blog

La innovació i el talent, clau per a l’avenç i el creixement empresarial

13 de setembre de 2024

En un context en què algunes empreses s’estan convertint en el far que guia les noves línies que definiran el desenvolupament econòmic del futur, comptar amb el millor equip per avançar cap a una major prosperitat és essencial. Almenys així ho creuen en BBVA, els qui a més consideren també fonamental la innovació per oferir als clients serveis cada vegada més personalitzats. Perquè l’objectiu és clar: ser la seva primera opció i soci de confiança.

Envoltar-se del millor talent ha permès a aquesta entitat acompanyar –gràcies a un equip de professionals especialitzats– als particulars i les empreses en els seus projectes. Tot a través d’una experiència propera i diferenciada adaptada a les seves necessitats amb la innovació com a eix central.

Però perquè tot això sigui possible, a més de la captació de talent, la seva aposta ha estat la de fidelitzar i retenir els professionals que conformen el banc. Una fidelització que han posat en marxa a través d’estratègies que han girat al voltant de quatre punts. El primer, d’un millor talent per a les seves diferents àrees: en àmbits com el de les dades o la intel·ligència artificial, compten amb més de 5.500 especialistes. El segon punt, amb la cura dels empleats –especialment dels qui tenen una relació més directa amb els clients– posant a la seva disposició formació contínua i acompanyant els equips amb la figura del manager per liderar els canvis i poder anticipar-se com a soci al qual vindrà. El tercer punt està vinculat al desenvolupament personal i professional a partir de polítiques basades en la meritocràcia, l’apoderament i la confiança.  Finalment, BBVA ha apostat per una cultura de diversitat i inclusió i formes de treball flexibles.

Tenir això en compte els professionals és per a BBVA, cosa que facilitarà a les empreses créixer i fer front als desafiaments en un context de disrupció tecnològica com l’actual. Un fet que a ells els ha portat ser reconeguts com el banc més atractiu per treballar a Espanya, segons l’estudi ‘Randstad Employer Brand Research’), així com rebre el Gallup Great Workplace Award per crear un excepcional ambient de treball.

 

La importància de les sinergies per a la nova economia

BBVA participa a la Barcelona New Economy Week per debatre sobre la importància d’apostar per la innovació i el talent per al creixement de les empreses, i ha posat en relleu com aquest tipus de trobades resulten molt enriquidores. I és que ofereixen l’oportunitat de posar en valor les pròpies experiències, permet conèixer altres formes de fer per avançar cap a la nova economia, i generar sinergies. Una cosa per la qual sempre han apostat des de l’entitat a través de la seva visió oberta i col·laborativa, i que els ha portat a estar permanentment en contacte amb empreses, universitats, acceleradores o ‘startups’ amb l’objectiu de crear sinergies.

Pel que fa a Catalunya, des de l’entitat han assenyalat que sempre ha destacat per ser l’epicentre de la innovació i del talent. Amb la iniciativa BNEW tornen a oferir la possibilitat a les empreses que se sumin a una trobada de la qual poden sorgir noves idees per seguir impactant positivament en la societat i l’economia. Cosa que permetrà mirar al futur amb optimisme.

Articles relacionats