DFactory

La robòtica col·laborativa i la Intel·ligència Artificial es donen cita a DFactory Barcelona

Fotografia Pere Navarro a We are cobot

we are cobot

20 de juny de 2023

  • Més de 200 enginyers, CEOs, responsables industrials i de l’àmbit de l’educació han participat en la jornada organitzada per Universal Robots juntament amb OnRobot, Robotnik i Siemens

 

  • L’esdeveniment ha comptat amb una exposició i demostració d’empreses que creen aplicacions que permeten la implementació de la robòtica col·laborativa en un ampli ventall de possibilitats

 

Barcelona, 20 de juny de 2023 – DFactory Barcelona, el major ecosistema d’indústria 4.0 del sud d’Europa impulsat i gestionat pel Consorci de la Zona Franca (CZFB), ha acollit avui una jornada sobre robòtica col·laborativa i Intel·ligència Artificial (IA) organitzada per Universal Robots, juntament amb OnRobot, Robotnik i Siemens. Entre la més de 200 persones que han assistit a la cita, destaquen perfils de gerents/CEOs, enginyers, responsables industrials, així com una important representació del sector educació i recerca.

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro ha donat la benvinguda a les persones que han participat en la jornada i, durant la recepció, s’ha mostrat convençut que “és la nostra responsabilitat convertir les noves tecnologies en oportunitats per a millorar l’economia, les condicions de treball i la formació. I els cobots juguen un paper fonamental en aquest sentit”.

Sota el títol “We are Cobots”, la jornada ha servit per a aprofundir en la innovació i explorar les possibilitats de la robòtica col·laborativa i la IA per a transformar l’economia, mitjançant alguns casos d’èxit com bonÀrea, Puig i HP. Referent a això, el Country Manager d’Universal Robots, Jordi Pelegrí, ha assegurat que l’èxit de la robòtica col·laborativa es fonamenta en la facilitat del seu ús, en una major flexibilitat de la producció, en la col·laboració i en la seguretat”.

Així mateix, la CMO de Robotnik, María Benítez, ha assenyalat queels països més robotitzats són els que tenen taxes més altes d’ocupació, per tant, la robòtica no es pot veure com una amenaça sinó com una oportunitat de col·laboració i de ser més competitius”.

En les mateixes instal·lacions de DFactory Barcelona, l’esdeveniment ha comptat amb un apartat d’exposició i demostració de 15 empreses especialitzades en la creació d’aplicacions per a robots que permeten la implementació de la robòtica col·laborativa en un ampli ventall de possibilitats, com a tasques senzilles de caragolat o paletitzat, tècniques com la soldadura o inspecció de qualitat, o que impliquen decisions com les realitzades per intel·ligència artificial, entre altres.

robotica

Notícies relacionades