DFactory, Premis i reconeixements, Visites, esdeveniments i fires

L’Associació de Fabricants i Distribuïdors i el CZFB signen un acord de col·laboració

Acord AECOC

Acord AECOC

16 d'abril de 2024

  • Amb aquest acord ambdues entitats es comprometen a enfortir l’ecosistema emprenedor logístic mitjançant la col·laboració en esdeveniments i activitats que promoguin el coneixement i oportunitats per a startups del sector.

 

  • L’acord l’han formalitzat el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i el director general d’AECOC, José María Bonmatí, en una trobada celebrada al DFactory Barcelona.

 

Barcelona, 16 d’abril de 2024.- L’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) han signat un acord de col·laboració pel qual realitzaran accions conjuntes amb l’objectiu de fomentar el suport per al desenvolupament de l’emprenedoria logística. Aquest acord s’ha materialitzat durant una reunió mantinguda entre el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i el director general d’AECOC, José María Bonmatí, a les instal·lacions del DFactory Barcelona.

L’objectiu de l’acord és enfortir l’ecosistema emprenedor, específicament en l’àrea logística, mitjançant la col·laboració en esdeveniments i activitats que promoguin el coneixement i oportunitats per a startups del sector. Això inclou la difusió mútua de programes i la participació en esdeveniments de foment de l’emprenedoria i networking com és el cas del SIL Barcelona -Fira Internacional de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain de referència mundial-, o la Barcelona New Economy Week (BNEW).

AECOC, una de les majors organitzacions empresarials d’Espanya, reuneix més de 33.000 empreses de diversos sectors, generant ocupació a més de 4,5 milions de persones i, en el seu conjunt, contribueix en un 25% al PIB nacional. La seva missió és millorar la competitivitat de tota la cadena de valor compartint solucions, estàndards i coneixement per fer-la més eficient i sostenible. Per aconseguir-ho, ofereix una varietat d’activitats i serveis addicionals, ajudant les empreses a preparar-se per als desafiaments del nou panorama. Això inclou anticipar tendències, brindar formació, així com oferir assessorament i consultoria en cada sector que abasta.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, ha afirmat durant la signatura del conveni que “amb aquesta col·laboració, el nostre objectiu és augmentar la visibilitat i el suport per a les startups incubades a Logistics 4.0. Al mateix temps, busquem enfortir l’ecosistema emprenedor i crear un entorn favorable per al creixement de noves empreses en el sector logístic”.

Per la seva banda, José María Bonmatí, ha subratllat que “per a AECOC, la signatura d’aquest conveni suposa estrènyer encara més la nostra col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca. La voluntat de treballar amb l’única incubadora de startups relacionades amb logística i transport posa de manifest la nostra prioritat per establir aliances duradores per fomentar la innovació en la indústria. El conveni permetrà a les startups entrar en contacte directe amb el teixit empresarial, explorant possibles col·laboracions. A més, per a les empreses que formen part d’AECOC, aquesta iniciativa representa una oportunitat única per conèixer i incorporar noves tecnologies i enfocaments innovadors en logística i transport, millorant la seva eficiència operativa i mantenint la seva competitivitat en un mercat en constant canvi”.

 

Notícies relacionades