DFactory

Argentina s’interessa pel model d’indústria 4.0 de la Zona Franca de Barcelona

17 de maig de 2022

  • María Apólito, subsecretària d’economia del coneixement d’Argentina, i el president de l’Institut Argentí de Tecnologia Industrial, Rubén Geneyro, acompanyats pel delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, han explorat oportunitats de negoci i col·laboració.
  • Alhora, una vintena d’empresaris del país han conegut de primera mà l’aposta decidida per la indústria 4.0, la innovació i la sostenibilitat de l’entitat barcelonina.

 

Barcelona, 17 de maig 2022.- María Apolito, subsecretària d’economia del coneixement d’Argentina, i el president de l’Institut Argentí de Tecnologia Industrial, Rubén Geneyro, juntament amb una vintena d’empresaris argentins, han visitat aquest matí la Zona Franca de Barcelona, mostrant l’interès del país llatinoamericà per les iniciatives de sostenibilitat i innovació en l’àmbit industrial impulsades pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB).  Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, els ha rebut i acompanyat al llarg de la seva visita.

Apólito i Geneyro han visitat el DFactory Barcelona, el node d’indústria 4.0 impulsat i gestionat pel CZFB l’objectiu del qual és crear un ecosistema d’empreses de robòtica, sensòrica, ciberseguretat, blockchain, Intel·ligència Artificial i altres tecnologies de manufactura avançada que atreguin talent i inversió. Les instal·lacions, de 17.000 metres quadrats, ja compten amb gran varietat d’empreses treballant en aquests sectors.

DFactory Barcelona està també alineat amb els ODS ja que, més enllà de ser un edifici construït mitjançant l’última tecnologia en sistemes de construcció sostenibles, dona resposta a noves demandes cada vegada més freqüents com la personalització, i demostrarà la possibilitat de fabricar més a prop del consumidor final, reduint així la petjada de carboni de la cadena de subministrament. Així mateix, el projecte potencia l’economia circular mitjançant l’adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenible.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, ha agraït la visita de la delegació argentina destacant “la importància de la col·laboració publicoprivada en el desenvolupament d’una nova indústria, més digitalitzada i sostenible que ofereix noves oportunitats que hem d’aprofitar. No obstant això, també és important que en aquest camí ningú es quedi enrere i aquesta és la voluntat del CZFB, per la qual cosa ens mantenim al costat de les empreses del nostre entorn per a ajudar-les a dur a terme aquesta transformació”.

Hidrogenera i iniciatives sostenibles

La delegació argentina també ha pogut conèixer de primera mà altres iniciatives que està impulsant el CZFB com és el cas de la planta d’hidrogen verd instal·lada al polígon de la Zona Franca de Barcelona, la primera d’aquestes característiques que està certificada i és d’ús públic a Espanya. En aquest sentit, el ministre argentí també s’ha interessat per totes les iniciatives impulsades pel CZFB en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i, especialment, en matèria mediambiental. Navarro els ha detallat tots els projectes com l’EcoCircularZF, posat en marxa el 2018, o l’acord assolit amb l’Ajuntament de Barcelona a finals del 2021 per fomentar la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes industrials que, a més de l’autoconsum individual, també permetin sorgir projectes d’autoconsum comunitaris.

De la mateixa manera, Argentina ha mostrat el seu interès a participar en la tercera edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), l’esdeveniment híbrid que potencia la nova economia i que se celebrarà del 3 al 6 d’octubre de 2022.

Notícies relacionades