DFactory

Símbiosy, destacada consultoria i enginyeria d’Economia Circular s’incorpora al DFactory Barcelona

Símbiosy s

Symbiosi

5 de setembre de 2023

  • Experta en disseny i implementació d’estratègies de simbiosis industrial com a eina d’aplicació dels conceptes d’economia circular al teixit productiu d’un territori, es suma al major ecosistema de la indústria 4.0 al sud d’Europa

Barcelona, 5 de setembre de 2023.- DFactory Barcelona, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, segueix consolidant-se com el major ecosistema de la indústria 4.0 del sud d’Europa amb la incorporació de Símbiosy, prestigiosa consultoria estratègica especialitzada en l’exploració d’oportunitats de negoci publicoprivades per a la transició energètica i economia circular, a través dels recursos excedents i la descarbonització de la indústria. La companyia analitza l’ecosistema industrial, mapejant els fluxos de materials excedents per ajudar a les empreses a establir sinergies entre elles, pel que és facilitadora de simbiosis industrial, promovent negoci a través de la col·laboració entre actors (el residu d’una empresa pot ser matèria prima d’una altra). Símbiosy fomenta l’eficiència en l’ús dels recursos, millora la innovació, competitivitat i la descarbonització de la indústria a la vegada que promou un desenvolupament sostenible del territori.

 

Per a la implementació de projectes de simbiosis industrial, l’empresa ha desenvolupat la plataforma digital SYNER. Amb l’ajuda de SYNER s’identifiquen i es quantifiquen els residus agroindustrials i urbans que potencialment es poden convertir en recursos a través de la SI, i s’identifica amb qui. Amb això Símbiosy pot mapejar els fluxos de recursos d’un determinat ecosistema industrial gràcies a la gestió i anàlisi de grans volums de dades heterogènies mitjançant algoritmes matemàtics de codificació. Símbiosy treballa per a empreses industrials, clústers i associacions empresarials i entitats públiques identificant noves oportunitats de negoci a partir de recursos no valoritzats, connecta diferents sectors productius i fomenta un sistema de governança multinivell i sostenible.

Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat al CZFB, ha indicat a l’acte de benvinguda que “estem molt contents de sumar al nostre ecosistema d’indústria 4.0 a un referent de l’economia circular com és Símbiosy”. Navarro ha afegit que aquesta empresa compta amb “una estratègia empresarial que incentiva la col·laboració entre empreses, tradicionalment sense relació, per a fer realitat noves oportunitats de negoci explorant maneres innovadores de posar-les en pràctica, donant, per una banda, valor als recursos excedents com energia, aigua, residus, materials, logística o coneixement, i per l’altra, trobant solucions innovadores en la provisió dels recursos. Una activitat que combina perfectament amb la filosofia del DFactory Barcelona”.

Per la seva banda, Verónica Kuchinow, Fundadora i Directora general de Símbiosy, ha explicat que “formar part de l’ecosistema del DFactory i del polígon industrial de referència de Barcelona és un pas molt desitjat a més d’estratègic per a nosaltres ja que estem en ple procés d’integració de tecnologies de gestió de dades i economia circular per a beneficis de les empreses productives i del seu entorn industrial. Estem molt contents de poder participar i compartir coneixements amb la comunitat DFactory i esperem poder contribuir des d’aquí a la transició 4.0 de l’economia circular aplicada a la indústria”.

 

L’ecosistema de la indústria 4.0 de referència al sud d’Europa

El CZFB va obrir les portes del DFactory Barcelona fa només un any i mig amb l’objectiu de ser la fàbrica del futur, fomentant i desenvolupant la indústria 4.0, el nou talent i les noves tecnologies i inversions, en un espai inigualable. En aquest entorn es materialitza una nova manera de produir, molt més sostenible. Les empreses, que desenvolupen projectes punters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i Blockchain, Intel·ligència Artificial i sensòrica, tenen la possibilitat de generar sinergies i establir aliances amb la resta d’organitzacions presents a l’edifici.

El projecte està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l’economia circular mitjançant l’adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenible.

Actualment el sistema compta amb unes instal·lacions de 17.000m2 en quatre plantes, on ja s’han instal·lat prop de 30 companyies i on treballen aproximadament 500 persones, amb ara un 80% d’ocupació en tan sols un any.

Algunes de les companyies més destacades que actualment formen part de l’ecosistema empresarial del DFactory Barcelona són HP, Picvisa, e-Miles Company, NTT Data, On Robot, Alisys, Excelencia Tech Stratasys, Windforce, Leitat, AsorCAD, Mastertec 3D, Witeklab, Kuka Iberia, Imhoit, VDMHealth, Nexiona, Girbau, Innovae, Ariño Design, Amphos 21, SioCast, ICIL Lab, Hubmaster Storage and Handling Solutions, Zentinel MDS, etc.

A més, està previst que en breu es comenci a projectar la segona fase del major ecosistema d’indústria 4.0 del sud d’Europa i que li permetrà aconseguir en els pròxims anys uns altres 72.000 metres quadrats.

 

 

Empreses DFactory

Notícies relacionades