blog

La inclusivitat en les empreses millora el seu rendiment econòmic

20 de febrer de 2024

“Les empreses amb major diversitat tenen més possibilitats que mai de superar en rendiment als seus competidors menys diversos en termes de rendibilitat” afirma un estudi de *McKinsey & *Co. L’informe, publicat, en 2020 va analitzar la trajectòria de centenars de companyies durant el lustre comprès entre 2014 i 2019. La conclusió va ser categòrica: una major representació d’executives es correlaciona amb una major probabilitat de rendiment superior de l’empresa, especialment quan les dones constitueixen més del 30% de l’equip directiu.

El factor clau es troba en la capacitat de prendre bones decisions. Un article de Forbes indica que els equips trien millor que els individus 2 de cada 3 vegades. No obstant això, els equips formats únicament per homes trien millor la meitat de les ocasions, mentre que els grups diversos quant a gènere ho fan 3 de cada 4.

És rellevant remarcar que la paritat de gènere és una part d’un tot molt major. La paritat de gènere ha d’anar acompanyada de diversitat d’origen geogràfic, socioeconòmic i d’edat.

Per exemple, una junta directiva formada per 5 homes i 5 dones de la mateixa edat que s’han criat en la mateixa ciutat, amb els mateixos valors i en situacions socioeconòmiques semblants tendirà a prendre pitjors decisions que una formada per 7 homes i 3 dones d’edats diferents amb orígens geogràfics, ètnics i socioeconòmics varis. Quanta més mescla, millors resultats.

En aquest sentit, una enquesta de Forbes va recollir que el 85% dels líders de *neg

Articles relacionats