Visites, esdeveniments i fires

La Zona Franca de Barcelona presenta a Madrid el seu model de negoci a Inversors i Corporates

ZonaFrancaaMadrid

ZonaFrancaaMadrid

22 de març de 2024

  • El CZFB ha participat en una missió empresarial sobre nova economia a Madrid a la qual han assistit inversors, líder institucionals, corporates i algunes de les startups del Logistics 4.0 Incubator.

 

  • El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, han explicat l’aposta per la innovació i la transformació de la indústria de l’entitat.

 

Barcelona, 22 de març de 2024.- El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha participat aquest matí en una missió empresarial sobre nova economia que ha tingut lloc a Madrid, concretament a les oficines del gabinet d’incidència pública beBartlet. Alguns líders institucionals, inversors, com és el cas de BCombinator, Enzo Ventures, Enisa o BStartup- o corporates de la talla de Novartis, Glovo, Cabify, Cubic Fort, Airtrace, eYard, Red Colmena, l’Associació Nacional de Fabricants de Begudes Refrescants o la Confederació Espanyola de Joves Empresaris, han pogut conèixer de primera mà el model de negoci de la Zona Franca de Barcelona.

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha presentat l’impuls per la innovació que està realitzant entitat a través de dos projectes d’incubació de startups: el 3D Incubator i el Logistics 4.0 Incubator. Alhora també ha destacat l’aposta que estan realitzant per la transformació de la indústria cap a una indústria 4.0 amb la creació de DFactory Barcelona, l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència internacional que ja compta amb 30 empreses instal·lades en els seus més de 17.000 metres quadrats. En relació amb aquest projecte Pere Navarro ha explicat que “ja estem planificant l’ampliació de DFactory Barcelona amb una segona fase que ens permetrà assolir prop dels 100.000 metres quadrats, fet que ens posicionarà com el país d’Europa amb el projecte més gran d’indústria 4.0 i en un dels grans referents mundials”.

També han participat d’aquesta missió empresarial algunes de les startups que estan dins del Logistics Incubator 4.0, la primera incubadora d’Espanya d’alta tecnologia en Logística 4.0, impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb l’ajuda de la Fundació Incyde i els fons europeus FEDER. LetMePark, Bleecker, EcoDeliver, Hardman, Estoko Logistics, Illumo Robotics, Usyncro o Eaship, entre altres startups, han pogut mostrar els seus projectes als més de 50 assistents a l’esdeveniment.

La directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, ha realitzat el tancament de la sessió recordant que “el CZFB està plenament alineat amb la sostenibilitat i amb la innovació, com a part imprescindible del progrés. Som un agent actiu, amb més de 100 anys d’història, un motor de dinamització de l’àrea metropolitana de Barcelona i estem en constant moviment per generar oportunitats per al desenvolupament de la indústria del futur”. Sorigué també ha afegit que “a més de ser agents de transformació ens esforcem per ser catalitzadors de la innovació i creixement de les empreses”. La jornada d’aquest matí ha estat un bon exemple de tot plegat.

 

Madrid

Notícies relacionades