BNEW 2022 finalitza una edició d’èxit amb l’assistència de més de 12.000 professionals
6 d'octubre de 2022
- 6000 assistents presencials i 6.500 online, sumats als prop de 5.500 contactes de networking -més de 2.000 a través de la plataforma digital-, principals dades d’una edició que ha mostrat al món DFactory Barcelona, la catedral de la indústria 4.0.
- 622 speakers han ofert 180 hores de contingut distribuïdes en 131 panells, sessions i debats.
- D’aquesta manera, BNEW s’ha consolidat com l’esdeveniment de referència de la nova economia, amb la participació de 1.500 startups i una participació internacional del 40% amb assistents de 107 països.
Barcelona, 6 d’octubre de 2022. – La Barcelona New Economy Week (BNEW), l’esdeveniment disruptiu híbrid -presencial i online- de referència per a la nova economia, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), posa avui el fermall final a la seva exitosa tercera edició, consolidant a la ciutat de Barcelona com la capital mundial de la indústria 4.0.
Durant aquests quatre dies, més de 12.000 professionals, 6.000 presencials i 6.500 online, han gaudit de tots els continguts sobre els nous reptes socioeconòmics. A més, s’han establert prop de 5.500 contactes de networking, més de 2.000 gràcies a la plataforma digital desenvolupada específicament pel CZFB.
L’edició 2022 ha girat entorn de set verticals clau: Digital Industry, Invest, Sustainability, Mobility, Real Estate, Talent i Experience. Set grans àrees temàtiques interconnectades entre si, promovent les sinergies entre àmbits complementaris per accelerar aquesta transformació mundial.
L’edifici singular DFactory, de 17.000 metres quadrats, situat a la Zona Franca de la ciutat comtal, s’ha convertit en el punt de trobada mundial dels actors clau per a la nova economia, reunint 622 speakers que han ofert 180 hores de contingut distribuïdes en 131 panells, sessions i debats.
BNEW: un esdeveniment global
El format híbrid de l’esdeveniment ha garantit el seguiment de totes les ponències en streaming, a més de facilitar l’accés als participants internacionals pertanyents a més de 100 països diferents, entre els quals predominen Colòmbia, l’Equador, l’Argentina i Mèxic, entre altres.
La Barcelona New Economy Week conclou, d’aquesta manera, una tercera edició marcada per una major presencialitat reafirmant el paper del Consorci de la Zona Franca de Barcelona com a motor de la transformació industrial en l’avanç cap a l’economia 4.0.
Tal com ha destacat Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona: “Estem molt orgullosos de tancar la tercera edició del BNEW amb unes xifres que evidencien la importància d’aquest esdeveniment, únic en el món, focalitzat en la nova economia. Hem contribuït a generar noves oportunitats de negoci, a impulsar l’economia i Barcelona, una vegada més, s’ha posicionat com a epicentre de la innovació, la digitalització i el progrés”.
Així mateix, Navarro ha anunciat que ja estan treballant en la quarta edició de l’esdeveniment que se celebrarà en 2023 i que en breu donarà a conèixer les dates.
D’altra banda, Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i de BNEW ha manifestat que “organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud suposa un repte i una gran responsabilitat, però podem afirmar que BNEW s’ha consolidat com una cita imprescindible amb la innovació de manera transversal. Es tracta d’un esdeveniment B2B disruptiu, que evoluciona any rere any, i l’acollida que ha tingut en la seva edició més presencial evidència que és fonamental comptar amb un espai compartit per a avançar cap a la nova economia, tenint en compte el paper clau de la digitalització, la sostenibilitat i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”.
Panells destacats de l’última jornada
La taula rodona “Col·laboració públic-privada: Copa Amèrica”, celebrada dins de la vertical BNEW Talent, ha resultat una de les més destacades en l’últim dia de l’esdeveniment internacional, celebrat a les instal·lacions del DFactory. El panell, moderat per Pere Navarro, ha reunit experts com Daniel Puig, vicepresident de Barcelona Global; Maria Eugènia Gay, delegada del govern a Catalunya; Damià Calvet, president del Port de Barcelona; i Ignasi Armengol, director general de la Fundació Navegació Oceànica Barcelona.
Durant la sessió, s’ha conclòs que la Copa Amèrica actuarà de dinamitzador per a impulsar el creixement de Barcelona, com en el seu moment ho van fer els Jocs Olímpics de 1992. Daniel Puig, ha iniciat la taula de discussió assegurant que “la Copa Amèrica a Barcelona era un objectiu de l’organització des del principi”. Per part seva, Maria Eugènia Gay, ha afegit que “les entitats privades, amb el know-how, aportaran els coneixements necessaris i el govern, a través del seu bagatge, l’experiència. A més, la col·laboració públic-privada és fonamental, no sols per la seva implicació econòmica, sinó també per la social”.
