ods

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona crea un Observatori de Sostenibilitat en col·laboració amb Ecomundis

Imatge presentació Observatori sostenibilitat

Observatorio sostenibilidad

26 de maig de 2023

  • El CZFB, en el marc del seu Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i l’Agenda 2030, ha impulsat aquest projecte per a realitzar un seguiment anual dels principals indicadors de sostenibilitat de les empreses de la Zona Franca i d’aquells proveïdors que desitgin participar en aquest nou observatori

 

  • Els usuaris podran fer ús -sense cost- de la plataforma Rightsupply.net per analitzar i autogestionar la seva informació de sostenibilitat sobre la base de la norma ISO 26000 i l’Agenda de Nacions Unides

 

Barcelona, 26 de maig de 2023 – El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), com a catalitzador de la indústria 4.0 i de l’avanç cap a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) ha creat un Observatori de Sostenibilitat en col·laboració amb Ecomundis, empresa impulsora de la plataforma Rightsupply.net.

Mitjançant aquesta nova iniciativa es podran avaluar i impulsar els progressos de la sostenibilitat de les companyies situades en l’àrea Industrial de la Zona Franca, i d’aquells proveïdors que desitgin sumar-se al projecte.

Aquest nou observatori permetrà fer un seguiment anual dels principals indicadors ESG/RSC (Medi Ambient, Societat i Governança) en matèries clau com la protecció dels Drets Humans, les pràctiques laborals, el medi ambient, les pràctiques justes d’operació, assumptes relatius al consumidor i usuaris o la participació en el desenvolupament de la comunitat.

Cal destacar que s’aportarà valor als usuaris, ja que podran fer ús -sense cost- de la plataforma Rightsupply.net desenvolupada per Ecomundis per analitzar i autogestionar la informació sobre les seves accions de sostenibilitat sobre la base de la norma ISO 26000 i l’Agenda de Nacions Unides.

El CZFB està plenament compromès amb la sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament sostenible, per la qual cosa recentment ha rebut per part d’AENOR, entitat líder en certificació de sistemes de gestió i serveis a Espanya, el Certificat del Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social i del Sistema de Gestió d’Agenda 2030.

Entre les accions del CZFB en matèria de sostenibilitat destaquen el desenvolupament d’un pla de mobilitat sostenible, l’ús d’energies renovables o la gestió de ‘Residu Zero’, amb l’objectiu de reduir costos, contribuir al desenvolupament sostenible, i avançar cap a l’economia circular, en l’era de la Indústria 4.0.

Un dels principals estendards de sostenibilitat del CZFB és l’edifici DFactory Barcelona de 17.000 m², que compta amb la Certificació Leed Gold en edificació sostenible i eficient. Un ecosistema d’innovació que facilita la digitalització de la indústria per a la transició ecològica i l’economia circular, contribuint a la creació de sinergies i nous sistemes de manufactura avançada sostenible.

Així mateix, el CZFB promociona polítiques d’igualtat de gènere entre les empreses presents en el polígon. Per això, l’entitat ha creat el Consell de la Dona de la Zona Franca, pioner en el sector, que impulsa i promou iniciatives per a donar visibilitat a la dona en l’entorn industrial, i la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), l’esdeveniment de referència per a contribuir a aconseguir la paritat en l’àmbit empresarial.

Tal com explica Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat al CZFB: “Estem molt orgullosos de continuar enfortint la nostra aposta per la sostenibilitat, amb un Observatori que contribuirà a l’anàlisi i el reconeixement de les accions actuals, permetent impulsar i donar suport a millores i aconseguir que l’activitat, tant de les empreses de la Zona Franca com dels proveïdors participants, sigui cada vegada més respectuosa amb el medi ambient i es desenvolupi seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides”.

Per part seva, Pablo Chamorro, director d’Ecomundis i promotor de la Plataforma Rightsupply.net ha posat en relleu que “el CZFB constitueix una entitat de referència en sostenibilitat i la creació d’aquest Observatori serà també fonamental per a compartir aquesta ambiciosa meta en la seva cadena de valor.

Des d’Ecomundis, portem més de dues dècades oferint suport a l’activitat empresarial en matèria d’anàlisi i reporting de la sostenibilitat i veiem com cobra cada vegada més rellevància la gestió i el rigor de la informació no financera i de les seves mètriques ESG/RSC. Implementar avui noves eines digitals per a fer front a les regulacions europees, a les directrius de Nacions Unides i a les exigències de transparència de la nostra societat, sens dubte serà una tasca clau en els pròxims mesos i un avantatge per a aquelles organitzacions que les adoptin. En aquest sentit, animo a les empreses participants a inscriure’s en l’Observatori i a aprofitar aquesta plataforma que avui posem a la disposició del CZFB.”

ods

Notícies relacionades