagin compassats el progrés i la protecció mediambiental. Al sector del transport aeri ens correspon fer molta pedagogia i crec que en els propers lustres veurem progressos tecnològics que demostraran que aquest és un sector de futur. No és només un sector econòmic, sinó també social i cultural”, ha assenyalat Maurici Lucena.

Durant la jornada també ha tingut lloc, entre d’altres, el panel Carreteres intel·ligents: Sense connectivitat res funciona, dins de BNEW Mobility, on personalitats com Pere Navarro Olivella, director general de la DGT, o Antonio Duran, director global d’Innovació d’Abertis ha posat de relleu la transformació que s’està duent a terme dins del sector de la mobilitat i la implementació de tecnologies orientades a oferir una mobilitat sostenible i segura. Finalment, els professionals han destacat que “la connectivitat és darrere de tot”.

La jornada d’avui també ha acollit, a BNEW Real Estate, la Presentació del Programa Ciutats 4.0 Barcelona – Medellín: Urbanisme Social i Resiliència, debat que ha comptat amb la presència de veus com Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Xavier Güell, director de Barcelona de CBRE Espanya.  Es tracta d’un fil conductor de les sessions impulsades per BarcelonaThought, una aliança independent entre el CZFB, el Cercle d’Economia, ESADE, la Fundació Metrópoli i el CBRE, amb l’objectiu d’analitzar ciutats de diferents continents per veure quines solucions es podrien aplicar a Barcelona per convertir-la en un referent d’Smart City al món. En aquest sentit, a més de la ciutat colombiana, en els propers dies s’analitzarà el model de ciutat de París i Tòquio.

IMATGES

IMATGE1 (D’esquerra a dreta, segons la fotografia, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president de BNEW, Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Teresa Cunillera, delegada del Govern a Catalunya, Maria Matilde Villarroya Martínez, secretària d’assumptes econòmics i fons europeus del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat i Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

IMATGE2 (D’esquerra a dreta, segons la fotografia, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Teresa Cunillera, delegada del Govern a Catalunya, Maria Matilde Villarroya Martínez, secretària d’assumptes econòmics i fons europeus del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president de BNEW)

IMATGE3 -Un dels plats forts de la primera jornada de BNEW ha estat el panel Els reptes del sector de l’aviació en un món post pandèmic de BNEW Mobility.

Notícies relacionades