En referència a la importància global d’aquesta competició, Damià Calvet ha destacat que “la Copa Amèrica és el tercer esdeveniment amb més audiència mundial i Barcelona serà per primera vegada en la història l’única ciutat del món que hagi albergat tres jocs de tal repercussió, per tant, té un valor reputacional molt elevat”. Finalment, Ignasi Armengol ha explicat que “el procés de construcció de l’esdeveniment és una de les seves principals funcions i que faran de facilitadors perquè la Copa Amèrica de Barcelona sigui la millor que hi ha hagut mai. Així mateix, tenen una palanca important de transformació en sostenibilitat.”
Un dels panells de luxe de la jornada, en el marc de la vertical Digital Industry, ha estat Europa 4.0 “Transformació digital de l’economia. Oportunitats i Desafiaments”, també moderat per Navarro. En el mateix han intervingut, Salvador Esteban, General Director of Digitalization and Artificial Intelligence, del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital; José Luis Bonet, president de la Cambra de Comerç d’Espanya; Pedro Mier, president d’AMETIC; Víctor Calvo-Sotelo, president de Digitales; Christian Hocken, Managing Partner d’Industrie 4.0 Maturity Center, i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB.
Pere Navarro ha moderat la sessió introduint diversos temes d’interès com la digitalització com una oportunitat i no una amenaça, la capacitat dels fons Next Gen per ser més competitius, la sostenibilitat com a palanca de canvi i la formació i el talent necessaris per a fer front amb autonomia a la indústria 4.0.
En aquest sentit, José Luis Bonet ha afirmat que “ha canviat l’escenari. Vivim en un món àgil i complex en el qual la transformació digital ha estat i serà un avantatge competitiu per a les empreses i la societat”. I conclou: “comptem amb una bona infraestructura per a fer front a les necessitats d’aquesta transformació, però no amb les competències digitals”. Per part seva, Victor ha comentat que “la latència de les dades, és a dir la seva velocitat, amb el 5G com a bandera, és fonamental per a donar suport a la digitalització i la indústria connectada”.
Salvador Esteban, d’altra banda, ha assegurat que “la digitalització ens obre multitud d’oportunitats. Per això estem llançant mesures per a competències bàsiques i d’ocupabilitat, amb l’objectiu també d’implementar les habilitats necessàries per a les professions del futur”. I ha conclòs: “és fonamental digitalitzar el teixit productiu, comptar amb una estructura robusta de les nostres Pimes, grans empreses i Administracions Públiques. Qui no es transformi digitalment, quedarà fora”.
Pedro Mier ha afirmat que “necessitem accelerar la implementació d’aquesta transformació i canalitzar-la a través dels fons europeus. És una eina clau per a aprofitar aquesta oportunitat, ja que comptem amb el talent, la infraestructura i el teixit per a dur-la a terme”. Christian Hocken, finalment, també ha dit: “la indústria 4.0 va néixer després de la crisi financera del 2008 amb la finalitat de buscar enfortir les competències i millorar la competitivitat en aquest sector. Ara tenim nous horitzons com la implementació eficient, la connectivitat i l’automatització”.
D’altra banda, la taula rodona “Dones Empoderades = empreses competitives”, emmarcada a la vertical BNEW Sustainability, que ha moderat Blanca Sorigué, ha generat un gran interès. El panell ha comptat amb la participació de Teresa Bustos, presidenta de Entalenta; Anna Sorli, founder de Somia; Mireia del Pou, Presidenta del Centre d’Estudis de les Dones d’Europa; i Adriana Rubio, president/ general manager en Roche Diagnostics.
Durant el transcurs del panell s’ha analitzat el paper clau de la dona a la nova economia i la necessitat de potenciar la formació en professions STEM (science, technology, engineering i mathematics).
Adriana Rubio ha afirmat que “funciona molt bé crear programes de mentoring per a dones i donar-los espais de visibilitat i acompanyar-les en aquest desenvolupament. Cal crear oportunitats de manera consistent i que perdurin en el temps”. A més, Anna Sorli ha assegurat que “ara l’empresa té una visió més horitzontal, cal fomentar el compartir i no el competir, per a aconseguir una empresa més humana i oberta al món”.
D’altra banda, en paraules de Teresa Busto: ”Cal treballar en l’apoderament de la dona. Ja no és una qüestió de competències, cal creure que som capaces i no tenim un sostre de cristall”. Finalment, Mireia ha conclòs: “la formació és el camí a l’autèntica acció. Parlem de talent i no sols de gènere. Aquesta carrera cal fer-la units, tant homes com dones”.
El BNEW disposa d’una pàgina web amb tota la informació de l’esdeveniment, així com més novetats en els perfils de Twitter i LinkedIn.
DADES FINALS BNEW 2022
12.368 assistents professionals:
- 927 presencials
- 441 online
40% de registrats internacionals de 107 països (principals: Colòmbia, Equador, Argentina i Mèxic)
5.563 contactes de networking realizats:
- 375 presencials
- 188 digitals
180 hores de continguts
130 sessions
622 speakers
74% acords amb associacions i clústers sectorials
21 empreses patrocinadores
1.500 startups participants
Prop de 300 ocupacions directes generades
700 ocupacions indirectes