Visites, esdeveniments i fires

La Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde s’alien per a crear el Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW)

BWAW firma

8 de febrer de 2021

  • Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i Javier Collado, director general de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, han signat avui l’acord de col·laboració a la seu del CZFB.
  • BWAW tindrà lloc a Barcelona del 3 al 5 de març, en el context del Dia Internacional de la Dona, amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere a nivell local i global.
  • Es realitzaran 9 sessions de debat i comptarà amb la participació de 50 speakers, referents de diferents sectors d’activitat.

 

Barcelona, 8 de febrero 2021.- El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles s’han aliat per crear el Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), un esdeveniment digital amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere per ajudar a aconseguir la participació plena i la igualtat d’oportunitats de la dona en el sector industrial a nivell local i global. Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Javier Collado, director general de la Fundació Incyde, han estat els encarregats de signar l’acord de col·laboració que permetrà dur a terme l’esdeveniment els propers 3, 4 i 5 de març, en el context del Dia Internacional de la Dona (8 de març), als platós d’RTVE a Sant Cugat del Vallès.
Pere Navarro, assenyala que “és un orgull comptar amb un aliat com Fundació Incyde per crear un esdeveniment que serveixi de referència per avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, superant el moment de la reflexió per endinsar-nos en proposar solucions”.

Per la seva banda, Javier Collado destaca que la igualtat de gènere continua sent una assignatura pendent cap a la qual hem de manifestar el nostre ple compromís per aconseguir que tots tinguem accés a les mateixes oportunitats sense distinció ni discriminació. La celebració d’aquest esdeveniment, al costat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, és sens dubte la clara evidència que caminem en la direcció correcta”.

El nou esdeveniment està dirigit a un públic ampli, tant femení com masculí, i amb un clar enfocament transformador amb l’objectiu “d’aprofitar la posició de privilegi del CZFB en l’àmbit industrial i logístic per actuar com a motor en una transformació també de gènere, perquè el sector productiu pot millorar de la mà del talent femení”, segons afirma Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

 Diversitat de temàtiques i ponents

L’esdeveniment es caracteritza pel seu caràcter paritari, impulsat pel convenciment dels organitzadors de la necessitat d’involucrar tant a homes com a dones per avançar en la igualtat de gènere.

Durant els tres dies de BWAW, tindran lloc 9 sessions de debat en els quals participaran un total de 50 speakers, amb perfils molt diversos i referents de diferents sectors d’activitat. Sempre sota el paraigües de la igualtat de gènere, també es tractaran temàtiques diferents com la forma d’aconseguir més presència femenina en carreres tècniques, la recerca d’accions per afavorir la presència de la dona en la nova economia, o el camí cap a un progrés en matèria de justícia social o equitat, en el marc de l’Agenda 2030 de l’ONU.

Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

BWAW s’emmarca en l’estratègia global del Consorci de la Zona Franca de Barcelona per implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en l’àmbit industrial i empresarial. En aquest sentit, l’entitat ha volgut impulsar una trobada centrada en l’objectiu número 5, la igualtat de gènere.

L’esdeveniment també comptarà amb la col·laboració del Consell de la Dona de la Zona Franca, el primer d’àmbit industrial, que va ser promogut pel CZFB i va ser constituït el setembre de 2020 al costat de set empreses més de polígon amb l’objectiu de treballar en l’equiparació de gènere en l’àrea productiva de l’economia.

Notícies relacionades