DFactory, Visites, esdeveniments i fires

Els Premis Empresa de l’Any 2024 distingeixen PICVISA amb el Premi Indústria 4.0

19 de març de 2024

  • La companyia del Grup Calaf, instal·lada a DFactory Barcelona, l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència a nivell mundial impulsat pel CZFB, inclou la IA i el ‘deep learning’ per a la separació i classificació de residus.

 

  • El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha lliurat el Premi Indústria 4.0 a PICVISA, en una gala que també ha premiat Aigües de Barcelona, Vueling, Moventia, Do Good, Peptomyc, Soler & Palau i 011h.

 

Barcelona, 19 de març de 2024.- PICVISA, empresa innovadora que dissenya, desenvolupa i produeix equips de selecció i classificació per a materials valoritzables, ha estat distingida amb el Premi Indústria 4.0 en el marc dels Premis Empresa de l’Any 2024. Els guardons han estat atorgats per El Periódico de Catalunya amb la col·laboració del Banc de Sabadell en una gala celebrada ahir nit a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

PICVISA és una empresa innovadora de base tecnològica que ofereix solucions basades en robòtica, intel·ligència artificial i visió artificial orientades al mercat nacional i internacional. Els seus equips poden seleccionar i classificar els materials per composició, forma i/o color segons el seu programari desenvolupat. L’empresa ha ampliat la seva oferta desenvolupant nous productes i adaptant-se a les noves tecnologies, i actualment ofereix serveis de separació òptica de residus, solucions de robòtica, intel·ligència artificial i ‘deep learning’ a tots els seus clients.

Joan Manel Casamitjana, CEO de PICVISA, va ser l’encarregat de rebre el premi que li va ser lliurat pel delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro. Cal destacar que fa només 4 mesos, el desembre de 2023, PICVISA es va convertir en la primera empresa del sector de la classificació automàtica de residus a obtenir la certificació B Corp, que avala el compromís amb el medi ambient i la transparència empresarial.

 

Ecosistema del DFactory Barcelona

Des de novembre de 2021, PICVISA forma part de DFactory Barcelona, el major hub tecnològic d’indústria 4.0 de referència a nivell mundial impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. El hub tecnològic afavoreix la col·laboració de projectes entre les multinacionals, empreses locals i startups que conviuen a l’edifici per generar tecnologia conjunta i nous models de negoci.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, va voler destacar en el moment del lliurament del Premi Indústria 4.0 que “PICVISA és un clar exemple d’innovació tecnològica, disrupció de noves tecnologies i creació de talent especialitzat. Totes i cadascuna de les empreses pertanyents al DFactory Barcelona ens ajuden a seguir impulsant el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0 i alhora promoure l’atracció de talent, la tecnologia i les inversions en un espai compartit, a l’avantguarda tecnològica”. 

Actualment el DFactory Barcelona compta amb unes instal·lacions de 17.000 metres quadrats en quatre plantes amb espais oberts, diàfans i digitals, on ja s’han instal·lat més de 30 companyies i en les quals treballen més de 500 persones, xifres que es tradueixen en un 85% d’ocupació total de l’edifici.

Els Premis Empresa de l’Any 2024 també han reconegut a Aigües de Barcelona (Empresa de l’Any), Marc Sansavini (Empresari de l’Any), Moventia (Familiar), Do Good (Inclusiva), Peptomyc (Innovadora), Soler & Palau (Internacional) i 011h (Sostenible).

 

Notícies relacionades