Premis i reconeixements

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i Onda Cero reconeixen la tasca d’AADAS i la Fundació PaliaClínic

3 de desembre de 2021

  • L’emissora Onda Cero ha celebrat avui la novena edició del reconeixement “Ciutat Solidària” amb el patrocini del Consorci de la Zona Franca de Barcelona en suport al treball de les entitats socials.

 

  • L’Associació d’assistència a dones agredides sexualment (AADAS) ha rebut aquest reconeixement que inclou una donació econòmica de 3.000€, a més d’una campanya de comunicació per aquest mateix import i una litografia de l’artista Gil Granero.

 

  • La tasca de la Fundació PaliaClínic, associació que ajuda i proporciona suport a les persones en el tram final de la seva vida o a col·lectius en situació de vulnerabilitat, ha estat reconeguda amb l’accèssit i ha rebut una litografia de Joan Pere Viladecans i una campanya de comunicació.

 

Barcelona, 3 de de desembre 2021  – El Consorci de la Zona Franca de Barcelona  i Onda Cero han celebrat aquest migdia el lliurament del reconeixement “Ciutat Solidària” 2021 a l’Hotel Espanya de Barcelona, per donar suport a ONG i entitats socials sense ànim de lucre dels àmbits de la solidaritat, la salut, la infància, l’educació o la reinserció social.

El reconeixement ha estat per a l’Associació d’assistència a dones agredides sexualment (AADAS), creada el 1991 per les pròpies afectades i que, després de 30 anys de trajectòria, segueix sent l’única entitat especialitzada en l’atenció directa per violència sexual a tot Catalunya. Una problema que, malgrat els esforços per erradicar-lo, continua sent una problemàtica de primer ordre que cada vegada afecta dones més joves. Segons dades de l’Observatori Català de la Joventut, gairebé un 40% de noies d’entre 16 i 29 anys han patit algun tipus de violència masclista sexual o psicològica en el transcurs de l’any. Per la seva labor per a visibilitzar aquest fenomen, AADAS ha rebut un xec de 3.000 euros i una campanya publicitària de falques radiofòniques a Onda Cero valorada en un import 3.000 euros més. A més, se’ls ha fet entrega d’una litografia de l’artista Gil Granero.

També s’ha reconegut amb l’accèssit a la Fundació PaliaClínic, associació que ajuda i proporciona suport a les persones en el tram final de la seva vida o a col·lectius en situació de vulnerabilitat socioeconòmica, ja sigui a través de suport emocional, cures pal·liatives o acompanyament. En un context en què el coronavirus acapara gran part dels recursos del sistema sanitari, també proporcionen ajuda a menors amb malalties greus o cròniques. Actualment la fundació compta amb un equip de més de 100 voluntaris. Pel guardó, la fundació ha rebut una campanya publicitària de falques radiofòniques a Onda Cero Catalunya valorada en 3.000 euros, així com una litografia de l’artista Joan Pere Viladecans.

En aquesta 9a edició han participat les més de 40 entitats que han passat durant aquest any pel programa “La Ciutat” d’Onda Cero Catalunya, sota la secció setmanal “Ciutat Solidària” patrocinada pel CZFB. Des que va començar aquest espai ja han passat pel programa de ràdio més de 360 entitats socials sense ànim de lucre.

L’acte ha comptat amb la participació de la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, del director general d’Atresmedia Radio, Ramón Osorio, i del Director d’Atresmedia Radio a Catalunya, Francesc Robert.

Blanca Sorigué ha destacat que “ens trobem en un entorn de transformació contínua en el qual, sens dubte, és més important que mai donar suport als col·lectius més vulnerables. En aquest sentit, des del CZFB volem donar l’enhorabona als dos guanyadors, però també a tots els participants per la seva important labor social”.

Ramón Osorio ha celebrat que “el reconeixement Ciutat Solidària s’apropi als seus 10 anys d’història posant cara i enaltint el treball incansable de tantes entitats socials. També ha destacat que la responsabilitat social corporativa forma part de l’ADN del grup Atresmedia”.

Notícies relacionades