TPC, estalvi energètic i reducció de CO2 a edificis no residencials

Imatge blog TPC

blog TPC

22 de novembre de 2021

The Predictive Company (TPC) presenta un software d’eficiència energètica per a edificis no residencials que garanteix un estalvi energètic i una reducció de les emissions de CO2 fins a un 30%. TPC és una spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya i ha estat fundada a través del programa The Collider, un programa de creació d’empreses Deep-Tech de la Fundació Mobile World Capital.

El software creat per TPC connecta les dades internes de l’edifici amb les variables climàtiques externes per crear el seu bessó digital i fer una predicció precisa de la necessitat energètica, per a un funcionament autònom i optimitzat de les màquines HVAC (calefacció, ventilació i aire condicionat).

La tecnologia es basa en algorismes d’autoaprenentatge creats a partir de xarxes neuronals i “Deep Learning” que poden detectar petits errors a la màquina abans que es converteixin en un problema greu. Això vol dir que també ofereix una solució de suport al manteniment predictiu.

El factor diferenciador de la proposta de TPC respecte a altres solucions similars del mercat és que no cal la instal·lació de sensors addicionals. L’objectiu de TPC és millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions de CO2 associades a l’edifici. Utilitza els BMS/SCADAS prèviament instal·lats a l’edifici i els dota amb noves funcionalitats i intel·ligència per revaloritzar els actius del client

Els avantatges principals són:

  • Estalvis en energia i costos.
  • Reducció d’emissions de CO2.
  • Major confort dels usuaris.
  • Automatitzar la gestió dels sistemes de climatització.
  • Major vida útil de les màquines HVAC.

A més, cal destacar que no es requereix cap inversió inicial i el cost del servei està basat en estalvis compartits.

A TPC la col·laboració, la responsabilitat ambiental i el mutu benefici són part fonamental dels seus valors com a empresa, per la qual cosa el seu objectiu és annexar-se a Empreses de Serveis Energètics i permetre’ls proveir un servei del que actualment no disposen o que necessiten actualitzar per mantenir-se al dia amb les exigències del mercat.

Finalment, TPC actualment col·labora amb grans ciutats com Paris, Hèlsinki, Copenhaguen, Amsterdam i Stavanger en el marc del programa AI4Cities, patrocinat per la Unió Europea, ajudant aquestes ciutats a reduir les emissions de CO2 partint de la implementació de les seves solucions al àmbit deficiència energètica.

El seu orgull més gran és poder aportar el seu gra de sorra combatent el canvi climàtic.

TPC optimitza, tu estalvies.

Articles relacionats