SIL

SIL 2023 reconeix la dedicació dels professionals del sector durant La Nit de la Logística

Fotografia Nit Logística

Nit Logistica

7 de juny de 2023

  • Sa Majestat el Rei Felip VI va presidir La Nit de la Logística del 25è aniversari del SIL que també va comptar amb la destacada assistència de la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, entre altres autoritats.
  • La gala va reunir vora 800 assistents i va ser l’avantsala de la fira que preveu reunir més de 12.000 professionals i més de 650 empreses participants procedents de 40 països.

 

Barcelona, 7 de juny de 2023. – Sa Majestat el Rei Felip VI va presidir anit la gala de La Nit de la Logística, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), i va fer lliurament d’un reconeixement a aquells professionals del sector que han contribuït de manera decisiva durant aquests 25 anys a convertir el SIL en una de les fires de logística més importants del món, així com el gran referent del sector al Mediterrani i l’Atlàntic. Un total de 49 persones van rebre el reconeixement per la seva trajectòria, labor, dedicació i vinculació al sector i a l’esdeveniment, any rere any.

Felip VI va estar acompanyat per la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, el president del SIL, Pere Navarro, i la directora general del SIL, Blanca Sorigué, entre altres personalitats.

Durant la seva intervenció en La Nit de la Logística, el president del SIL, Pere Navarro, va destacar que “el SIL ha apostat per la internacionalitat, per servir de punt d’unió i reunió de tots els professionals. Un lloc on poder veure’ns les cares i parlar en persona, amb gent de Llatinoamèrica, de la resta d’Europa, del Mediterrani, d’Àsia i fins i tot d’Oceania, de tot el món. I hem de seguir en aquest camí ja que les aliances internacionals són clau per a la implantació de les noves tecnologies i les pràctiques de sostenibilitat”. “Han passat 25 anys en què el sector ha sofert una gran transformació. Fa 25 anys molt poca gent sabia el que significava això de la logística, i el director de logística era una persona que no ocupava un lloc estratègic dins de les empreses. Avui dia estem parlant d’un sector estratègic per a l’economia mundial”, va agregar Navarro.

Per part seva, la directora general del SIL, Blanca Sorigué, que va ser una de les persones reconegudes, es va dirigir al públic en nom de tots els reconeguts, recordant que “el SIL va néixer amb una clara vocació internacional i la visió de reunir els millors talents en el camp de la logística. Va ser una aposta valenta, però avui, si mirem al nostre al voltant, podem dir amb orgull que aquesta idea visionària va ser tot un encert. 25 anys de celebració ininterrompuda a excepció dels dos anys més durs d’una pandèmia que va colpejar al món sencer. Després d’aquest breu període de confinament, el SIL va tornar l’any passat amb més ganes que mai i una salut de ferro. Som d’aquells a qui ens agrada veure una oportunitat en cada crisi i aquesta crisi sanitària va ser, sens dubte, l’oportunitat de demostrar que la logística mou el món”.

Amb vora 800 representants del sector i institucions, La Nit de la Logística va ser la posada de llarg del que serà el 25è aniversari del SIL, donant el tret de sortida a la present edició, que s’inaugurarà aquest mateix matí. L’acte inaugural tindrà lloc avui a les 10.00 h al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaza España de Fira de Barcelona i estarà presidit per la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, entre altres autoritats i representants institucionals. El certamen compta enguany amb Euskadi com a comunitat autònoma convidada que, a més de tenir un estand propi com a expositor destacat en la fira, celebrarà el seu acte central aquest matí a les 12h a l’escenari del SIL Knowledge B, on mostrarà el seu potencial en l’àmbit de la sostenibilitat social, mediambiental i econòmica per a la logística del futur.

El certamen, que preveu superar els 12.000 assistents de l’anterior edició, arrenca avui amb més de 650 empreses participants, un 40% d’internacionalitat, la presentació de més de 150 innovacions en exclusiva, més de 250 esdeveniments d’expositors i la celebració de cinc congressos internacionals amb 400 speakers i 144 sessions.

 

Persones reconegudes a la Nit de la Logística

Mercedes Álvarez (Logística Profesional); Joan Amorós (FERRMED); Francisco Aranda (UNO Logistica); Jordi Archs (Holding Condeminas); Javier Baranda (Transporte Profesional); Guillermo Belcastro (Hutchison Ports BEST); José Blásquiz (Atox Sistemas de Almacenaje); Carmen Calama (Fundación ICIL); Alba Carré (Calsina Carré); Jaime Cerezo (SCM Logistica); Judith Contel (Got Carga); José María de Simón (FEM AEM); Jordi Espin (Transprime); Ignacio García Cuenca (Goodman Spain); Jaime Gener (Linde Material Handling Iberica); Ana González (CEL); Guillermo González (FITAC); Ricardo J. Hernández (Cuadernos de Logística); Christoph Himmelskamp (PTV Group); Jaume Hugas (ESADE); Daniel Lebreton (VIIA – Las Autopistas Ferroviarias); Antonio Llobet (Consejo General de Agentes de Aduanas); Xavier Majem (FERCAM); Javier Miranda (Transporte XXI); Galo Molina (FIATA); Vicente Mompeó (M.SOFT); Pascal Moratín (Cubic Beg); José María Moré (Grupo Embalex); Arancha Mur (ANFAC); Ricardo Ochoa de Aspuru (Cadena de Suministro); Cristian Oller (Prologis); Jordi Porta (Porta Andorra); Paco Prado (Grupo Diario Editorial); Xavier Ribó (SIL); Pere Roca (Districenter); Pedro Sas (Aragón Plataforma Logística); Ignasi Sayol (Pimec Logística); Josep Serveto (Serveto); David Simó (El Canal Marítimo y Logístico); Moisés Solís (ALACAT); Blanca Sorigué (CZFB); Enric Ticó (FETEIA-OLTRA); Ramon Vázquez (ACTE); Isabel Velasco (Europlatforms); Carlos Vicedo (Valenmar); Javier Vidal (Asociación de Empresas Estibadoras portuarias de Barcelona); Aitor Vieco (El Mercantil); Victor Vilas (Andsoft), y Anwar Zibaoui (ASCAME).

SIL2023

Notícies relacionades