Advanced Air Mobility: transport aeri personal sota demanda

 Mobilitat aèria avançada

15 de novembre de 2021

ADVANCED AIR MOBILITY pretén revolucionar el model de desenvolupament urbà de les grans ciutats cap a un model més sostenible i equilibrat on els recursos no es concentrin exclusivament a les ciutats sinó a tot el territori. La seva manera d’aconseguir-ho és oferir una nova opció de mobilitat, més ràpida, eficient, connectada i sostenible.

AAM ha desenvolupat una solució avançada de mobilitat intel·ligent per al transport aeri personal sota demanda (Mobility-as-a-Service). Un “taxi aeri” que resol el problema del commuting diari per anar a treballar o estudiar, oferint una alternativa real a la mobilitat terrestre del segle passat on els cotxes particulars aturats en embussos o el transport públic lent resten hores de vida cada dia.

AAM ha dissenyat una aeronau de nova generació capaç de volar a més de 300 km/h que aterra en menys de 50 metres. Consta de les mateixes capacitats que un helicòpter però resulta fins a 50 vegades més barat, cosa que permetrà universalitzar la mobilitat aèria i oferir-la a tothom. I, a més, de manera sostenible gràcies a la propulsió 100% elèctrica, per una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient.

Aquest taxi aeri obre l’oportunitat a un nou model de mobilitat aèria urbana que permetrà no només reduir la contaminació a les ciutats i descongestionar carrers i carreteres, sinó també eliminar la necessitat de viure al centre de les ciutats, de manera que contribuirà també a reduir la pressió sobre el preu de l’habitatge. Els ciutadans podran gaudir de la seva residència al camp, a la muntanya o a la platja i reservar un taxi aeri per baixar a la ciutat per a una reunió de negocis, dinar amb un amic, anar al teatre o visitar el metge.

Per això, AAM aposta per la innovació tecnològica amb una atrevida proposta aeronàutica amb la seva aeronau STOL (enlairament i aterratge curt), vol autònom (sense pilot) i seguretat activa a impacte (smart aircrashworthiness). AAM ja ha realitzat les proves de concepte i està desenvolupant actualment un demostrador funcional (MVP) per presentar a les fires de referència a Europa i als Estats Units. Paral·lelament, està preparant una ronda SEED d’inversió per portar-nos a tots al futur. Benvinguts a la MOBILITAT AÈRIA URBANA.

 

Articles relacionats