BNEW

El DFactory Barcelona rep la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

7 de juliol de 2022

  • Mònica Roca Aparici ha visitat les instal·lacions del node de la indústria 4.0, un projecte impulsat i gestionat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), acompanyada per Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Blanca Sorigué, directora general de l’entitat.

 

  • Durant la jornada, el CZFB també ha signat dos convenis de col·laboració amb Barcelona Global i l’Associació Catalana de Facility Management (ACFM) en el marc de la tercera edició de la Barcelona New Economy Week.

 

Barcelona, 7 de juliol de 2022 – La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca Aparici, ha visitat avui el DFactory Barcelona, un node d’indústria 4.0 que compta amb un ecosistema d’empreses que promou l’atracció de talent, tecnologia i inversió en un espai únic. Roca ha anat acompanyada de Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Blanca Sorigué, directora general de l’entitat.

Durant la visita, la presidenta ha pogut explorar les instal·lacions de DFactory Barcelona, un projecte amb l’objectiu d’albergar totes les tecnologies protagonistes de la revolució 4.0. Actualment, tots els esforços se centren en l’impuls i desenvolupament de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, Intel·ligència Artificial (AI), Sensòrica (IOT) i altres tecnologies de Manufactura Avançada, com per exemple fotònica.

El delegat especial de l’Estat al CZFB i president del DFactory Barcelona, Pere Navarro, ha agraït la visita de la presidenta i ha assenyalat que “amb DFactory Barcelona pretenem atraure talent i inversió, a més d’oferir a totes les empreses de l’ecosistema accés a les noves tecnologies emergents que permetin impulsar projectes de R+D+i col·laboratiu”. “Gràcies a aquest projecte estem posicionant Barcelona, Catalunya i tot Espanya com un referent en innovació i indústria digital” ha afegit.

 Noves incorporacions a la tercera edició de BNEW

Durant la jornada, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) també ha dut a terme les signatures de dos convenis de col·laboració amb Barcelona Global i l’Associació Catalana de Facility Management (ACFM) en el marc de la tercera edició de la BNEW (Barcelona New Economy Week). Ambdues firmes han tingut lloc al DFactory Barcelona.

El primer acord ha estat signat per Blanca Sorigué, directora general del CZFB i de BNEW, i Mateu Hernández, CEO de Barcelona Global. Així mateix, Sorigué també ha signat el conveni de col·laboració amb Manuel Járrega, president de l’Associació Catalana de Facility Management (ACFM).

Blanca Sorigué assenyala que “la nova economia es basa en aliances i així és com va néixer BNEW. Ens sentim molt orgullosos de continuar sumant acompanyants en aquest camí per convertir Barcelona en la capital mundial de l’economia 4.0”.

L’esdeveniment, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), celebrarà la seva tercera edició a DFactory Barcelona del 3 al 6 d’octubre. D’aquesta manera, l’edifici serà la seu dels platós en els quals s’abordaran els diferents verticals de l’esdeveniment, tots ells sota el paraigües de la nova economia: Real Estate, Digital Industry, Mobility, Sustainability, Talent, Invest i Experience.

Notícies relacionades