Líders femenines en posicions “masculines”: 3 casos d’èxit

blog CZFB

blog CZFB

14 de febrer de 2024

Malgrat els avanços dels últims anys, els llocs més alts dins de les empreses líders en els seus respectius sectors continuen pertanyent majoritàriament a homes. Segons un article de Bloomberg, entre les companyies industrials i financeres una mica menys d’un terç dels directius són dones. En el món de l’esport masculí, la seva presència en els equips tècnics és testimonial. No obstant això, hi ha casos ressenyables que mostren que la situació comença a transformar-se.

Mary Barra és una figura destacada en el sector de l’automoció. Com a directora executiva de General Motors, ha liderat l’empresa cap a una nova era centrada en la promoció dels vehicles elèctrics. Va superar una gran crisi que la va obligar a disculpar-se públicament en nom de l’entitat per greus problemes de seguretat en alguns models que van causar danys humans i van portar a la corporació a pagar importants sancions. La seva visió estratègica i el seu compromís amb la innovació han estat fonamentals per a la transformació de la companyia americana. La seva gestió va facilitar una recuperació ràpida post pandèmia que ha permès reprendre el bon ritme de creixement que l’empresa havia aconseguit des que, en 2016, Barra va prendre el control.

Katie Sowers ha deixat una marca permanent en el futbol americà. Ha trencat barreres com la primera entrenadora assistent a arribar a la *Super *Bowl. En 2019 va aconseguir aquesta fita de la mà dels San Francisco *49ers, on era l’entrenadora principal dels receptors oberts. Aquesta posició té gran rellevància, ja que són els jugadors que anoten més ‘*touchdowns’. Actualment lidera iniciatives esportives estratègiques en la Universitat d’Ottawa. El seu treball consisteix a desenvolupar els equips esportius femenins de la universitat.

En el món de les finances, Jane Fraser ha destacat com una de les persones més poderoses a Wall Street. En 2021, va fer història en convertir-se en la primera dona a dirigir Citigroup, un dels grans bancs que cotitzen en la borsa de Nova York. Immediatament després del seu nomenament al març de 2021 el valor de Citigroup va aconseguir xifres prepandèmiques. Des de la seva arribada ha hagut de bregar amb l’escissió de la branca del banc a Mèxic i ha dut a terme diverses reformes en la cúpula de l’empresa per a “simplificar la seva estructura”. Aquestes mesures han posat a *Fraser en l’ull de l’huracà i s’han convertit en el primer gran repte de la banquera al comandament d’un dels transatlàntics de Wall Street. Superat aquest sot *Citigroup torna a créixer en valor després de 2 anys de reestructuració amb *Fraser al capdavant.
Fins que les seves històries deixin de ser excepcionals, és important recordar la condició de pioneres de líders com Barra, *Fraser i *Sowers.

Articles relacionats